Varsle Foto.no
Erfaringer
Svein Wilhelm K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et særdeles stødig og kompakt kamera, overhodet ingen plastfølelse. Kamraet ligger usedvanlig godt i hånden for dem som ikke ønsker å bære tungt.Jeg foretrekker definitivt å bære lett.. Særdeles enkelt å tilpasse personlige preferanser, og det finnes knapt en grense for hva man kan tilpasse. Utmerket søker som viser 100%.Lyden av lukkeren er balsam for ørene.Det er flott å kunne bruke gamle helmanuelle objektiv på en enkel måte. Utrolig sikker automatisk hvitbalanse. Pentax K7 er et kamera med sjel som jeg kommer til å bruke i mange år.
Billedstabilisatorens virkning er definitivt ikke 4 blendersteg, jo lengre brennvidde, jo mindre effektiv er den.
Synd, men sånn er det etter min erfaring..At kameraet ikke er fantastisk på høy ISO (JPEG), bryr jeg meg ikke veldig mye om. Jeg bruker stortsett RAW og da er problemet lite.
Et glimrende kamera som man nå får kjøpt for en billig penge.
Kyrre Vidar S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg liker Alt.
Jeg liker menysystemet veldig godt
Jeg liker størrelsen,det lave støynivået på speilet.
skjermen er fantastisk
Støy på iso 1600 kunne vert litt bedre på det ,det er tross alt 2-3 år nyere enn k20d og man skulle trodd at det skulle vert muligheter å gjøre sensor bedre på 2-3 år
Men det er eneste negative jeg har å si.
Jeg trenger bare å si en ting:K7 er et fantastisk kamera.
Jeg har hatt :Nikon d300,nikon d700 osv og jeg hadde faktisk canon 5d mark ll med canon 24-105 f4 før pentax k7,5d mark ll var selvfølgelig et mye bedre kamerahus,men jeg følte at crop var mere meg siden jeg tar mye tele fotos osv
Kjell Harald A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Lite og lett
- Svært solid bygget.
- Sprut- og støvsikkert
- Bra søker til crop-sensor å være. 100% søkerbilde
- Bra eksponeringsprogrammer der auto ISO er flottt integrert
- Grønn knapp for å bringe eksponeringen tilbake til P. Bra når man har rotet seg litt bort og vil raskt tilbake.
- Gode muligheter for å konfigurere kameraet.
- Relativt mye støy på høy ISO
- Litt upresis autofokus i forhold til de beste (men de koster jo mer penger)
- Når man knipser et bilde, og det vises i preview (de 1, 3 eller 5 sekundene man kan velge mellom), så er tommelhjulet zoom i stede for blender. Dette er utrolig irriterende hvis man ønsker å justere blender umiddelbart for neste bilde.
Mekanisk er det lite å utsette på dette kameraet. Det har noen småglipp i funksjonaliteten (f.eks tommelhjulet som plutselig blir zoom) som trekker litt ned, samt at de godt kunne fått til en litt mindre støyende sensor.

Når det gjelder ergonomi, så passer dette kameraet meg godt, men dette er jo smak og behag. Pentax har i hvertfall en annen filosofi enn f.eks Canon, så da er det jo bare å prøve og se.

Generelt er jeg svært fornøyd med kameraet. Sammen med DA Limited linser, så bil det et svært lite og lett oppsett med høy bildekvalitet.
Trekker litt på "Konstruksjon" for autofokus og et par småglipp i funksjonalitet. Introduksjonsprisen er litt for høy til en 6 på "Pris/Ytelse". Når gateprisen er nede på drøyt 9000.- og Pentax har luket bort de fleste bugs i Firmware, så tror jeg denne karakteren kan gå opp.
Goran K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Liten og lett i forhold til ytelse og byggekvalitet, sammtidig en av de penere digitale speilrefleksene. Jeg trodde ikke at det var mulig med så mange funksjoner i et kamerahus. Spesielt liker jeg lyden til lukker & speil, den er lav, behagelig og diskre. Pentax har et veldig bra objektivutvalg hvis både vekt og bildekvalitet er viktig.
- Mye støy ved ISO > 1600
Opgraderte fra canon 20D. Ser ikke en stor forbedring i bildekvalitet. Men når det kommer til byggekvalitet og funksjonalitet, føles det som en veldig stor oppgradering.

Er du ute etter en relativ liten og lett kamera, som er robust og ikke mangler noe på funksjonalitet, så er valget enkelt.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu