Hetti, Netti og Letti
Ikke enkel å få disse tre i fokus. Samtidig, altså.

Jeg trenger også tilbakemelding på fargene. For grelle? Akseptable? Feil fargebalanse?
Det er meningen at det skal være mettet og rikt, men ikke hysterisk mettet uten min vilje, slik det skjedde med bilde nr. 241420 i V1.
Bildet inngår i albumet Fjærkledde fotomotiver - Vakre fugler. Frekke fugler. Støyende fugler. Intelligente fugler. Bare man ser etter.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-12 22:33:59
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger667
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_195977} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
John S.
Så du fikk dem fram etter at jeg gikk hjem!

Jeg synes det er friske og ekte farver, men i forhold til motivet så ble dette alt for mye. Sothøne ongene er for små og forsvinner for mye i alle farvene. Dette ble litt for mye av det gode, selv for meg.

John

stein l.
Hei !

Litt uenig med John. Kanskje litt vel mye spakedrag her, men det er et flott motiv du har fanga. Farvetonene er fint sammenkoblet i komposisjonen og tilfører bildet en visuell effekt som gir bildet intensitet og uttrykk.
Likte dette Ann !

Mvh

Stein Liland
Trond B.
Fint bilde med fine farger. Fargemettningen blir for kraftig på min skjerm.
Trond.
Kjell Sigurd S.
Tøffe små frøkner :-) Venter på at ''mine'' skal dukke ut av sivet men må fortsatt smøre meg med tålmodighet. Bildet er ganske bra selv om jeg gjerne skulle sett ungene litt bedre/større. Bildet ser ut til å være tatt i kveldssol, som jo kan gi de mest fantastiske fargekombinasjoner, og jeg klarer ikke å se noe galt på fargeballansen. Mettet er det også, kanskje i øvre del av skalaen, men ikke for mye. Sitter på en bærbar så må ta et lite forbehold :-)

Kjell S
Espen A. I.
Fin skildring av naturen, med RGB farver :-)

mvh Espen
Ann F.
V2 er jpg rett fra kamera, garantert helt urørt bortsett fra så likt samme utsnitt som jeg klarte, og deretter croppet til omtrent samme pixelantall (likt i bredden).
Jeg tar alltid jpg+RAW, jpg-filene er i kamera satt til litt mer metning og oppskarping enn standardinnstillingen. Dette fordi det da er enklere for meg å se raskt gjennom jpg-filene, og med den innstillingen i kamera kan jeg lett finne ut hvilke som har livets rett og så noenlunde hva jeg kan få ut av dem ved den aller enkleste RAW-konvertering. jpg-filene legges også inn i Fotostation med søkbare stikkord og henvisning til tilsvarende RAW-fil, mens RAW-fila er den jeg bruker for redigering. Nå ser jeg faktisk at jeg har vært litt for snau med oppskarping fra RAW-fila (V1), jeg har mettet blåfargen litt mer i V1 men ellers minimalt. Så de spakene jeg har dratt i - denne gangen - har ikke vært veldig sterke. Østensjøvnnet gir helt utrolige reflekser og farger ved de riktige lysforhold.

Godt å høre at det ser normalt ut hos flere, jeg har gått tilbake og sjekket noen tidligere FdN-bilder, og det virker som skjermen min nå er ''tilsnakkandes''.

Mvh Ann
Odd Tore S.
I all uærbødighet, Ann:
Disse ligner overhodet ikke på de søte andefrøknene som finnes i Donaldstabelen på loftet på hytta. Walt D. hadde nok vurdert sak om han hadde sett bildet ditt.
Jeg heller mer til svømmende klovner med skallet gammelmannsparykk, hvor også parykken har tatt kraftig farge av sommersola.
På denne skjermen ser det som du sikkert skjønner, temmelig gloriøst ut i fargene, særlig den røde. Men siden du sier at de ser sånn ut, tror jeg på deg.
Fasit da blir vel barn som bare en mor kan synes godt om utseendet til, dette går myrsnipa en høy gang.
Odd Tore
(ur-Donaldist)
ingebjørg fyrileiv g.
De ligner på et garn-nøste mamma hadde liggende for noen år siden.. :)
Jeg synes at du har klart skarpheten bra og de har god kontakt mellom seg.
Når det gjelder fargene, er v#2 å foretrekke, men jeg må ærlig innrømme at
jeg ikke ser så veldig stor forskjell. At de er for glorete, synes jeg ikke.

ha en fin dag, hilsen ingebjørg


ingebjørg fyrileiv g.
De ligner på et garn-nøste mamma hadde liggende for noen år siden.. :)
Jeg synes at du har klart skarpheten bra og de har god kontakt mellom seg.
Når det gjelder fargene, er v#2 å foretrekke, men jeg må ærlig innrømme at
jeg ikke ser så veldig stor forskjell. At de er for glorete, synes jeg ikke.

ha en fin dag, hilsen ingebjørg


Tone A.
Dette var nokre spesielle andungar med spesielle rødtona nebb og rufsete orange hårprakt som kontrast mot den mørke fjørdrakta. Desse rødtonane vert fargeklattar i det limefarga vatnet med småbølger. Eg berre lurar på om du skulle ha kutta litt meir øverst pga det grønepartiet bak er opplyst og tek blikket frå Hetty, Letty og Netty.
Versjon 2 likte eg best pga skarpare detaljar på fuglane og vatnet framfor. Men eg er ikkje nokon fuglespesialist.
Godt å høyra at du som er proff brukar jpg+RAW, pga at det er enklare å sjå gjennom bilda. Det same oppdaga eg då eg skulle bruka RAW.
Flotte positurar på andungane og flotte fargar i vatnet, som gjorde bildet spesielt.
:) Tone
Ann F.
Tusen takk også til dere sist ankomne i diskusjonen.

Odd Tore: Oppvokst med Donald Duck, bl.a. på utedo hos Bestemor, selvsagt vet jeg at Hetti & Co. ikke så slik ut når de opptrådte i bladet - men hvem vet hvordan de så ut før de kom på besøk til Dolly - disse er jo meget unge :-).
Men jeg ble faktisk inspirert av tittelen til bilde nr. 241518.

Fargene den kvelden var - helt ærlig - som i V2 med den lille justering som er i kamera på jpg-filene som nevnt, Østensjøvannet kan av og til fremvise nesten for overdådige farger ved enkelte lysforhold.

Garnnøster og opprekksgarn, javisst, Carsten Arnholm har en gang fortalt meg, at de minner ham om Gloria Swanson - diviaen fra de filmens barndom, hun med sin uadskillelige fjærboa.

Tone: sothøneunger, de tilhører riksefamilien. (Men det er det plent umulig å se ut fra slik de ser ut her, de ligner ikke Mamma/Pappa i det hele tatt):
bilde nr. 242351 og bilde nr. 178095 viser en voksen fugl også, dessverre noe utbrent i pannelappen på begge, den er skinnende hvit.

Mvh Ann

Odd Tore S.
Jo, jeg koblet også disse bildene med én gang, og gjorde meg en mer diskriminerende refleksjon først.
Uansett, bildet var artig, og det kunne jo også være de tre etter at de hadde sett ''Blodspor i snøen''.
Odd Tore
ingeborg w.
Tja, hva skal en si. Det er jo noen stygge små faener, men sånne må jo også tas bilde av. Jeg tror deg på ditt ord når du sier fargene var sånn, men jeg er glad de ikke er sterkere. Ellers er bildet greit det, ikke noe spesielt jeg kan sette fingeren på.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu