Kitesurfing I
Kitesurfing på Sola Strand
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds
  • Canon 70-200/2.8
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1600s
  • Filmtype200 ISO digitalt
  • Nei
  • AnnetPålandsvind med litt sjø-rokk, så både fotografens briller og objektivet etterhvert tegnet litt soft. Begge trengte etterfølgende vedlikehold.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger1407
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_58955} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (45)
Avsluttet .
Motiv med fart i.

Liker at fargene i sjøen og skjermen matcher.
Tormod I.
Dette var solide saker. Topp komposisjon og farger. Bildet ble mye bedre med de skyene enn om hel himmelen hadde vært som nederst ved horisonten.
Jeg hadde nok ville hatt bort den røde kiten som jeg synest forstyrrer litt.

:T)
a tse & s.
flotte kurver og farger

mulig tormod har et poeng,
men bildet blir mer standard uten den røde

Afzal H.
Selv om dette i utgangspunktet er ''sport/ action'', får jeg en viss følelse av ''indre ro'' pga av fargene og ''minimalismen'' i bildet. Likte dette veldig godt.

mvh
afzal
Tore U.
Knallbilde! Dette fortjener virkelig en vegg å henge på.
mvh Tore
Marit E.
Dette var et flott bilde! Jeg ville avgjort hatt med den røde kiten.
Marit
Avsluttet .
Meget bra......... ikke mer å si i den saken
Siri Elisabeth J.
Friskt og fint bilde. Både action og ro på en gang. Synes himmelen er dus og behagelig å se på. Liker også fargen på havet . Er vel enig i at den nederste røde ''greia'' forstyrrer litt. Men å ta den bort, som er blitt foreslått, er kanskje litt i drøyeste laget. Det er vel slik disse ''greiene'' ser ut?

Mvh Siri
Steinulf L.
Enig med Siri; både action og ro. Den røde 'kite' en hører med. Lekker komposisjon.
Vegard E.
Dette er meget lekkert. Tror aldri jeg har sett sånn detaljrikdom i en så liten silhuett. Absolutt av de bedre surfe-actionbildene
Jostein M.
Hei Carsten!
Kanksje det beste bilde jeg noen gang har sett av kiter og drage på samme tid:-)
Himmelen er dramatisk og gir liv til bilde. Synes også at den nedre røde dragen bidrar til ekstra spenning i bilde. Tror ikke denne typer bilder kan gjøres på en bedre måte. Man skal husk på at avstanden mellom kiter og drage er ca 30 m. så dette her var fortreffelig.

Ellers så kan jeg fortelle at det jobbes nå aktivt for å få tak på båt slik at vi kan ligge under kiterene og fotografere dem når de er i svev. Hvilken effekt dette vil gi vil bli spennende å se.
Uansett dette var flott.
Mvh
Jostein
Carsten A.
Jeg har ikke sett noe slikt som denne kitesurfingen før, visste jo ikke engang at noen drev med slikt! Ganske dramatiske og fargerike greier! Og så var det Jær-lyset da - utrolige greier det også!

Takk Jostein for at du dro meg med både her og mange andre fine steder! Fotograferingen her var ikke enkel, dette var et av de siste bildene jeg tok på stedet (kl.16.10). Det var etter at jeg hadde oppdaget at han med den knallgrønne dragen var flinkest til å hoppe, at det var mulig å forutse når dette ville skje, samt at det var fornuftig å gå opp på en av sanddynene, slik at man kom en meter eller så høyere enn der du og Truls sto ved vannkanten.

Den rød dragen forstyrrer akkurat så mye som den skal. De som vil ha den bort kan forøvrig gjerne vurdere om den er lagt til (det skal være mulig å sjekke). Eller at jeg ventet med å ta bildet til den var der (i slike situasjoner har jeg begge øyne åpne) - eller kanskje noe annet, hvem vet.

Under og fra båt høres bra ut!
MVH CA
Jon-Petter T.
Tøffeste kite-bildet jeg har sett!
Caroline L.
oj... så flott
Rune Edvin H.
Rent blide. Passe ''grunt'', allikevel med bra dybde.
Likte dette.
Rune
Per Stian J.
Knallbra bilde... syntes den røde dragen lager en fin ''motbevegelse'', som skaper mer liv i bildet.
Nils B.
Bingo CA, faller i smak her hos meg. Fin ballanse i bildet . Tonen er selvfølgelig ok, men aner en liten justering i drammatikken (lyset) som du har hentet frem på en fremdragende måte. Må si meg enig med JM, Dette er noe av det beste jeg har sett av denne typen.
mvh Nils
Bjarne N.
dette var knall!! desidert det beste bildet jeg har sett av deg her så langt, etter min mening. men du må ikke finne på å fjerne den røde dragen. den skaper det lille ekstra i bildet. uten hadde det blitt mer ''ordinært'
Kim H.
Veldig stilig! Det grønne i sjøen gjorde mye i sammenheng med den litt dempede himmelen. Savner en ramme. Er det bevisst at du sjelden legger på en ramme? Har aldri hørt om kitesurfing men det ser hefig morro ut. =)

mvh Kim
Carsten A.
Bilder med svært mørke partier i bildekanten kan gjøre det hensiktsmessig med en hvit eller grå avgrensningsramme på 1 - én - pikselbredde mot en svart bakgrunn, se f.eks. bilde nr. 28780 og bilde nr. 28239

Forøvrig er min vanlige presentasjonsform for kopier svart passepartout, om nødvendig med en lys indre kant av samme grunn som nevnt over. Nevneverdig nærmere en presentasjonsform med svart passepartout kan en ikke komme med visning på skjerm enn det som er valgt her (altså svart bakgrunn). Noen form for avgrensningsningsramme er helt unødvendig i dette tilfellet. Alt annet trekker oppmerksomhet vekk fra bildet.

Jeg misliker sterkt all staffasje i forbindelse med bilder. Det gjelder rammer og for den saks skyld også mange slags titler, verst er de såkalte bruksanvisninger. Bildet skal tale for seg selv. Taler ikke bildet til betrakteren kan rammer ikke bidra til det, det samme gjelder titler og andre forklaringer.
MVH CA
Kim H.
Det er dine ord. Takk for utredningen. Jeg mener en ramme ofte er med på å forsterke et bilde, men nå mangler jeg en del erfaring i forhold til deg.

mvh Kim
Carsten A.
KH: Selvfølgelig er det mine ord når jeg signerer dem. Mitt syn på dette punkt har intet å gjøre med erfaring. Jeg har ment det samme bestandig. Det virker forøvrig som du har ment å sende meg en melding, men ingen melding er å finne. Ellers er min emailadresse - carnholm@online.no - åpen på FOTOdotNO.
MVH CA
Jonas L.
Ramme eller ikke, dette var et skikkelig stilig bilde!
mvh JL
Kim H.
CA: ''Det er dine ord.'' var ment for å presisere at jeg var uenig. Det brukes da ganske ofte CA. Når det gjelder rammer så setter vi en strek. Lite vits å diskutere virker det som. Bra bilde.

mvh Kim
Tom A. T.
Vanskelig å komme forbi dette bildet. Velvalgt opptakstidspunkt, flott utsnitt og nydelige farger. Med andre ord, skikkelig håndtverk.
mvh Tom T
Carsten A.
KH: Du tok selv opp et emne som egentlig passer best andre steder. Du får selvsagt mine ord når du ber om dem. Deretter greier du - pent sagt (alt for pent sagt) - å skrive noe du burde holdt for deg selv. Slikt kan jeg greie meg uten.
MVH CA
Kim H.
CA: Vi får diskutere det over mail. =)

mvh Kim
Erlend K.
Har du manipulert bildet ditt. Vanligvis har jo Kitesurferen et brett han står på. Har han hoppet av her eller har du fjernet saken i PS? Jeg stiller spørsmålet av interesse...

Erlend
Carsten A.
EK: Dersom du leser mitt første innlegg her fremgår det vel egentlig ganske tydelig at jeg ikke vet noe om kitesurfing.

Om personen på bildet har mistet brettet, sluppet det med vilje eller det er skjult i personens silhuett vet jeg ikke, men det siste er mest sannsynlig. Vedkommende krysset frem og tilbake med mange og høye hopp, både før og etter dette opptaket. På et bilde av samme person i et lignende hopp umiddelbart etterpå vises konturene av et brett ganske tydelig.
MVH CA
Erlend K.
Takk for tilbakemeldingen Carsten. Dersom surferen fortsatte sin ferd, må jo brettet være med. I så fall har du et blinkskudd her.

Jeg sier blinkskudd, da bildet i seg selv er flott, både farger, komposisjon og følelsen av bevegelse. Blinkskuddet ligger i at du har fått frem en følelse av usansynlighet i at brettet mangler. Det blir på en måte litt surrealistisk, om dette er et høvelig ord å bruke.

Siden du ikke kjenner til Kitesurfing fra før, så må det jo ha vært en spennende opplevelse å se hvordan disse utøverne flyr av sted...

Erlend
Per R. G.
flott bilde fine farger
Arne S.
Den røde skjermen hever bildet. Meget elegant. Fargetonene er utsøkt bra!

Fint dette, Carsten!

:) arne
Avsluttet .
Sorry dette fungerte ikke for meg. Men sånn er det vel, det eneste som er klart er jo den grønne skjermen. Resten henger jo bare der. Riktig nok er himmelen fin, men resten er for utydelig for min smak. En ramme rundt hadde nok gjort seg, og litt behandling i psp feks. Jens
Truls S.
Hei Carsten.

De som har forsøkt å ta bilde av kite-sailere vet hva du har fått til her, resten har ikke peiling.

og det er for så vidt greit....

Du har klart å fange elementene; himmmel og hav i en suveren kombinasjon! at du i tillegg har fått 2 kite*r i en hærlig komposisjon, tror jeg at jeg tillegger lykken/flaksen mer enn ferdigheten.... veldig bra fanget!!

truls
Andreas E.
himmelen er såå super her!! knallbra!
Carsten A.
Truls, selvsagt skal man ha noe flaks når det gjelder bilder. På den annen side er det ikke noen god ide å unnskylde et dårlig bilde med at man hadde uflaks.

Jeg husker ikke om jeg dro min favoritt-teori om flaks da vi var sammen der på stranden, men den er iallfall slik: Flaks er bare et annet ord for tilfeldighetenes fri spill. Tilfeldighetenes fri spill rammer alle - like tilfeldig og dermed i det lange løp omtrent likt. Så når det gjelder flaks er ikke problemet om man har eller ikke har flaks, men om man er i stand til å ta vare på eller utnytte den flaks som vi alle, før eller senere, får i omtrent samme omfang.
MVH CA
Truls S.
Hei Carsten og takk for en meget hyggelig dag bl.a. på Sola-stranda!

Jeg må bare legge meg flat å si at dette med flaks vs. dyktighet, bunner ut i at jeg selv har vært ute på Jærkysten de siste 2 årene og forsøkt å fange blinkskudd av kite-seilere.

Så kommer du på besøk og uten å ha sett kite-seiling før
og fanger du et øyeblikk som jeg personlig skulle ønsket å ha på veggen i stua.

Kommentaren fra 31.8 er gitt med et snev av sjalusi OG stor beundring for dine evner til å fange flotte øyeblikk!

Teorien din om flaks er suveren og jeg har allerede memorert den for fremtidige diskusjoner omkring emnet.

Ser frem til å møte deg igjen.

mvh
Truls
Avsluttet .
Hei

Bildet er i TOPP klasse og kan bare si meg enig i all GOD kritikk. Særdeles flott utført Carsten !!!!

Vh Svenn
Thore A.
Pent og ordinært bilde. Tror kanskje at et litt lavere standpunkt hatt økt dynamikken i bildet, men det blir en smakssak. For meg forstyrrer den røde halvmånen littegrann. Fine toner og farger, men spør meg selv om bildet hadde blitt bedre med litt strammere beskjæring. Er ikke helt enig med meg selv på dette punktet, så det er vel greit at det er som det er.
Avsluttet .
Har sett endel kitebilder mens jeg har drevet med denne sporten selv, og synes dette bildet er ett av de aller beste. Spesielt fargene, føler at dette bildet er veldig levende.

Eneste i ''debatten'' rundt den røde lille kiten er at det hadde blitt litt mer ''action'' preg på bildet om mer detaljer av kitesurferen hadde kommet frem, altså en tettere beskjæring og forstørrelse (da hadde også den røde kiteren kommet litt tydeligere frem).. Får nesten bare be den heldige modell om å bruke litt kortere liner neste gang du er på stranden, så kommer du tettere innpå kitesurferen, og da er det sannsynlig at resultatet blir sinnsykt bra!

:-)

Peter M.
Inger Anne Maritsdotter V.
Et flott bilde dette her både farger og komposisjon.
Mvh Inger Anne
Ketil K.
Slutter meg til andre her, flott komposisjon med fungerende elementer og nydelig lys.
Lars-Anders M.
Øyeblikksbilde. Du var på rett plass til rett tid. Tekniskt bra.
stian w.
Dette var tøft!
Herlige farger, virkelig kult bilde!
Hans Olav S.
Himmelen var særdeles flott og pastellfarget her, både øverst med skyene og nede ved havkanten. Jeg ser riktignok ingen drage som andre snakker om, men noe som ser ut som en rød kite veldig langt unna. Eieren av den røde Kiten er antagelig nede i havet eller på overflaten. Den er nok litt forstyrrende, den røde.

Rent bortsett fra det så har du et blinkskudd der, med heftig action og bra skarphet og farger.

Noe pussig er det imidlertid at den eneste som ikke likte bildet ditt har fått kontoen sin her stengt, hva nå det måtte komme av. Nå må du ikke tro at jeg insinuerer noe, for det gjør jeg ikke.

Bravo!

MVH
Hans Olav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu