Skogsfolk
Bildet inngår i albumet ''Slektninger'' - Personene i ''Slektninger'' er ikke MINE slektninger. De kan kanskje ha slektninger selv, eller så kan de være i slekt med hverandre, hvem vet. Uansett er enhver likhet med virkelige eller innbilte personer en illusjon.
Utstyr
  • Ja
  • Ja
  • BrennviddeJamm
  • Blender-
  • FilmtypeTriX400
  • Nei
  • AnnetEn tilvekst til min serie ''Slektninger''. Det er forøvrig uklart om dette bildet har fått sin endelige utforming, en av grunnene til at det blir lagt ut nå.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger491
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_20150} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (40)
Thorfinn B.
kan virke som du har glemt å ta siste oppskarping her...!

Ville beskjært nede til rett under ''trekanten'' i den venstre personen. Da sitter kompen og bildet blir av suveren Arnholmsk kvalitet.
Malin A.
Hm, det ser ut som disse nesten ikke er helt ekte!? De er liksom for symmetriske på en måte? Men det var jo et stilig bilde likevel!
Torunn B.
Spesielt bilde. Nesten litt dystert og skjebnesvangert. Men likevel flott og spennende.

Er dette to halvdeler av det samme ansiktet, der hver halvdel er speilvendt og forandret ørlite på for at det skal bli ''naturlig''? Ellers er det helt utrolig regelmessige ansikter.

Torunn :-)
Avsluttet .
Jeg liker disse skrullingene dine. Kanskje en naturlig videreutvikling ville være å legge mer vekt på miljøet deres; i dette tilfellet å bruke en mindre uskarp skog.
Tom A. T.
Syntes dette er et meget flott bilde, og kan ikke gi deg noen råd for å få det bedre.
mvh Tom T
Erland P.
Hej
Ja jeg finder det også utroligt flot,dejligt billede,med et flot stykke arbejde bag
erland
Arild K.
Dette var noen merkelige fjes !!
Artig bilde !!

Mvh AK
Frank W. G.
Herlig, med en anelse mystikk i bildet. En blir liksom litt ''redd'' av å se på det. Er enig med Thorfinn ang. skarphet. Har du glemt dette? Men aldeles flott var det.

Mvh. Frank
Carsten A.
Som sagt, dette er nok et bilde som ikke har fått sin endelige utforming, bl.a. mht. til utsnitt osv. Oppskarping er ikke akkurat glemt, men det var likesom ikke det vesentlige på dette stadium (men USM må til). Thorfinns forslag om beskjæring er godt, men det skal kanskje litt av hvert annet til også.

Jeg er jo også svært fornøyd med at dette med ''dystert'', ''skjebnesvangert'', ''mystikk i bildet'' er kommet fram, for det var jo et viktig poeng. Saken er at jeg traff disse menneskene på en tur i skogen like ved der jeg bor, en gråkald, ekkel dag, jeg hadde også feber og var varm i hodet, gikk meg en tur for å kjøle ned. De bare sto der, helt fint plassert mot skogen. Brått så våknet jeg, skjønte det var en drøm. Men er man skrullete i hodet kommer skrullingene fram. Jeg satte meg straks til PC'en, og etter noen timer var de der, like levende som i drømmeskogen!

Ikke ''helt ekte'' disse? Dette er ærlige og redelige folk, men de har vært gjennom litt av hvert. Jeg våger ihvertfall ikke å kalle dem uekte!
MVH CA
Arne S.
Man skal aldri slutte å ''leke'' med bilder. Galskapen skal fram, uansett. Herlig! Hva som eventuelt måtte mangle av teknisk art, vet du nok selv. Du gir oss inspirasjon med dine kreative nyskapninger. Fortsett å lek Carsten! Det må bli parolen på året siste dag :-) Arne

Arvid B.
Carsten..
Duverda kva du får til. Då eg såg dette, var det noko i overgangen mellom hals og klede som skurra. Det er skjeldan at kleda er så beine(??)..

Nå er Nyårsafta 10 min, så eg kan vel drista meg til å seia Godt År, og takk for hyggeleg kontakt i 2001.

Arvid
Carsten A.
Folk får gå kledd som de selv finner best, mener nå jeg. Og moteslaver er dette ikke. Som du skjønner Arvid, dette er noe som kom til meg som en åpenbaring, og slikt tukler ikke jeg med!

Ellers takk i like måte - på begge punkter, håper den gode kontakten fortsetter framover!
MVH CA
stian w.
MEGET bra og kult det her..

jeg er veldig glad jeg ikke har sånne drømmer, da hadde jeg ikke sovet godt..
syntes spesielt personen til høyre er veldig bra, ser veldig skummel ut..

Litt mørkt til venstre i bakgrunnen, men det er vel med å skape dybde i bildet. Tror kanskje bakgrunnen kan bli enda bedre.. enda mer diffust kanskje..?

Hva med en beskjæring til litt under trekanten under halsen til personen til venstre..?
Bare forslag, jeg likte det sånn det var nå også..

Espen H.
Fengslende, sinnsykt bra!
Kan se lenge på dette bildet.



Mvh
Espen
Gunnar H.
Et rigtig godt dobbeltportræt helt i din egen stil. Hvis jeg skulle komme med forbedringsforslag, så ville jeg beskære toppen 5-7%, dæmpe lyset i kvindernes ansigt så strukturerne kommer bedre frem, især i panden på kvinden til højre. Godt nytår tak for gode råd.
Mvh
Gunnar Hansen
Tom B.
Carsten,
Du vet vel fra før at jeg som mange andre er begeistret for denne serien, så jeg tillater meg å gå litt lett over komplimentene.
Du søker etter ''korrigerende kommentarer''. Mitt bidrag der er noe ''ullent'', men min første og eneste gjenværende skepsis til bildet har med halsene å gjøre. De virker spesielt påtrengende symmetriske og bør etter min mening forsøkes gjort noe med. Bare litt mørkere kanskje, eller kan de rett og slett gjøres litt usymmetriske ?

Uansett, dette er du som mestrer, jeg vil bare gratulere med det nytt, flott bilde og ønske Godt Nytt År.
TomB.
Per-Åge e E.
Helt konge!!
Lars-Anders M.
Dette er bra morrsomt og kreativt. Hun till venster ligner den andre. Bra.
Avsluttet .
noe som er litt merkelig, jeg reagerer hvertfall på det....personen til venstre..har ingen skulder?

ellers, skikkelig ''ringenes herre'' -ish ;)
Øyvind F.
Delt ansiktene på midten og speilet?
FLOTT!
Hilsen Øyvind
Geir Arne F.
Kunne vært interisant å se hvordan de så ut før du speilvendte de halve ansiktene. Venter i spenning.
Mvh Geir Arne Frøvold
Avsluttet .
Hei Carsten og snart godt nytt år og takk for det gamle...

Fortsatt artige bilder i denne serien...Har du forresten sett CD coweret på den nye ''bobhund'' plata? - inspirasjon?

MVH Tor-Ståle
Avsluttet .
Godt Nyttår! Jeg syns bildet er imponerende tillaget, og ville vært overbevisende som illustrasjon i en science fiction roman. Har ingen forslag til forbedringer, bortsett fra at skogen ikke virker helt ekte.
Astrid H.
Hans- Georg S.
Bra resultat Carsten....det meste er sagt om tekniske bedringer og endringer av utsnittet. Det som slo meg når jeg så bildet var (antagligvis) den nøye gjennomtenkte plasseringen av personene. Den uredde og mest robuste foran og den svake og puslete som ikke ønsker å stikke seg fram står bak. Helt naturlig! ikke sant?
Line Kristin W.
Teknisk fascinerende og flott!
Men de kan umulig være i familie med de eiegode ''slektningene'' dine, - disse er jo totalt blottet for sjarm og varme!

Dette er resultatet av hypnagoge (innsovning)/hypnopompe (oppvåkning) hallusinasjoner (e.l. vivid dreams), dvs. drøm (REM-søvn) i overgangen mellom søvn <-> våkenhet. Som oftest svært skremmende opplevelser.
Munkekutte og det dødningeaktige vesenet til høyre er helt klassisk.

Fenomenet er symptomatisk for nevrofysiologisk søvnforstyrrelse, men kan hos voksne gjerne oppstå ifm. forbigående sykdom som f.eks. feber o.l. hvor jo søvnkvaliteten forringes og systemet er ute av balanse. Ikke helt unormalt hos barn frem til pubertetsalder (når sentralnervesystemet er ferdig utviklet).

Interessant, ikke sant?

- Line :-)
Johan G.
Dystert og alvorlig foto.

Du tar fine bilder CA, men det later til at du repterer deg selv masse ganger, samtidig som det du jo gjør ofte er annerledes og flott (i hvertfall her på fotodotno). Kanskje jeg savner flere uferdige eksprimenter ?
Carsten A.
He-he, JG, selvsagt gjentar man seg selv, det vet jeg godt, og noen ganger lurer jeg på om jeg er kommet til veis ende. Men så kommer det nye åpenbaringer, og da er det bare å gå på på nytt. Uten sammenligning forøvrig, og det understreker jeg på det sterkeste, har du sett arbeidene til malerne Ythjall og gjerne også Nerdrum? Ingen mangel på gjentakelser der nei.

Etter min oppfatning er ikke ''gjentakelser'' (av idé, generelt opplegg) noe problem før gjentakelsene blir en form for ''plagiat'' av tidligere arbeider. Om det er tilfelle her er ikke jeg den rette til å uttalelse meg.

Forøvrig har dette bildet kommet langt nærmere sin endelige form på : http://www.fotokritik.dk/kritik.html?pic=41510
MVH CA
Gunnar H.
Biledet på den danske fotosite er meget bedre, konturene i kvindernes ansigter træder medget bedre frem og lysbalancen er god. (Linket virker i øvrigt ikke, det melder op fejl billedid). Har du i øvrigt skruet godt op for USM?
Mvh
Gunnar Hansen
Carsten A.
GH: Vel, som alt sagt i min forrige kommentar, bildet har kommet langt nærmere sin endelige utforming i den versjon som ligger på www.fotokritik.dk. Og USM er selvsagt brukt etter beste skjønn og overbevisning!

Beklager ellers feil i linken, som korrekt skal være http://www.fotokritik.dk/kritik.html?pic=4151

MVH CA
Stein Rune B.
Hold deg til S/h Carsten der er du en sann mester
Stein Rune B.
Kan du forklare noe av teknikken,Ser det er møreroms arbeid,går det og få til via data?
Carsten A.
SRB: Hvordan bildet er kommet istand - se min kommentar av 30.12.2001 overfor. MA og TB ser ellers ut som de, uten forklaringer, har skjønt det av teknikken som skjønnes skal.

Selvføgelig er dette bildet, som absolutt alle andre (helt uten unntak), kommet til via mørkeromsarbeid. Og det er vel egentlig likegyldig om dette mørkerommet er tørt eller vått, lyst eller mørkt. Det som teller er idé og billedmessig resultatet, intet annet(helt uten unntak).

For noen passer den ene arbeidsform eller teknikk, for andre en annen. Noen har til og med så svak evne til å skille mellom det som passer best og det som passer mindre best at de bruker begge deler. Og jeg selv passer nok best i den siste gruppen.
MVH CA
Stein Rune B.
Jøss og jøss .
Fantastisk.
Kan du fortelle meg hvor mange Pix som er nødvenig med digital kamera.
for utprint opp til A3.
Har Epson stylus Photo 1290.
Har ikke brukt digital kamera før.
Som sakt skulle ønske du kom med bok S/H bildene dine er fantastiske.
Gir masser av innspirasjon.
Hilsen
Stein Rune Bjerkholt.
steinrbj@online.no
Carsten A.
SRB: Takk for hyggelige - og inspirerende - kommentarer!

Om jeg kan fortelle deg hvor mange piksler ''som er nødvenig med digital kamera. for utprint opp til A3.''. Ja og nei. Det nytter dårlig bare å telle piksler, mye annet er også av stor betydning.

Med et dSLR, f.eks. Canon D60 og D100 (begge ca. 6 mill piksler) og førsteklasses objektiver og opptak i RAW-format og god bildebehandlingsteknikk skal kvalitetsutskrift til ca. A3 (30x45cm) ikke være noe problem, forstått som likeverdig med en kvalitetskopi av samme størrelse fra 35mm film.

Digitale kamera som ikke har mulighet for utskiftbar optikk (de såkalte kompaktmodeller) vil ikke nødvendigvis ha mulighet for å anvende den aller beste optikk, og bildebrikken kan være mer støyende enn brikkene dSLR-typene, osv. Dermed blir det ikke avgjørende om et slikt kamera har nær innpå 6 mill piksler (f.eks. 5 mill piksler). Skal en ha noe som matcher et vanlig filmbasert kamera, hvilket er nødvendig om en vil ha kvalitetsresultater på papir i 30x45, er nok dagens og morgendagens dSLR nødvendig, uansett om kompaktmodellene har et sammenlignbart antall piksler i brikken.
MVH CA
Stein Rune B.
Takk for godt svar.
Gleder meg til flere bilder av deg.
Thera E.
skummelt.. godt tatt!
Tore U.
Noe av det kuleste jeg har sett. Herlig effekt med anakronismen TRI-X.

mvh
Tore
Carsten A.
TU: Takk for det, men hva i all verden mener du med ''anakronismen TRI-X''?

Ellers er TriX (ikke ''TRI-X'') flere filmtyper, ganske ulike. Trix320 (professional, bare i 120 og større) har en helt annen karateristikk en TriX400 (både 135 og 120). Basis her er et opptak på TriX400 120 film med Mamiya RB67. Helt fra TriX, først 200, senere 400, kom som etterfølger til Super XX har den utmerket seg med en enestående toneskala og et skarpt. distinkt korn (begge deler gitt målrettet fremkalling), som ingen film jeg vet om kan gjøre etter.

MVH CA




Avsluttet .
Hei
Enig med en jeg så over her... du er en mester i S/H, de er nydelige..

Mvh
Mikal §trøm
Carsten A.
Test på varslingsemail - som ikke ser ut til å blir sendt - ekller ikke kommer fram - akkurat idag torsdag 08.06.06

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu