Stokkand i solnedgang..
som kaster seg hodeløs inn i natten..
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 300 mm f 4.0 L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 400 Raw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger485
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155332} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Arne P.
Hei!

Nå er ikke jeg noe ekspert på bildekritikk men ved første øyekast følte jeg at det manglet noe, et hode. Syns utsnittet blir ''feil'' for min del, kanskje du mente det slik for å statuere noe. Ellers syns jeg det var en fin komp, men skulle gjerne ha sett en annen beskjæring vist det eksisterer.

Mvh.
Arne Vegar Pedersen
Steinulf L.
Synes dette utsnittet blir litt grått og hodeløst, synes ikke uskarpheten tilfører noe her.
Thorfinn B.
Uvanlig og frekt utsnitt. At du har kuttet hodet (oups, det hørtes brutalt ut) er DET som virkelig fungerer her. Bra lys + bra bevegelse + bra utsnitt = Meget bra :-)
Eyvind R.
Takk for kommentarer til Arne V. Steinulf og Thorfinn. Hode mangler ja, men det var gjennomtenkt.. Fint at du Thorfinn synes det fungerte godt..
Andre med synspunkter på dette?

MVH Eyvind
Thomas R.
Ganske blasse farger, spesielt i fjærdrakta til fuglen. Her er det også endel støy som trekker ned synes jeg. Kuttingen av hodet fører jo til at vi må fokusere på andre ting, og da synes jeg den tekniske kvaliteten på disse områdene trekker endel ned.
Jan O Ø.
Hei. Dette var annerledes og spennende. Etter min mening burde det vært beskjært lenger ned på halsen, men da går det utover høyre vinge. Ganske bra synes jeg.
Mvh Jan O.
Fred S.
Når en leker og veiver med vingene så hodeløst som dette, må det gå galt før eller siden.... Ikke noe galt med bildet, imidlertid, og både ''vingeslagstriper'' og vannstriper ''veier opp'' for manglende hode, og er vel egentlig essensen i bildet, slik du også tenker det, går jeg ut fra.

vh fred
Ronnie S.
Originaliteten består av en hodeløs and. Så mye mer får ikke jeg ut av bildet. Visuelt og teknisk har ikke motivet heller så mye å gi meg.

Ros for å distansere seg vekk fra en and i solnedgang..... med hode :-)
Torbjørn K.
Jeg synes også at du ikke treffer helt her. Tanken med bevegelsesuskarp and på en så fin bakgrunn som dette er bra, men jeg ville nok sett hodet.

Torbjørn
Atle Q.
Hei Eyvind.
Du har mange kjempebra fuglebilder... men dette fungerer ikke likebra. Det blir litt.... hodeløst liksom. Er nok litt konservativ på dette punktet... men fugler skal ha hode, og øyet skal være skarpt... det er bare sånn det er... for meg.
Ser frem til nye fuglebilder fra deg...
Atle
Eyvind R.
Takk for flere konstruktive tilbakemeldinger både fra dere som synes dette fungerer og dere som er mer skeptiske..

MVH Eyvind
Ketil K.
Dette fungerer absolutt! Kuttingen av hodet gjør susen her. Og det er ikke alltid det stemmer, se mitt bilde nr. 190973, hvor hodekuttingen ble vel brutal. Her har du fått med underdelen til hodet, det gir nødvendig formforståelse. Fint lys og bevegelse ellers.
Eyvind R.
Takk for kommentar Ketil. Fint du ikke synes det for hodeløst..

MVH Eyvind
Carsten A.
Lyset er jo veldig bra, etter min mening er ikke resten det, og det skyldes ikke av fuglen er hodeløs. Tone og farger er dessuten litt i tammeste laget på hovedmotivet.

MVH CA
Odd Tore S.
Dynamisk, hodeløst, noe grått til å være sonedgang.
Om det er for hodeløst skal jeg ikke si, men med fokus på det dynamiske, dvs. vingene, kunne du kuttet enda litt mer i topp, og unngått å kutte vingeblur i bunnen. Kroppsprofilen burde i denne settingen vært helt skarp. Tror jeg.
Artig liten sak med dråpen i fritt fall under det manglende hodet.
Samme tema, men i annen utførelse i bilde nr. 150718.
Odd Tore
Eyvind R.
Takk til Carsten og Odd Tore for kommentarer.

MVH Eyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu