• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-25 01:18:19
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-08-25 01:37:19
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-08-25 01:44:32
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2005-08-25 01:50:36
    Versjon #5
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger585
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152280} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Jonas L.
Kunstnerisk variant av trane i flukt. Likte det ved første øyekast. Litt mer usikker etterhvert. Får kanskje komme tilbake til bildet en gang senere.

Teknisk sett er det vel litt rødstikk som jeg ville justert vekk.

mvh JL
Avsluttet .
Den lange lukkertiden gir bildet er abstrakt og malerisk inntrykk. Ett annerledes fuglebilde sammenliknet med de andre knivskarpe artsbildene dine. Jeg synes dette ble bra å jeg liker fargetonene i bildet.

MvhJRH
Kjell G.
Dristig sak dette: Hodeløst og veeeldig lang lukkertid.
Jeg ville nok heller gjort andre valg blant bildene dine om jeg skulle valgt ut noe til stueveggen. Men derfra kunne jeg til gjengjeld ha plukket mye skikkelig bra!
:-)

Jeanette L.
Jeg skjønner hva du prøver på, men syns desverre ikke det funker så bra. På thumb'en ser det greit ut, men som stort blit det bare en smørje for meg.
Kanskje funket med litt kortere lukkertid?
Hilsen Jeanette:-)
Inger-Lise S.

Stilig og modig utsnitt, Herlig og lang lukkertid,spm gir en annerledes og rålekker effekt. Fine fargetoner,

Inger-Lise
Stine J.
Syns bildet ble stilig, men skulle ønske du skiftet kategori til abstrakt. :-) Spennende utsnitt.

mvh Stine
Øyvind A.
Jeg er vel mest enig med Jeanette.
Du skal ha ros for et spenstig forsøk, men der stopper det også.
Ø.
Ketil K.
Takker for kommentarer.

Jonas: Korrekt, dette er et tranebilde. Sitter vel selv med noe av den samme følelsen som du gir uttrykk for, er langt fra sikker på at dette funker i utgangspunktet.

Jan Roar og Inger Lise: Takker for positive vurderinger! Dere viser at det er et spenn i oppfatningene her, og det er bra for å lære av dette.

Kjel, Jeanette og Øyvind: Bra dere snakker direkte og saklig! Bildet gir etter min mening en fartsopplevelse, den vil ikke komme frem på kortere lukkertid, der tranen fort vil se ut som nystekt gås med mage der vingene nesten forsvinner. Traner egner seg i det hele tatt best på vanlig lukkertid, eller med utsnitt av forkroppen. Stort sett ser den helt latterlig ut på noen lengre lukkertid. På laang lukkertid bedrer det seg igjen, og med litt flaks er det mulig å få elegante, stiliserte bilder. Jeg er bare i begynnelsen av utprøvingen av dette.

Stine: OK du har rett, jeg skal endre dette til abstrakt.
Ketil K.
Obs . Ikke Kjel. Kjell og ikke Kell heller hehe... Legger ut noen eksempler.
Ann F.
Nja, det stemmer ikke HELT. Vesentlig fordi hodet forsvinner, ikke at man på liv og død skal ha hele fuglen med, men det ble så veldig mye lang hals i V1 med en brutal avkapping mot venstre billedkant.
V2 - med en annen fargebalanse og mer ''utheving'' av fuglekroppen og vinger både opp og ned - liker jeg best, den er litt lys og blodfattig her, men vingenes bevegelse og fuglens plass i billedflaten tiltaler meg.
V3 er heller ikke gær'n.
V4 ble for rak og kunstig.
V5 altfor u-abstrakt, den ser ut som rett og slett et uskarpt uhell :-)

Dine artsofoto har jeg vel knapt kommentert, dem er det stort sett bare én ting å si om for de fleste: superbe, punktum finale. Derfor er det morsommere å diskutere denne slags bilder med deg. Dine artsfoto er ren øyenslyst, men ingen diskusjonsgrunnlag. Her er det mye gøy på gang.

Mvh Ann
Jan Fredrik I.
V1 traff ikke meg, men det gjorde til gjengjeld V2 som jeg synes var meget bra med flott positur, fargetoner, linjer og utsnitt som for meg gir ett drømmeaktig og spennende uttrykk. Jeg vil i motsetning til Ann F ikke ha noen blodoverføring her da det ville ta vekk noe av den drømmeaktige stemningen med mer farger/kontrast i bildet.
V3-5 er mer nesten for meg uten noen skarpe holdepunkt og for liten bevegelse til å bli uskarpe nok.

Mvh

Jan Fredrik
Rune Edvin H.
Har nok mest sansenfor det visuelle i #2. Deilige toner og høy hastighet i den-
Det kunne også vært greit med en #2 uten farger.

Rune
Hans Jacob H.
Jeg likte alle versjoner bortsett fra v1. Men holder en knapp på nr. 2 med duse fine pastellfarger som stod flott i stil til den grasiøse bevegelses uskarpheten.
Øyvind A.
V2 er en estetisk nytelse. Det lyse toneleiet kler bildet.
Ø.
Jeanette L.
Jeg liker #2 og #3 best. Funker mye bedre enn den første, syns jeg!
Når jeg sier at du skulle prøvd med kortere lukkertid, mener jeg ikke at fuglen skulle vært fullstendig skarp, men kanskje bare ett hakk eller to med kortere lukkertid, sånn som i versjon #3.
Jeanette:-)
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Alle versjonene jeg la ut var et forsøk på å underbygge at lukkertid som nevnt i mitt første innlegg er ganske avgjørende for hva slags resultat man kan oppnå når det gjelder tranemotiver. Her blir det mye prøving og feiling. Har forsøkt å få bilder mer forfra på lang lukkertid, men ikke klart det ordentlig, tror kanskje det kan gi mer interessante bilder.
Arne S.
Flott at du prøver, Ketil! Plutselig sitter det. Jeg synes alle versjonene er bedre enn originalen. Det avkappede hode blir i drøyeste laget. Jeg liker versjon 4 godt. Bakgrunnsfargen kler fuglen, og linjene i vingen danner en spennende form/bevegelse over en tilnærmet skarp kropp.

Stå på! :)
Dag J.
V3 her, selv om den bærer litt preg av støy etter oppskarping (kanskje) i hals/hode-regionen. V4 er fin den og.

V1 er helt neinei for meg.
Avsluttet .
V2 er er den beste versjonen av disse synes jeg.. den har noe ''stille'' over seg som jeg liker.. V1 fungerer dårligst - spesielt kompositorisk.. den virker ''låst'' til alle kanter av formatet bortsett fra i underkant..
Torbjørn K.
Jeg går for v3. Bra fartfølelse du har fått frem i dette bildet. Liker spesielt bra det uskarpe i vingetuppene. Fine blåtoner!

Torbjørn
Carsten A.
Dette var meget interessante eksperimenter - la gå med at de kanskje ikke kom helt på topp. Skjønt, når det er sagt, har jeg stor sans for V3. Fint lys og delikate toner - nesten helt på topp, sier nå jeg.

MVH CA
Jonas L.
Min entusiasme for orginalversjonen går nedover, men v2 synes jeg var veldig bra.
V3 og 4 er også brukbare, mens v5 havner litt lenger ned på skalaen. Etter min mening altså.
Stort pluss for å forsøke å lage alternative fluktbilder.

mvh JL
Avsluttet .
Versjon 2 er bra, men kan tåle et bitte lite kontrastløft, etter min mening. Men det må brukes forsiktige hender slik at den trolske stemningen ikke blir ødelagt.
Du er en hel del bedre på det tekniske enn meg, så det kan hende jeg bare prater tøv. :-)

Stian Håpnes
Venche J.
Har som CA sansen for versjon tre. Hadde ønsket litt mer luft både over og under.

Akk ja, du ble vel ikke så veldig klok av denne kommentaren. :)

Wenche.
Avsluttet .
Bildet tok min oppmerksomhet med det samme, veldig behagelig å hvile øynene her. :-)
Odd Tore S.
Om du skulle valgt å ha noe tittel på v1 her, måtte det blitt noe slikt som ''Hodeløs flukt''. Den beskriver også min oppfatning av bildet, fartsfylt, men for urolig og utflytende.
Jeg synes at du ror det i land igjen med v3, hvor det dynamiske i selve flukten er godt nok ivaretatt, den overdrevne uroen er fjernet, og hodet er på plass. Dette synes jeg var et godt og dynamisk fluktbilde.
Jeg har også sansen for v6, men det blir en annen fase i flukten enn v1 og er vel et annet motiv.
Spennende at du la ut v1, av og til må man strekke seg litt for å kjenne etter hvor egne og andres grenser ligger.
Odd Tore
Avsluttet .
V2 er best i mine øyne - litt lys, men ellers rar og deilig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu