Varsle Foto.no
Erfaringer
Martin A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et godt objektiv som har alt man ønsker seg fra et fullformat standardzoom. Veldig fornøyd med skarpheten ved 24mm og f2.8, og objektivet er generelt godt skarpt. Bookeh er fin på fullformat, fokushastigheten er god og VC er fantastisk å ha på et slikt objektiv. Å ta video på 70mm med VC fungerer som en drøm, ettersom objektivet gjør en god jobb med å jevne ut vibrasjoner. Fokushastighet eller presisjon er ikke på høyde med Canon sin tilsvarende, men er på ingen måte dårlig etter min erfaring.
Ved 70mm er jeg veldig varsom med å bruke f2.8 ettersom den ikke er like skarp, og jeg må blende ned til f4 før jeg er fornøyd med skarpheten. Bookeh er ikke like jevn som Canon sin tilsvarende, men absolutt god nok. Ved videoopptak med VC må man benytte ekstern mikrofon ettersom elektronikken i objektivet støyer en del.
Et objektiv som jeg er veldig godt fornøyd med. Grunnen til at jeg sverger til dette i stedet for Canon sitt 24-70 f2.8 II er stabiliseringen til Tamronen som er helt fantastisk. Jeg bruke veldig mye lengre lukkertider uten å få bevegelsesuskarphet, slik jeg gjør med Canon sin. Canon sin er kanskje optisk skarpere enn tamron, men sannheten er at i vanlig bruk vil Tamronen gi skarpere bilder ettersom bevegelsesuskarphet blir redusert. Har brukt dette objektivet både med crop og fullformat, og det kommer virkelig til live på fullformat. Ville ikke anbefale dette objektivet til cropkamera ettersom Bookeh er ujevn og brennvidden er veldig upraktisk, etter det jeg har erfart. Prisen er også veldig snill, spesielt hvis det kjøpes brukt.
Objektiv brukt på Canon 6D og Canon 60D
Thomas T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bedre kantskarphet enn Canon 24-70mm,fantastisk bra vc(stabilisering) rask autofokus,og svært bra pris.
Ikke hatt noe tull med mitt eksemplar, brukes sammen med Canon 5d mk III. Værtetting heller ikke dumt.
Litt tregere Autofukus enn Orginalt 24-70mm, motsatt retning på zoom i forhold til Canon opptikk.
Noe liten ring for fokus.
Hvis du kan leve med det som er skrevet under negativt er det bare til å kjøpe. :-)
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget god skarphet, stabilisator og lav pris i forhold til konkurrentene fra Canon og Nikon.
Faktisk ingenting!
Jeg har i mange år vært skeptisk til uoriginal optikk, men her kommer objektivet som er et lysende unntak: jeg har før hatt både Canon EF 24-70/2,8L II og Nikon AF-S 24-70/2,8G, men Tamron er fullt på høyde med Canon og faktisk hakket hvassere enn Nikon når det gjelder skarphet/kontrast. I tillegg har Tamron stabilisator som er et stort pluss ved statiske motiv. Spesielt når man har en Nikon D800 med sine 36Mpixels. Anbefales på det varmeste!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu