Varsle Foto.no
Erfaringer
Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et kompaktkamera med et megastort zoom-område, IS, full manuell kontroll og en grei pris. Kameraet er også stort nok til å gi godt grep for de av oss som har litt store hender, samtidig som det passer i en litt stor lomme. Omsider har denne serien også fått mulighet for å ta bilder i rawformat, det gjør det mulig å løfte bildekvaliteten både et og to hakk. Akseptabel bildekvalitet til både iso 1000 og iso 1600, men vær klar over at lysstryrken er så lav at du ofte befinner deg i en situasjon der du må bruke iso 800 og oppover for å få tilstrekkelig rask lukkertid selv i fullt dagslys.
Sensoren i dette kameraet er like liten som i de fleste andre kompaktkameraer. Dette gir uvegerlig kompromisser med bildekvaliteten, du skal kjenne begrensningene i dette kameraet svært godt for å få gode resutlater. Vær spesielt oppmerksom på at eksempelvis auto iso og eksponeringsautomatikken forøvrig ikke alltid spiller på lag. Du bør bruke manuell iso, og følge nøye med hvor eksponeringstiden egentlig havner. Blitzen er en dårlig spøk. den kan til nød brukes som fill-in blitz i dagslys. Men hvem trenger vel den - her har du jo også BLITZ-SKO :-)
Et utrolig morsomt kamera, med et zooomfang som spenner fra moderat vidvinkel til normalobjektiv, standardzoom, liten telezoom, langt telezoom og kjempe-mega-mega telezoom i ett eneste objektiv. Se for deg hvor mange objektiver du måtte hatt for å dekke dette zoomområdet med en DSRL! SX 50 gir deg et kjempemessig arsenal av objektiver i en håndfull kamera :-)

Bildekvaliteten er selvfølgelig nedturen. På den annen side sett: når du jobber litt, og lærer kameraet å kjenne, kan du ta sjarmerende bilder, rett nok med noe korn, men med denne brennvidden kan du ta eksempelvis gatebilder som du aldri, aldri kunne drømt å få tatt med et konvensjonelt DSLR.
Til drøye 3000 kroner var SX50 et røverkjøp når jeg kjøpte det. Konstruksjonen er plast og Mikke Mus, men det er SOLID plast, og godt skrudd sammen - kameraet tåler bruk.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu