Varsle Foto.no
Erfaringer
Roger M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Bra bildekvalitet, utrolig hvor bra bildene bli hvis du ekspornerer riktig
- Kompakt
- Retropreget er flott
- Solid
- Oversiktlig meny, du kan justere det viktigste
- Treig autofokus
- Ubrukelig MF, etter min mening
- Utrekkbar linse
- Treg oppstart
- Dårlig skjerm
- Bare F 2.8 mot f.eks X100 som har F 2.0
- Batteriet holder bare til ca. 250 bilder
- Dyrt
Dette er kameraet til den som setter bilde kvalitet høyest, og ikke er for opptatt med å ha mulighet til filming, serieopptak, fansy menyer etc.

Du bør ha brukt et kamera før, dette er ikke et typiskt nybegynner, point and shoot kamera. Jeg får litt flashback fra når jeg hadde kompakt kamera i ung alder, før digital kom. I og med at skjermen ikke har så høy oppløsning, så er det vanskelig å si om bildet er "bra" nok før du overfører bildefilene over på PC, litt som når du leverte inn filmen og måtte vente 1 uke, før du fikk se resultatet.

Ubrukelig når det gjelder actionbilder, men er nok ikke det kameraet du tar med deg da.

Begrensende med 35 mm, men jeg liker å heler bevege meg enn å holde på å zoome.

Tar veldig bra bilder når det er lite lys, men er da veldig treig autofokus. MF er ubrukelig da du må bruke skjermen for å se om du er i fokus, og som sagt så er ikke skjermen god nok til det.

Dårlig batterikapasitet, men det løser du med et ekstra batteri og du blir litt mer selektiv til hva du tar bilde av.
Dyrt og Treigt, men kjempebra bildekvalitet hvis brukt riktig
Jørn H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Hendig og tiltalende kamerastørrelse/format, ikke minst med tilhørende håndgrep og en egnet optisk søker fra f.eks. Voigtländer .
Svært fin bildekvalitet i en rekke situasjoner hvor normale til små mengder naturlig lys er tilgjengelig. Gode filer, både RAW og JPG har solid potensial for etterbehandling. Interessant og akseptabel kornstruktur kan sees helt opp til ISO3200, ikke minst om man konverterterer til sv/hv med egnet plug-in i PS.
"Blurren" på f/2,8 hos X1 er etter min mening nydelig , og står seg godt mot både summicron og lux-variantene. Det er noe annet, men det er like bra, iht min smak. Retro-følelsen er ikke å forakte, og menyene er ryddige. Mulig å velge seg tre forskjellige brukerprofiler.
Prisen var nok noe stiv da jeg kjøpte, men reduserte priser nå. Autofokusen er ikke den kjappeste, men man venner seg til det - og finner kompensasjonsmuligheter. Synes ikke opdateringen på hardware som kom fra Leica i vår gjorde så voldsomt mye fra eller til, men JPG-fargene ble bedre. Et drøyere batteri burde ha fulgt kameraet, man må kjøpe dublett - det blir for tynt med bare ett.
Min ønskedrøm er at X1 etter hvert blir til X2 med mulighet for utskiftbar optikk. M9 er dyr og mye større enn X1, som med håndgrep og optisk søker er perfekt.
Jeg solgte min Nikon D5000 for i stedet å satse på X1 som verktøy og følgesvenn. Har ikke angret på det. X1 er en ekte Leica, men bygget på litt andre premisser enn M8 og M9. Sensor og glass er i fullt ut kapabel til å levere støysvake filer, og alt i alt er dette et artig kamera å bruke. Ren og ryddig, tiltalende design, om slikt betyr noe.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu