Varsle Foto.no
Erfaringer
Olav E. K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Mulighetene: Her har du automatikk. såvel som manuell overstyring på de fleste områder du kan ønske. Lysstyrke: F 2.0 - 3.0. Logiske menyer. Bildebrikken: Knallbra, oppløsning og fargesensivitet nær det du finner på 10D og 300D. Dette kameraet gjør det samme som et SLR med påmontert standard zoom (tilsv. 35 -140mm). Ideelt til reisebruk, stor batterikapasitet. LCD skjerm som kan vris, gir mulighet for ''candid shots''. Kan stilles til sort/hvit og sepia. For Canonbrukere som går fra analog til digital: knottelogikk er (nesten) som på analoge EOS av nyere dato.
Som for alle digikompakte: Det tar noen tiendelers sekunder fra du trykker utløser til eksponering. Mye kan skje da, enten du prøver deg på lekende barn eller vil ta andre øyeblikksbilder.

Plassering av knotter under tommelgrepet. For canonister vant med nyere EOS vil høyregrepet starte menyer når du holder med en hånd. For oss er det også uvant med utløserknapp der hvor hjulet skal stå, og omvendt. Jeg har en følelse av at ytterdesignen kommer fra kompaktavdelingen, mens interiør og egenskaper ellers er laget av proffavdelingen.
Med omplassering av knottene ''Set/AF punkt'' og ''meny'',samt plassbytte for programhjul/utløser ville dette være en ren sekser.
Basert på en ukes intensiv bruk i India under delvis vanskelige forhold. Bra resultater, men bilder tapt pga feil knotteplassering.
Tom R. H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Det jeg likte best var LCD-skjermen:
Enkelt å fotografere barn i lek, makrofotografering etc. Man kommer ned på samme nivå som objektet, og selv sitte behagelig.

Øvrige positive elementer:
RAW-bilder, batterikapasitet, mange ulike muligheter for fotografering, menyvalg m.v.
- Støy på bildet ved ISO over 100.
- Skarpheten kunne vært ennå bedre.
- Deksel for minnestasjon kommer i konflikt med bærereim, når deksel skal lukkes. Er man for rask med lukking av deksel, samt bruker mye kraft på denne prosessen, kan man riskere å ødelegge dekslet.
Et brukbart kompromiss hvis man i utgangspunktet ønsket seg et digitalt speilreflekskamra. Kamraet er best til fotografering når man ønsker å fotografere MER enn bare jule-, fest- og feriebilder.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu