Varsle Foto.no
Erfaringer
Lars Vendelboe T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kjempefin konstruksjon (swivel), lett å ta bilde fra ulike vinkler. Enestående på makro, vi har tatt mange meget bra nærbilder. Meget god manuell kontroll. Bra ekstrautstyr den gangen det var nytt. Bra batterilevetid. Et kamera det var morsomt å ta bilde med.
Autofokus tok sin tid, ofte svært vanskelig å fokusere ved makrofotografering. Lite solid konstruksjon, zoom ryker, joy-stick ryker, skjerm ryker osv... 990 og 995 var vesentlig mere solid, men svakere oppløsning og noe tregere respons. Jeg har 5 CP4500 (kjøpt gjennom foto.no) men ingen virker i dag Mine CP990 og CP995 også kjøpt via foto,no fungerer fortsatt, men er for trege til å fylle dagens krav.
Helt utrolig at ikke Nikon fulgte opp denne konstruksjonen som var kjennetegnet på Coolpix. Kameraet har vært savnet av mange, se bl.a. dpreview.com. Canon beholdt sin G-serie og har tjent på det. Nikon har ikke lykkes med kompaktkameraene sine etter den opprinnelige coolpix-serien. CP990 var bl.a. brukt mye i pressen før DSLR ble vanlig. S10 har samme delte løsning, men har ikke manuelle innstillinger og er svakere på makro.
Kjempekamera for mange år siden. Men det ikke holdt særlig lenge.
Øystein H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Enkelt men samtidlig avanset
- Mange måter å ta bilder på
- Lett å ta med seg
- Leddet imellom som gjør at man lettere kan ta bilder fra forskjellige vinkler
- Kan skifte linser
Et meget godt kamera for en som liker å leke seg litt. Kanskje litt avansert for en totalt nybegynner.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu