Varsle Foto.no
Erfaringer
Kristen T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kompakt
3.2Mpix
Undervannshus
Memorystick
Kamera m/undervannshus er en god løsning for UV-fotografering helt ned til 40m. Bildene blir gode, selv med innebygd blitz. Anbefaler ekstern blitz for å unngrå backscatter
Ketil K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget praktisk ultrakompakt lommekamera (under 200 gr!)med automatisk linsebeskytter. Et hendig kamera som man kan ha med seg overalt. 3,2 megapixel med anvendbar 39 -117 mm 2,8 zoomlinse og 10 cm macro. Videopptak så lenge du har memory (ca. 17 min på 64 MB chip,). Kan ta opptil 2048x1536 pixler, dvs 9,5 MB TIFF-bildefiler om du ønsker, eller komprimert i variable JPEG- formater. Memorybrikkene kan benyttes fra annet Sony-utstyr. Meget godt fokuseringssystem og høy linsekvalitet. Se mitt bilde 27142 som eksempel på opptak. Utrolig mange innstillingsmuligheter, inklusive nattbildeinnstilling. Meget godt batterisystem. Meget enkel overføring av bilder til PC/MAC via USB-kabel. Femten sekunder 5,5MB 320x240 motion-JPEG video inkl. god lydgjengivelse trenger kun 12 sekunder etterbehandlingstid for lagring. Undervannshus kan kjøpes som ekstrautstyr. God autofokusmåling i halvmørke.
Det tar litt tid, 3-4 sek uten, og 5 - 6 sek med blits til neste opptak kan tas i JPEG. Med TIFF tar det opptil halvminuttet! En som er vant til speilreflekskamera, og vant til å fotografere hurtigserier vil få litt nedtur. Men DSC-P5 er meget raskt i forhold til mange andre kompakte digitalkameraer, og det er bare i spesielle situasjoner man virkelig trenger kortere ventetid. Et meget mer alvorlig problem er at det tar tid fra man trykker på utløser til bildet blir tatt, selv om det er en eksponeringslampe som lyser grønt når innstillingen er OK. Jo mørkere, dess lenger tid tar det. Meget upraktisk! Ved bevegelige bilder er det da lett for at motivet ikke lenger er det man trodde man tok bilde av, med uskarphet osv til følge. Kameraet egner seg således best til stillestående motiver. Medfølgende memorystick på 8 MB er for liten. Kjøp 64 MB eller 128 MB med det samme.
Skulle ønsket en 10xminiatyrtelelinse som ekstrautstyr, men du har 6xdigitalzoom, bruker du høyoppløsning kan du ta enkle telebilder. Søkeren sitter midt på kameraet og har ikke diopter. Søkeren er heller ikke ''Wysiwyg'' man ser ikke gjennom objektivet, som på en del andre digitale kameraer, ex. Sony PC-110. Stor ulempe, særlig ved fx fotografering gjennom teleskop.
Overraskende at et så lite kamera kan gi bilder med så høy fotokvalitet. Fargegjengivelsen er presis, bildene er skarpe og bildeforvrengingen er meget lav. Selv om det mangler manuelle innstillinger man er vant til fra filmkameraer, er det en vanesak å finne feks natt-innstilling for å ta bilder i dårlig lys uten blits. At apparatet er så lite, gjør også at det kan være vanskelig å se kamerainnstillingene ordentlig.
Jeg hadde gitt konstruksjonen 5 hvis utløseren hadde hatt rask responstid, og søking skjedde gjennom objektivet i søkeren, ikke bare på displayet. Manglene er meget alvorlige og gjør dette dessverre ikke til noe mer enn et ordinært kompaktkamera og prisen står da heller ikke i forhold. Sony, eller var det sorry, skjerp dere!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu