Varsle Foto.no
Erfaringer
Knut Erik A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et veldig godt objektiv! Veldig skarp på allerede på blender 4, som jeg bruker oftest. Lett og smart med innebygd solblender. God IS, den lager litt lyd, men ikke mye. Grei pris.
Skulle gjerne sett denne versjonen med en ny IS og med værtetting. Ellers lite å utsette på dette objektivet.
Et veldig flott objektiv som er et godt alternativ hvis man ikke ønsker å bruke 60.000 på 2.8 versjoen. Lett i forhold 2.8 versjoen.
Dette er et veldig bra objektiv!
Veldig god byggekvalitet, men har ikke værtetting. Hvis ikke ville det vært en klar 6. Dette objektivet er et av de beste i sin kategori!
Katrine E.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget bra objektiv. Har brukt det i ca 1,5 år og er strålende fornøyd. Har ikke angret i det hele tatt, og kan ikke forestille meg at jeg kunne fått noe bedre for pengene. Solid konstruksjon, med innebygget solblender som et stort pluss! Objektivet er relativt lett og kompakt, jeg går med det på lange dagsturer, og det er også med i oppakningen på flere dager lange turer. Den optiske kvaliteten et meget god.
Det oppstod en feil med IS etter ca et år. (Før dette fungerte objektivet utmerket.) Fikk "IS Unit" skiftet kostnadsfritt, og etter dette har det fungert alldeles glimrende igjen. Dette er jo ikke en generell ulempe med dette objektivet, men nevner det nå for det. Ellers kan jeg ikke finne noe negativt.
Jeg kan ikke forestille meg at man finner noe bedre til denne prisen. Strålende fornøyd.
Adrian Dyrhaug G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et knallgodt objektiv som tilbyr blant annet IS, USM og L kvalitet. Autofokusen er lynrask og stabilisatoren meget effektiv ved denne brennvidden. Konstruskjonsmessig er dette objektivet etter min mening i toppklassen, da solblenderen er innebygd. Da slipper man problemet med å skru av og på solblenderen, noe som kan kreve dyrebar tid under fotograferingen (av f.eks fugler). Objektivet er dessuten lett og meget håndterlig.
Autofokusen ved 1,4x converter blir noe tregere, men du verden for en kvalitet uansett!
Et effektivt teleobjektiv fra canon som er lett, tar bra bilder og er meget godt konstruert.
Toralf S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Svært godt objektiv optisk og mekanisk. Meget robus, gir skikkelig skarpe bilder, også ved full blender. IS fungerer meget bra for de forholdene det er laget for (i første rekke håndholdt fotografering av stillestående motiver i lite lys og panorering). Bra og robust stativfeste når du trenger det. Ganske rask og svært stillegående AF.
AF og lysstyrke er ikke den beste på D60. Viser at ikke alle USM-objektiver er like raske. Objektivet kunne også vært mindre og lettere, ideelt sett.
Hvis du ikke trenger lysstyrken fra et 2.8-objektiv, er dette optikk som lar deg ta utrolig gode bilder under de fleste forhold. Til prisen et funn!
Hadde autofokusen vært litt raskere, ville det blitt to seksere
Oliver O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et nydelig objektiv til en ganske grei pris. Gir meget gode bilder (bruker det stort sett på full åpning). Med stabilisator er det ikke noe problem å ta håndholdt på 1/30sek, noe som er svært fordelaktig når man ikke har tilgang på stativ. En av de få teleobjektivene som muliggjør bruk av Velvia uten stativ...
Nærgrensen er kun 1.5 meter, hvilket gir en forstørrelse på 0.24x og ganske stort bruksområde. Som på endel av de andre linsene i L-serien kan man begrense område for AF. Praktisk innebygget solblender.
Har ennå ikke funnet noen åpenbare ulemper med dette objektivet...
Meget bra telelinse med utmerket optisk og mekanisk ytelse. Det hevdes at varianten uten IS er stået hvassere optisk, men pga stabilitsatoren vil du trolig få vesentlig flere gode bilder med denne varianten.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu