Varsle Foto.no
Erfaringer
Arvid K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Svært god bildekvalitet og akseptabel støy ved 800 iso. Objektivet er en drøm. Blenderring rundt objektivet. Klikkløs slik at en kan justere blenderen glidende under videoopptak. Svært bra video-opptak! IS fungerer godt, ingen problemer med knivskarpe bilder håndholdt 200mm 1/50 sek.Tåler en regnskur eller to. Får god plass i min lille kamerabag og blir med over alt.
Treg zoom. Den innebygde støyreduksjonen i jpeg er for sterk ved normal innstilling, ved høy iso ser bildene støyfrie ut, men detaljer forsvinner og i et hagebilde foreks. blir plen og fint bladverk en grønn grøtete historie. Bør nok settes til lav.(Jeg fotograferer kun i raw). Kostbart, likevel billig tatt objektivet i betrakting. Batteriet laddes i kameraet og den oppgitte batteritiden holder ikke hvis en bruker den elektroniske zoomen mye. Den manuelle zoomen er utrolig treg! (Har anskaffet meg 2 extra batterier med ladder slik at jeg alltid har friske baterier med, og det er et must). Svak blitz! Usikker fokusering i svakt lys.
Et et hendig kompaktkamera som ligger godt i hånden, selv for litt større never. Solid byggekvalitet, støv og sprutsikkert og med et av de aller beste zoomobjektivene, Carl Zeiss Vario Sonar T* f2,8/ 8,8 – 73.3mm (ekviv. 24-200mm ff.) Dette har blitt reisekameraet mitt, her har jeg alt i et, fra 24mm vidvinkel til 200mm tele m/blender 2,8 i hele brennvidde-området. Bildekvaliteten blir svært bra!. Video-funksjonen er topp på dette kameraet, (faktisk et av de aller beste iflg. ekspertene). Dette har ført til at jeg nå tar mange video-snutter på mine reiser, noe jeg aldri gjorde før grunnet dårlig video-kvalitet på de kameraene jeg da hadde for hånd. Sensoren er på 1'' og altså den samme som på RX 100 II, og gir mye bedre kvalitet på høyere Iso en vanlige kompakter. Menysystemet er enkelt og lett forståelig.
Add.
Brukte dette kameraet på en 3 ukers reise til New Zealand og Australia nå, og det fungerte helt perfekt. Bildene ble svært bra. Bommet noen få ganger på eksponeringen
men siden jeg tar flere bilder av samme motiv var det helt uten betydning, desuten aldri mer enn at det kunne justeres i Lightroom uten tap av kvalitet.
Kamerat veier ikke mer enn min Tamron SP 24-70 f2,8 og tar mindre plass og bildekvaliteten minst like bra!!!
Den trege zoomen og høy pris drar ned på karakteren når det gjelder pris/ytelse, ellers vill det ha fått ren 6.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu