Varsle Foto.no
Erfaringer
Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
En hel liten "verktøykiste" av en zoom: fra moderat vidvinkel til rundt 400 mm i "vanlig" terminologi. Vridbart display, konvensjonell søker med en helt grei LCD-skjerm Visning av histogram når man måtte ønske det, enkelt brukergrensesnitt og full manuell kontroll om man måtte ønske det. Vel fngerende autofokus og eksponeringsautomatikk, du kan gjøre nesten "alt" med dette kameret. Og så går det i en litt stor lomme :-)

Vanlige penlight-batterier, ekspepsjonell lang batteritid med oppladbare batterier når man bruker søkeren og ikke displayet.
Dette er et gammelt kamera, på godt og vondt. Får du et brukt, er det så billig at du ler hele veien til banken. Men kan du leve med et display med moderat oppløsning og en "grei nok" bildekvalitet, løp og kjøp om kameraet ellers ikke viser feilkoder eller på annen måte er skadet.
Et hederlig kamera som ennå er så bra at det har et bruksområde. Som kompaktkamera sett lider det av en liten sensor, pixlene ser ut som om de er smurt utover med en smørekniv, men bildene er likevel klare og langt bedre enn mange av både samtidens og dagens kompaktkameraer.

Om du har et budsjett, er et brukt S5 IS et langt bedre kjøp enn mange andre. Ikke minst fordi du kan bruke vanlige standard-batterier.
Dette er er skrevet som et råd til de som eventuelt speider på bruktmarkedet etter et kompaktkamera, Finner du en S5 i god stand til en grei pris, er det et godt kjøp som du kan ha mye glede av.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu