Varsle Foto.no
Erfaringer
Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lav fortegning, ekstremt skarpt, passe rask autofokus, godt fungerende IS. Perfekt brennvidde, spesielt for Canons fullformat. Denne versjonen er også både mer kompakt og har lavere vekt enn den gamle versjonen med samme brennvidde.
Foreløbig noe høy pris, men for de som ønsker seg en lettere 24-70 enn forgjengeren, er det definitivt verdt prisen å oppgradere. Noe mer fortegning enn forrige versjon.
Et knallbra objektiv, passer som hånd i hanske både mhp bildekvalitet og vekt / balanse på Canons fullformat.
Relativt kostbart objektiv, men dette objektivet er en skikkelig alrounder som virkelig gir valuta for pengene. Dette kan du ha glede av legen!
Tommy Grennum C.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
super objektiv. Skarpe bilder - kjapp AF. god vekt og utsende, bro størrelse på fokusring og zoom. liker veldig godt at det har en lås posisjon for når man reiser.
ingen IS
dyrt
høyt anbefalt - vis du trenger IS kan det være vert å vente litt ifølge kilder for noen websider
ingen IS og kosten av objektive trekker litt ned for ytelsen.
Eyvind N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarphet på linje med objektiver med fast brennvidde i samme område. Meget presis og rask AF (sammen med 5DmkIII). Overbevisende byggekvalitet.
Pris. Vignettering og forvrengning henger lagt bak de samme objektivene med fast brennvidde (jeg eier 24mm f1.4 mkII, TS-E 24mm mkII, og har eid 35mm f1.4). LightRoom et al retter sånt opp i etterbehandlingen, men sikkert ikke helt uten tap i oppløsning. Dessuten er det vel vrient å få gjort noe med sånt i etterbehandlingen av video (?). Her er noen testbilder med mine 24mm objektiver:

http://eyvindness.zenfolio.com/p422183461/h4cc9d4e0#h4cc9d79a

og de etterfølgende bildene. Exif dukker opp ved å bevege musepeker opp i høyre hjørne av bildene. De med max aperture = f1.4 er med 24mm f1.4 mkII, de med f3.5 er med 24mm TS-E f3.5 og de andre med f2.8 er med zoomen.
Uten tvil den beste 24-70mm zoomen som er å få kjøpt for penger. Men til blodpris og fremdeles ikke helt uten optiske skavanker.
Fantastisk skarphet - jeg bruker den neste bare på f2.8! Prisen, vignetteringen og forvrengningen trekker litt ned.
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk skarphet, spesielt på 24mm der det er minst like skarpt som den meget gode EF 24/1,4L II. Lettere og mer kompakt, og mye mer nøyaktig og raskere autofokus enn den gamle modellen. 82mm filterfatning er den samme som på 16-35/2,8L II og man kan derfor dele filter mellom disse.
Noe vignettering på full åpning og full vidvinkel, men det har jo alle objektiv selv faste, og det er jo også lett å rette opp automatisk i bildebehandleren. Noe fortegning på 24mm, men mye mindre enn de fleste andre zoomer.
Vanlige amatører vil si at dette objektivet er dyrt og mangler IS. Men savnet av IS glemmer man fort når man oppdager at Canon her har prioritert vekk IS i jakten for å oppnå maksimal skarphet. Setter man pris på det aller siste i skarphet er dette objektivet rett og slett vanskelig ikke å bli glad i. Spesielt gjelder dette på 24mm som er min favorittbrennvidde, superskarp helt ut i hjørnene selv på full åpning. Jeg hadde før en 24/1,4L II i bagen, et meget bra objektiv. Etter en sammenligning av skarpheten på disse to, ble resultatet at den faste 24mm ble solgt. Skarpheten var rett og slett bedre og fokus mer presis på den nye 24-70mm'ern. Utrolig men sant! Ja, autofokusen må nevnes, den er rask og sikker, det beste jeg har prøvd av vidvinkler. Der man med 16-35/2,8L ikke helt stoler på at skarpheten sitter riktig og sjekker den i Live-View for sikkerhets skyld, er det ingen tvil hos 24-70/2,8L II.

Mitt eksemplar av objektivet har svært lite fortegning på 24mm. Den gamle modellen hadde kraftig tønnefortegning. Den nye har også noe fortegning, men den er av en slik type at det er mye mindre plagsomt (den er en blanding av litt tønne pluss litt bølgefortegning. På brennvidder over 28mm er fortegningen puteformet.
Vurdert på Canon EOS 5D mk.III
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu