Varsle Foto.no
Erfaringer
Morten P.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarpt, stille og meget presis autofokus, værtett, lett, anvendelig zoom-område
Zoom sklir ut av seg selv, litt for dyrt.
Dette objektivet ser ut til å være mye bedre enn sitt rykte, ihvertfall mitt eksemplar. Det er skarpt med fin fargegjengivelse.
Rune N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Værtett. Stille, kjapt, kompakt.
Mitt eksemplar er meget skarpt.
Fint zoomområde, som gjør den kjempeanvendelig i Pentaxvær.
En anelse lav kontrast.
Ikke fast blender over hele zoomområdet
Variabel bldender.
Nyprisen er drøy
På papiret burde ikke dette fungere, men det gjør det.
Kjøpt pent brukt, for en hyggelig penge
Thomas S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Objektivet er vanntett og det er stort pluss. Det er også forholdsvis kompakt for et objektiv med denne rangen. Ganske bra flare kontroll og man kan fint ta bilder mot sola uten at det blir blast. relativt rask autofokus. Kan lage ganske fin bokeh! bildekvaliteten er "OK".

Ganske god kvalitetsfølelse og bra plastikkvalg føles bra på K-5.
Desverre er det endel med denne linsen jeg ikke liker,...

Konstrukson:
Dette er en linse som fremstår som solid, men den er faktisk veldig skjør særlig i bayonettfestet og tåler forbausende lite i forrhold til f.eks Nikon 17-55, jeg hadde min på reperasjon 3 ganger.

Bildekvalitet:
Til prisen må jeg si at bildekvaliteten er under forventet... fargene er kjedelige, dårlig kontrast og generelt kjedelig. Nikon sin 18-200vr2 løper sirkel rundt denne linsa lett på alle mulige felt.

Skarphet:
SOFT SOFT SOFT, faktisk kunne jeg ikke tro det var mulig å lage en så soft linse til prisen denne linsa selges løst for. senter er nogenlunde skarp men til landskapsbilder er den ikke veldig egnet pga uskarphet utover kantene.

Vignetting:
MASSE! må stoppes ned til F8, dette er dog relativt lett å fikse i etterbehandling.

CA:
Prøv å ta bilde av et tre mot lys himmel ser forferdelig ut. (til prisen)

Denne kom ut ganske negativt for meg, kanskje fikk jeg en dårlig kopi? men jeg hadde min inne 3 ganger på verksted... ikke noe bedring.

Bildene er OK, men ikke til prisen, den er på høyde med de aller billigste objektivene.

Jeg har nå blant annet en 18-55wr og den er milevis bedre etter min mening. mye mer for pengene og jeg syns bildene er skarpere og penere.

Se heller på Tamron eller kjøp K-5 18-55WR kit isteden.
Svein Wilhelm K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Objektivet har solid byggekvalitet og balanserer perfekt til K-5. Autofokus er lynrask og særdeles presis; med både K-5 og KR, jeg behøver ingen fokusjustering. Det er uten tvil det objektivet jeg eier som har raskest og mest presis fokus; også under svært dårlige lysforhold. Og i tillegg er fokusmotoren tilnærmet helt tyst.

Vedrørende skarphet er mitt eksemplar veldig bra. En test hos Photozone.de fremstiller objektivet som nesten ubrukelig. Jeg observerer at objektivet har svært høy skarphet i hele zoomområdet. I sentrum er det sylskarpt hele veien, skarpheten ytterst i kanten av bildet faller noe fra 110 mm. Men det er et ikke-problem til mitt bruk.

Objektivet er ikke så lyssvakt som noen vil ha det til. Det holder 4,5 til nærmere 70mm, og er i så henseende nesten på samme nivå som DA 17-70. På brennvidder over 70mm er det uendelig mer lyssterkt en DA 17-70.

Jeg har også Tamron sitt 18-250, og i forhold til dette objektivet er det flere klasser over.

Dette er et objektiv jeg kommer til å bruke mye!
Angående CA er det litt synlig fra 100mm og oppover. Men det fjernes lett i etterbehandling. Tønnefortegning er det en del av på den videste brennvidden; er også greit å korrigere. Uansett er dette objektivet svært mye beder enn kit-objektivet 18-55 WR

Eneste virkelige negative punkt er manglende avsatandsskala.
Etter min mening er dette et alldeles utmerket objektiv. Som i tillegg har en viss vær og vind beskyttelse. Jeg er særdeles positivt overrasket og det kommer som sagt til å bli mye brukt. Det er nok ikke helt i klasse med de limiteds og lyssterke fastobjektiver som jeg også har noen av, men det er en "superzoom", og i den klassen er det en av de beste! Mitt ekseplar er ihvertfall tilnærmet det jeg har observert og beskrevet.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu