Varsle Foto.no
Erfaringer
Martin N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk skärpa över hela brännviddsområdet. Mycket skarpt fullt öppet. Spelar lätt i samma division som mina fasta objektiv. Otroligt snabb och pålitlig AF. IS:en gör ett fint jobb när man behöver det. Bra färger bokeh och kontrast.
Sorry, det finns inget.
Kungen av alla 70-200 zoomar
Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Knivskarpt, med imagestabilizer og F/2,8 er det en drøm til alt fra sport og action til portrettfoto. Knallbra under normale lysforhold, helt suverent til innendørs-scener med minimal belysning.
Bokstavelig talt en tungvekter, fungerer best med et litt stort hus med godt grep. Når det er sagt, et par godt balanserte kilo er jo ikke et problem, men skal du fotografere mer enn et par timer i strekk, er det en klar fordel å ha en tripod eller et et-bens stativ tilgjengelig.
Mye for pengene, objektivet oser av kvalitet, og leverer resultater deretter. Et kremobjektiv til fullformat, om du skal ha bare to objektiver: la dette være det ene. Fungerer selvfølgelig også til kameraer med crop-sensor, men husk å tenke nøye gjennom hva du kan gjøre med den brennvidde-ekvivalenten du da sitter med.
Ingen over, ingen ved siden med denne brennvidden til Canon!
Ove B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette er virkelig en "kick ass" telezoom! Skarp i alle bauger og kanter og bildestabilisatoren er bare helt fantastisk.
Tja... Det eneste må vel være at nærgrensen kunne vært mindre, men dette har egentlig ikke så veldig mye å si for min del.
Muligens litt dyrt sammenlignet med utgaven uten IS, men for min del er det verdt hver krone!
LØP OG KJØP!
N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Utrolig bra linse, brukte det litt på 7D, men er alt for bra objektiv for 7D og man får ikke det man betaler for før man prøver på 1D mk.IV.
På 1D mk. IV finnes det ingen bedre all round linser tror jeg.

Ser at folk tror det koster litt for mye, Det stemmer, men ikke betale Norsk butikkpriser for linser, prate med meg...
Ingen bortsett fra man får ikke beste ut av linse på de fleste EOS modeller, dette anbefaler jeg mer for 5D og 1D.
Wow. En kjempebra linse.
Med Canon man får det man betaler for og Canon ikke har lyst at de fleste brukere skal ha tilgang til de bedre utstyret.
Morten T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har benyttet objektivet i kombinasjon med Canon 7D siden februar 2011. Etter tre måneders bruk kan jeg bare konkludere med at objektivet er utrolig skarpt på alle brennvidder. For en entusiastisk amatør som meg har objektivet åpnet opp en helt ny verden. Kombinasjonen av fantastisk bildeskarphet, topp bildestabilisator og f2.8 har muliggjort f.eks. sylskarpe bilder av en tynn måne om kvelden - håndholdt! I kombinasjon med 7D's 8 bilder pr. sekund er det en lek å f.eks. fange fugler i flukt. Autofokus er så raskt at det bare er å lukke øynene og fyre løs - resultatet er nærmest garantert. Objektivet har også en veldig pen bokeh-effekt, som gjør det ypperlig til portrettbruk. Byggekvaliteten er rett og slett enestående. På et crop-kamera som 7D er brennvidden inntil (tilsvarende FF) 320 mm, som gir tilstrekkelig zoom i de fleste tilfeller. Med en slik fantastisk bildekvalitet er det ikke noe problem å crope bildet i etterkant. Ønskes ytterligere brennvidde kan objektivet kombineres med Canon extender EF 1.4 og 2.0 samtidig som Autofokus beholdes.
70 mm begrenser noe på et crop-kamera som 7D, men det er ikke objektivets skyld. Dette fås igjen som ekstra zoom i andre enden. Vekten er noe høy, men kvalitet veier og koster!
Et fantastisk objektiv som er svært allsidig. Koster mye, men er vel verdt pengene. Kombinasjonen IS og f2.8, samt potensialet til full AF med extender inntil 2x, forsvarer i høyeste grad en oppgradering fra Canons andre 70-200 modeller. Håper Canon snart slipper et nytt EF 24-70 IS f2.8 mk II med tilsvarende kvalitet! Vil være en fantastisk kombinasjon.
Kvalitet koster, men når det leverer i en slik grad som her er det vel verdt pengene.
Hjalmar J.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Den beste zoom du kan oppdrive, ja du må virkelig lete blandt fastopptikk som slår denne .
Ingenting
Skarp, uhyre rask AF, solid bygget, ja alt er bare velstand her .

Kjøpte min ny fra JP og betalte 11900.- røverkjøp :-)
Synd det ikke finnes 7 eller 8
Viggo N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette er den eneste zoomen som er like sinnsykt bra på alle brennviddene fra åpen blender. Er vant til veldig rå fast-optikk ( 14 II L, 24 II L, 35 L, 50 L 85 II L, 300 f2,8 L IS) og må si jeg hadde store forventninger etter alt jeg har lest om den. Likte ikke så godt den gamle da den var for soft på åpen blender. Men denne nye utgaven er absolutt langt forbi mine høye forventninger. Milde himmel for en skarphet og kontrast fra hjørne til hjørne, selv på FF. Og noe av det beste er NULL CA! AF'n er helt hinsides rask og går ikke lenger fra en avstand til en annen i en glidene bevegelse, men hopper bare rett dit den finner fokus. Kun sett lignende med 24 II L. Ikke bare er AF av det raskeste som finnes, men den er også pinlig nøyaktig og treffsikker. Vignettering er som andre 70-200'er, men lett å rette opp i etterkant.

Bygd som en "tank", værtett og nye løsningen på solblender var meget velkommen. Hundre ganger bedre knapper som ikke kommer ut av posisjon for null og niks. Denne er like god som fast optikk på alle brennvidder, DET finnes ikke maken til..
Negativt? Jeg kjøpte min brukt (200 bilder, som kliss ny) for 14000,- og det er ikke dyrt, så pris kan det ikke være. Jeg er vant til 2,7kg's 300mm så vekt er ikke veldig ille.

Nei, jeg skulle gjerne poengtert noe som ikke er som det skal være, men jeg kommer ikke på noenting.
Dette er et must i alle fotobag'er for de seriøse amatører, entusiaster, nerder som må ha det råeste, proffer som jobber sport og action, konsertfotografer, landskap, og journalister, kort og godt alle som har en Canon SLR.

Jeg var ikke av de som forgudet den gamle, men denne her blir aldri solgt!

Rett og slett det beste zoom-objektivet jeg noensinne har sett, og hørt om. Canon har satt en standard deres argeste konkurrent ikke er i nærheten av.

Nuff said:


http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Samp...;APIComp=0
Veil pris på 22000,- er i overkant, men brukt for 14-15 er et av de beste kjøp man kan gjøre på Canon optikk.
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kort og godt Canons skarpeste zoom: Slår til og med Canon EF 200/2,8L II. Ikke bare på skarphet, men også på stølys og kontrast. Topp skarphet selv på full åpning, meget god selv i motlys (mye mindre strølys enn den forrige modellen) og meget effektiv stabilisator (IS). Ligger perfekt i hånden sammen med et 1D(s), 5D / 7D med batterigrep. Meget god også med Canons 1,4x og 2x III extender.
Her må jeg virkelig tenke... vanligvis bruker det ikke være problem å finne svake sider. Enkelte vil si at prisen er noe høy, men det er den faktisk ikke, kvalitet koster!
Jeg har hatt en 5-6 eksemplar av den gamle modellen liggende i bag'en i kortere og lengre tid de siste 7 årene. Dette var et objektiv jeg var svært glad i, bortsett fra et par problemområder: på full blenderåpning var ikke skarpheten helt perfekt, spesielt gjaldt dette på 200mm og mot hjørnene. Gamlezoomen var også svært følsom for motlys, også her spesielt på 135-200mm. Hvor viktig dette er avhenger av bruksområdet. Til portrett har ikke disse problemene noe å si, men til naturfotografering kommmer svakhetene lettere frem.
Forbedringene ellers er en enda bedre stabilisator (men den gamle var også god) og bedre nærgrense (1,2 meter).

Men det aller beste er SKARPHETEN og KONTRASTEN sammen med MANGEL PÅ STRØLYS. Jeg har i det siste brukt de meget skarpe EF 200/2,8L II og EF 200/2L IS faste brennviddene. Det utrolige er at bildekvaliteten overgår førstnevnte og er helt i nærheten av f:2 varianten! Slik går det når Canon bare legger seg i selen. En effektiv demping av strølys innvendig sammen med 1 Fluoritt- og 5 UD-element som gjør jobben. Anbefales på det varmeste.

Ps: i motsetning til gamlemodellen fungerer dette objektivet meget bra sammen med Canon 2x Extender.
Alexander Solaat R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Kjapp AF
- God nærgrense (1,2 meter)
- Solid IS (4- trinn vs. 2 trinn på den eldre)
- Kvassere optikk
Dersom du pr. i dag ønsker å kjøpe et EF 70-200 f/2.8 IS, så er det andregenerasjonen du ser etter.

Som første innskriver her bemerker så er dette en stor overgang fra gammel til ny versjon.
Har selv hat det i snart en måned og det er regelrett en drøm.

Dersom du har filtre og slikt, så benytter både første og andregenerasjonen 77mm ø.
Roger F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har lenge brukt den gamle utgaven av 70-200 f/2.8 IS USM og var 100% fornøyd.
For å gjøre ting litt kort, trodde aldri at dette objektivet kunne bli bedre! Fikk den nye 70-200 for noen dager siden, og allerede etter første bilde både så jeg og merket at ALT var MYE MYE bede den den gamle modellen.

IS er perfekt, motoren til autofokusen er mye raskere også den optiske kvaliteten er så mye bedre at det nesten blir galt å sammenligne disse to objektivene.

Enkelt konklusjon: Den beste er blit enda bedre! (også mye bedre da :)
Tja, litt overpriset, men det er jo vanlig i noen måneder, ellers så er det ikke mye negativt jeg finner om denne.
DU BARE MÅ HA!!!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu