Varsle Foto.no
Erfaringer
Ivar Modolf T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har hatt dette kameraet siden jan. 10 og er veldig fornøyd. Har 3 objektiv, 20 mm f 1.7, 14-45 mm og 14-140 mm. Det største er absolutt best, får skarpest bilder med det. Det kan vel ha noe å gjøre med tyngden. Har filmet og fotografert fra bil i USA, og er forbauset over kvaliteten på både video og bilder.
Ikke så mye negativt nei, men kameraet kunne i IA-instillingen (intelligent auto) noen ganger ha valgt mindre blenderåpning og lenger lukkertid. F.eks i dag da jeg fotograferte over en elv mot en bro, i forgrunnen var det noen blomster. Da valgte kameraet 1/2800 sek og 2,8 blender. Så det skulle jeg ha vært obs på, og satt blenderåpningen mindre.
Dette gjaldt 20 mm linsen, tror det er den som sliter mest med dette.
Jeg tror at jeg valgte rett kamera, og siden prisen ikke har gått noe ned ennå, så tyder det på at det er etterspurt.
Karakter for Pris/Ytelse blir jo ikke helt topp. Spesielt 14-140 objektivet koster jo over 7000. Jeg betalte ca 4000 i USA i januar da dollaren var på 5,70
Bent N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Kjøpe dette kameraet med 20mm f/1.7 objektiv for ca 1 uke siden for reisebruk. Jeg har mye stort og tungt fotoutstyr, som gir topp filer, men som sagt - det er tungt. (Les 1D3 hus ++) Std. reisekamera den siste tiden har vært en Eos 40D med Ef 24-105mm f/4L. Grei pakke, dog litt trangt på vidvinkelsiden, men synes denne pakken har fungert bra. Det spørs derimot om man er på "ferietur" eller "fototur". Er man på ferietur med bildene som sekundær prioritet, synes jeg dette er for mye å drasse rundt på. Har også et par kompaktmodeller, inkl Fuji 200EXR og Canon G9, og selv om dette er gode kompakter, er jeg ikke fornøyd med bildene litt ut i de mørke tider.

NÅ HAR JEG FUNNET MITT PERFEKTE REISEKAMERA og alt nevnt over blir hjemme!!
Dog skal jeg komplettere GF1 med 14-45mm O.I.S objektivet. Sammen med 20mm f/1.7 er dette en SUPER-pakke. Jeg er kresen på støy, og er altså vant til filer fra f.eks. 1D3. Og, i den sammenheng må jeg si jeg er MEKTIG imponert over GF1.
Jeg valgte GF1 over Olympus EP1(2) fordi min erfaring er at om man i enkelte tilfeller trenger blits - så trenger man blits, og da kommer Oly til kort. Svært fornøyd med meny systemet, og skjermen er ekstremt klar og god å se på. Lukker gir et tydelig "snapp" som kunne vært stillere, men dette er ikke noe problem for mitt bruk. Bruker stort sett kameraet i A-modus. I P-modus har kameraet en tendens til å prioritere blender f1.7 eller nære dette selv på høylys dag, så jeg liker A-modus best. I dårlig lys er det best å stille ISO selv, og evt. bruke S-modus på rundt 1/50 sec for å sikre skarpe bilder med 20mm objektivet (40mm FOV i 35mm format).
Ikke noe så langt.
De fleste som velger et slikt type kamera, vil jeg tro er ute etter noe spesifikt, og vet hva de gjør. I så fall kan kameraet bare anbefales på det sterkeste. Du kan ikke forvente hurtighet og kjappe innstillinger som på et DSLR hus, men med sine fantastiske støyegenskaper og størrelse/vekt forhold kan jeg personlig vanskelig se for meg noe bedre valg pr. i dag.
Gir pakken en 5 i value for money da kameraet er relativt dyrt på det norske markedet pr. d.d. Jeg kjøpte mitt i utlandet, og betalte rett i underkant av 6000,- kr.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu