Varsle Foto.no
Erfaringer
Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et populært, men likevel ofte undervurdert objektiv fra Canon. Det er overraskende skarpt, det har en veldig anvendelig brennvidde, og det er en perfekt standardzoom, spesielt for kameraer med crop-sensor. Bildestabiliseringen fungerer svært godt - dderved er det ikke et problem at objektivet strengt tatt ikke er spesielt lyssterkt. Vekten er også moderat, dette gjør at det fungerer bedre på små DSLR enn eksempelvis Canons 24-70.
Relativt kraftig fortegning, spesielt ned mot 24 mm. Kraftig vignettering, spesielt på fullformat.
En svært god "normalzoom" for Canons DSLR med crop-sensor. Ikke like godt egnet på fullformat, da er 24-70 et bedre alternativ.
Sett i forhold til fullfomrat fortjener objektivet en 5'er. Med crop-sensor er det en klar og sterk 6'er. Pris / Ytelse burde fått en syver, dette er et rimelig objektiv av høy kvalitet.
Geir H.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Det meste er sagt om de optiske egenskapene. Den er skarp og fin i alle kvaliteter. Der bildene er svake på noen måte kan dette korrigeres i Lightroom eller annet program i post/ettertid.
I relativ svak belysning har den vansker med å finne fokus. Dette gjelder også dersom kontrasten i bildet er stor. Den er heller ikke rask å fokusere hvis tiden/øyeblikket er avgjørende. Så man får en følelse av at dette er et semiproff objektiv, selv om de optiske ytelsene som sagt er gode.
Helt greit objektiv, anvendelig til det meste, L-kvaliteten vises.
Hans F.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig allsidig allround objektiv til reies og turbruk om man bruker 5d M2, tar gode bilder også i dårlig lys dette mye p.g.a veldig bra stabilisator.
Tønne virkning på 24mm ellers ikke noe.
Helt nødvendig linse og førstevalg på tur og street bruk, en linse som er helt nødvendig, og når økonomien tillater det kan utvides til andre linser der denne ikke holder mål.
Løp og kjøp
Kristian L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Ganske skarpt. God fargegjengivelse. Fantastisk bildestabilisator! Veldig allsidig brennvidde. Oppleves som forholdsvis skarpt vidt åpent. Relativt lett og lite sammenlignet med f.eks 24-70/2.8. Rask, stille og presis autofokus. God konstruksjon.
På 24mm blir ikke horisonten videre rett. Fungerer fint uten rette linjer, men for horisont-bilder leter jeg etter et alternativ. F4.0 er heller ikke så lyssterkt jeg skulle ønske. Opplever også "vignettering" som jeg enda ikke har klart å konstatere om kommer fra optikken, linsehetta eller uv-filteret, spesielt på de videre brennviddene.
Ett flott objektiv på nesten alle måter. Bildestabilisatoren er himmelsk. Sammenlignet med 24-70mm f/2.8 så er det bildestabilisatoren som vinner - uten tvil. Jeg har ingen bekymringer for å bruke dette innendørs, uten blits i dårlig lys (utover det estetiske, selvsagt). Sammenlignet med rendyrka vidvinkelobjektiver så kommer det veldig til kort på 24mm, men dette er ikke et rent vidvinkelobjektiv, så jeg kan tilgi fortønningen som forekommer på 24mm og litt oppover (jeg har ikke prøvd å finne ut hvor langt opp). Står valget mellom 24-70 f/2.8 og dette, så velg dette. Ingen tvil.
Jeg opplevde å få noe sand eller lignende inn i mekanikken, til tross for at jeg ikke har vært i veldig værutsatte situasjoner. Dette ga en ganske skremmende skjære-lyd, men har forsvunnet enten ut av objektivet eller ut av veien. Ellers oppleves konstruksjonen som svært solid ("vanlig L-kvalitet"). Det eneste som trekker pris/ytelse ned er fortønningen.
Mikael S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Stiv pris, derfor ikke topp på value for money.
Birgitta S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Så här långt bara positivt .
Bjørn Willy H L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
24-105 er glimrende brennvidder for en standard-zoom på et fullformatkamera! Hvis jeg kunne få bare ett objektiv til 5D II'en ville det være det klare førstevalget. Fint at Canon har det som kit-objektiv til 5D II :) Stabilisatoren er et stort pluss. Skarpt. Føles meget solid i bruk, metallkonstruksjon. Stabilisatoren er veldig fin å ha - med noen forsøk kan jeg ta bilder helt opp i 1/4 sek som blir skarpe på 24mm.
Ikke spesielt lyssterkt, med 4 blender. Zoom-ring er tung å vri på, og i den korte enden (24-35mm) er det lite bevegelse som skal til før brennvidden forandrer seg ganske mye. Kunne tenkt meg en litt jevnere plassering av brennvidder på zoom-ringen. Objektivet forlenger seg når man zoomer, men frontelement roterer ikke.
Til fullformet er det det perfekte all-round objektivet etter min mening. For noen vil 24-70 2.8 være førstevalget, men det man mister er altså stabilisator og fleksibiliteten å kunne gå til 105mm. Til 1,6-crop kameraer er den også et meget bra standardobjektiv, men det mangler bittelitt nederst i brennvidden til å kunne bruke det til vidvinkel. Anbefaler de som er avhengig av 100% rette linjer i det ferdige bildet å benytte seg av DxO, som korrigerer den litt kompliserte tønne/nålepute-effekten man får helt perfekt.
Til fullformat mener jeg pris/ytelse er en sekser. På 1,6 crop-kameraene en firer, kjøp heller EF 15-85 IS eller 17-55 2.8 IS, de er både mindre, lettere og har mye mer aktuelle brennvidder!
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu