Varsle Foto.no
Erfaringer
Jan R H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
- Knivskarp fra f/2.8 på min 60D.
- Mindre CA enn forventet, dvs. så å si fraværende
- AF er meget nøyaktig
- Værtettet
- Virker solid
- Prisen er stiv
- Noe bokeh Fringing/Longitudinal Chromatic Aberrations (LoCA)
Jeg kjører all min optikk gjennom faste "testcase", og Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM er mitt skarpeste objektiv ut fra mine testcase.
Tom Egil A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget solid og godt bygget, og er optisk meget bra. Det er meget skarpt, har en rask AF og en meget effektiv IS, og det gjør det jo også veldig egnet til andre typer fotografering.
Må slå av IS når det blir benyttet på et stativ, og en meget stor solblender.
Et makroobjektiv jeg er meget godt fornøyd med, her er det hvertfall ikke optikken eller objektivets egenskaper det står på om resultatene uteblir. Meget bra objektiv
Ole-Inge N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Knallbra objektiv. Lyssterkt og meget skarptegnende med nydelig bokeh og god fargegjengivelse. Utrolig rask og stillegående autofokus. Relativt lett (sammenlignet med EF 24-70 f2.8L) God stabiliseringsfunksjon for håndholdte eksponeringer. Objektivet gir en høy kvalitetefølelse. I tillegg til makro et fantastisk objektiv til portrett (prøvd på fullformat 5d MKII. Som med all L-objektiv medfølger det oppbevaringspose i skinn og solblender.
Ikke noe negativt å melde om..
Trolig mitt nye favorittobjektiv. Meget bra objektiv som gir valuta for pengene.
frode b.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Har eigd dette objektivet i 14 dager nå uten å ta det av kameraet. Vil ikke ta det av heller :) makan til skarpe rene bilder må du lete lenge etter. Har tatt 40/60 macro landskaps bilder og må si jeg ikke angrer på at jeg valgte IS modellen som gjør denne brukende håndholdt såvel som på stativ. Genialt å kunne overstyre fokus selv om AF er på. Lynrask AF og behagelig dobbeltring til manuell justering av focus. Lyser og føler kvalitet i dette objektivet.
Sol blenderen er Tragisk stygg og stor.
Konklusjonen blir den at har du ikke råd til dette objektivet nå så spar litt lenger, du vil ikke angre.
Bjørn Willy H L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Overlegent skarpt på alle blendertall, helt ut i hjørnene. Lysststerkt med 2.8 blender. Meget jevn og fin uskarphet på det som er ute av fokus. Har den beste stabilisatoren jeg har brukt, sammenlignbar med Canons EF 70-200 F4 IS. Og selvsagt 1:1 forstørring på makro. Konstruert i metall og ytre lag i et solid plastmateriale. Konstruksjonen er bortimot perfekt etter min smak, det er tatt i bruk plast for å lette på vekta, og plasten er av en type som ikke tar imot fingermerker lett. Man kan begrense autofokus med en knapp til 30cm-uendelig, 30-50cm eller 50cm-uendelig. Meget nyttig for å få opp farten på autofokus. AF er SYKT rask, banker alt annet jeg har ned i støvlene. MYE raskere enn f.eks 70-200 F4 L IS USM.
Man må huske å skru av stabilisatoren når den står på stativ, hvis ikke vil stabilisatoren gi deg bevegelsesuskarphet.
Det er egentlig to objektiv i ett... Først og fremst er det et glimrende makroobjektiv. Dernest gjør stabilisatoren og moderat vekt at det også er et fint turobjektiv. Vil også fungere godt til action, i og med den relativt raske 2,8 blenderen og en meget rask autofokus.

Konstruksjonen er bortimot perfekt etter min smak, det er tatt i bruk plast for å lette på vekta, og plasten er av en type som ikke tar imot fingermerker lett. Skal man bruke det kun til makro med stativ ville jeg holdt meg til den langt billigere forgjengeren uten stabilisator, siden de gjør omtrent samme jobben.
Meget solid bygget, værtetting, fantastisk optisk kvalitet - klar 6-er for konstruksjon. Dette er et skikkelig kvalitetsobjektiv, pris/ytelse blir en 6-er. Som et rent makroobjektiv med stativ ville pris/ytelse vært en treer, kjøp heller den eldre utgaven uten stabilisator.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu