Varsle Foto.no
Erfaringer
Kristian L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dobbel brenvidde. Forringing av bildekvaliteten matcher objektivets egenskaper (Et godt objekt blir ikke svekket betydelig). Byggekvaliteten oppleves som svært god. Lett. Med f/2.8-objektiv (eller lysere) så er autofokus operativ og presis.
Krever veldig mye lys. Vil gi synlig myke bilder vidt åpent, men blir skarpt etter ett stopp nedblending. For et f/2.8 objektiv betyr det at bildene blir tatt på f/8.0. Autofokus er vesentlig tregere, og kan slite selv utendørs midt på dagen om det er overskyet eller lite kontrast i motivet - men bommer ikke. Litt mye lensehetter og eksponerte glasflater under bytting - kvier meg for å bytte i "felten". Krever f/2.8 for fungerende autofokus.
Potensialet er der, men det stiller strenge krav til objektivet du kombinerer extenderen med - sjekk sammenlignsbilder før du prøver det selv. Brukt utendørs under gode lysforhold, blendet ned ett stopp og med riktig objektiv så får du knallgode bilder. Syns du lang tele er morsomtl; har en skarp, kompatibel linse; men tar mesteparten av bildene dine i området rundt 24mm til 200mm så kan dette være akkurat tingen for deg.
Konstruksjonen er upåklagelig. Bildekvaliteten er for myk vid åpen (vesentlig mer påfallende enn samme objektiv vidt åpent uten extender) og autofokus er for treg til at dette er noe jeg kan bruke veldig ofte. Derfor trekker jeg pris/ytelse ned, men konstanterer fortsatt at jeg er veldig fornøyd - dette var løsningen for meg.
Henrik H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fungerer bra sammen med 400 2.8L IS og 1Ds mkII på hold opptil ca 400 meter betinget av lav ISO verdi. Faktisk funksjonell autofokus også i kombo med 1.4 extenderen forutsatt godt lys. Resultat kan konkurrere med interpolerte bilder. Kan berge "håpløse" opptaksituasjoner type: rovfugl som svever høyt. Bevarer farvegjengivelsen rimelig bra. Værtetting. Ubetydelig ekstravekt og lav kostnad med tanke på brennvidden en kan få å leke seg med.
Solid konstruksjon.
*Mitt eksemplar får bank av en billig Jessop converter når det blir snakk om ekstra langt skuddhold mht. både kontrast og skarphet. (Sammenligning av utsnitt på print- utført med 40D og utnyttelse av forstørrelse i liveview. Brukte meget stabil stativløsning, låst speil og trådutløser.)
*Erfart at Extender 2X II fungerer mindre bra/nøyaktig med 1.6 crop-kamera (20D og 40D) på autofokus.
*Utstikk på konstruksjonen er begrensende for hvilke objektiver som teleforlengeren kan kombineres med.
*1.4 konverter gir rom for lavere ISO/kortere lukkertid og vil med interpolering ofte gi like godt resultat.
*Krever 1D serie for å fungere med 70-200 4.0 L IS og Sigmas ex 100-300 4.0 dg der begge vil kunne fungere som rimelige og brukbare fugleobjektiver på solrike dager.
Konvertere som optiske konstruksjoner matcher ikke alle (tele-)brennvidder like bra. Dette gjelder også L-seriens objektiver. Negativt overrasket over presisjonen med autofokus på 1.6crop. 1.4 extender bør være et førstevalg med tanke på lystapet en utsetter seg for. Bortsett fra låseknappen, ikke bevegelige deler. Trygt å kjøpe brukt med lav risiko for verditap.
Markant tregere autofokusrespons enn Jessop 2x.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu