Varsle Foto.no
Erfaringer
Sverre A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk optisk kvalitet og høy lysstyrke. Gode L-klasse-egenskaper hele veien. Solid og kompakt.Hurtig autofokus. Til tross for høy lysstyrke så er vekt og størrelse beskjeden. Balanserer godt i hånden. Bruker den en del til natur, portrett og sport-opptak sammen med 20D. Diskret ved street photography.Vekta er et avgjørende pluss når man skal bære utstyret langt. Objektivet yter god kvalitet kombinert med 1.4x converter.
På mitt 20D kamera med 1.6x crop så blir dette en forholdsvis lang tele, men faller mellom flere stoler for meg. Litt for lang i forhold til portretter, men litt kort for f. eks. fuglefotografering. Blir mindre brukt etter at jeg anskaffet en 300 mm m IS.

På stativ hadde det vært fordel med eget stativfeste, men funker tross alt bra på grunn av lav vekt.
Veldig mye objektiv for penga. Flott kvalitet. Greit å holde stødig tross manglende IS.
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
God skarphet allerede på full åpning. Gode motlysegenskaper, høy lysstyrke, kompakt og lett. Billig.
Den mangler IS.
Min konklusjon er at Canon EF 200/2,8L II er et røverkjøp til prisen. Den har meget god skarphet allerede på full åpning, men skarpheten øker selvsagt ennå et hakk ved et trinns nedblending.

EDIT: De nye (men også mye dyrere og større) EF 200/2L IS og EF 70-200/2,8L IS II har om mulig ennå bedre innvendig demping av strølys noe som gir ennå høyere kontrast. De har også ennå høyere skarphet på full åpning selv om vi her snakker om meget små forksjeller. Men i forhold til prisen gir altså fortsatt EF 200/2,8L mer valuta for pengene. Vel og merke så lenge man ikke savner mulighet for zoom og stabilisator (IS).
Kommentarene gjelder mk.II versjonen av Canon EF 200mm f:2,8L.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu