Varsle Foto.no
Erfaringer
Håkon R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Profesjonell arbeidshest. Ikke uten grunn at de profesjonelle digitale systemkameraene er bygd rundt designet til 1N. Har tidligere brukt analoge toppmodeller fra andre kjente produsenter (bl.a. Nikon), men EOS 1N er det beste kameraverktøyet jeg har brukt.
Hvis noe negativt skulle være, så er det at det er lett å komme borti blenderhjulet under manuell fotografering... Ellers må det sies at lukkeren kan slites, men vanligvis ikke før mer enn 10 års aktivt bruk. Her må det tilføres at det kun er et verksted i landet som skifter lukker, noe som gjenspeiles i prisen de tar for dette (billigere å kjøpe nytt brukt.
Kanskje det alller beste analoge speilreflekskameraet man kan få på bruktmarkedet.
Selv om dette kameraet kostet mer enn 10 000 da det var nytt, er det ofte priset for høyt i bruktmarkeder, da interessen for slike kameraer ikke kan sies å bidra til selgers marked. (De legges ofte ut til salg for mellom 2500 og 6000 kroner, og forblir som regel da usolgt).
Erlend K.
Konstruksjon:
-
Pris/ytelse:
-
Et robust kamera man kan stole på. Det har godt plasserte funksjonsbrytere og innstillingshjulene faller naturlig for pekefinger og tommel. Ligger godt i hånden, passe tungt og et kamerahus man finner ''kjærligheten'' for...

Dette er et arbeidsverktøy man har glede av, og man vokser ilag med instrumentet. Man kjenner at det er robust og tåler både støt, støv og støy (så klart til en viss grad - det er jo et kamera). Det har få begrensninger som et 35mm kamerahus, og den kreative siden ved fotograferingen har godt spillerom.

Det elementet som er mest negativt med kamerahuset er lyden som speilet lager under bruk. Spesielt ved naturfotografering av dyr er støyen for høy, og et eventuelt vilt dyr stikker etter første bilde.

Kamerahuset har også en luke på siden som kunne ha blitt laget mer robust. Det er lett å bli litt redd for å skade denne, noe som kan dra bort fokus fra det man jobber med.
Dette er nå ute av produksjon, men dersom du lurer på å kjøpe et brukt kan det anbefales på det varmeste. Overgangen til EOS 1V er ikke stor nok sammenlignet med denne klassikeren.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu