Varsle Foto.no
Erfaringer
erik o.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid, værtett og tåler lave temperaturer. Har tatt bilder ned til minus 35 uten problemer. Viktige funksjoner på selve kameraet og ikke i bortgjemte menyer. Supert til HDR og gjør denne bruken til en lek. Opplåsbart speil, en viktig finesse for naturbilder. Leverer nydelige bilder i RAW (bruker aldri JPG). God detaljerikdom og nydelig skarphet i bildene.
Jeg synes autofokus er litt treg men egentlig ikke noe problem. Irriterende at en ikke kan slå av støydempning ved lange lukkertider, noe som gjør at opptak om natten blir en prøvelse i ventetid før neste bilde kan tas.
Bedre kamera får en ikke til denne prisen, og med god optikk får du virkelig imponerende bra og sylskarpe og detaljerte bilder. Angrer absolutt ikke dette kjøpet. Har mye analogt mellomformatutstyr som har blitt liggende i koffertene etter at Pentax K20D kom i hus.
Gudmund N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget solid kamerahus, gir god følelse i hånden. Innebygd stabilisering i kamerahuset gjør at man kan bruke gamle manuelle objektiver med stabilisert bilde. Mange gode funksjoner og logisk meny gir et praktisk kamera. God skarphet p.g.a. mange megapixsler.
Misfornøyd med automatisk hvitbalanse.Blir lett lurt under kunstig lys, men også i mer normale lysforhold blir det for mange rare bilder. Må derfor ta i raw uansett. Også eksponeringen for usikker. For mange grovt undereksponerte bilder. Mye støy på høy iso.
Solid kamera med mange gode egenskaper, men svikter for ofte på hvitbalanse og eksponering. Og det er jo ganske grunnleggende, tross alt..
Får det kanskje til bra pris brukt nå, men det finnes bedre kameraer i dag.
Rune N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid. En hel drøss med tilpassningsmuligheter, forståbart menysystem.
Ekstra pluss for å ha mange funksjoner på egne knapper. Er spesielt fornøyd med velger for AFS/AFC/MANUELL, Valg av lysmåler, samt de funksjonene som ligger på FN-knappen.
Får kameraet god optikk, svarer det med nydelige, chrispe bilder med stor dybde. Lys på den lille skjermen oppå kameraet er et pluss. Vannt/støvtettinga er i særklasse. X-kontakt og X-innstilling.
God og lys søker.
Pluss for at midtre fokuspunkt reagerer sammen med manuelle objektiver.
Noe støy på Iso 1600 og oppover.
Hvor mye spenning tåler X-kontakten? Pentax oppgir ikke dette noe sted.
Finnes bare som brukt. Absolutt verd noen kroner
Tommy B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Solid bygget med metallramme

Miljøsikret mot støv og du kan gå ut i regnvær å knipse bilder,med over 60? gummiforseglinger er regn no problem

Akkurat nok oppløsning (15mp+)

Prisen er latterlig

Innebygd bildestabilisator!!

Masse ++ options for den som liker å trykke på knapper

Du kan bruke alle gamle linser uten problem
Hvitbalansen må tas hensyn til

Småting ellers
Supert kamera for lav pris
Konstruksjonen er i toppklasse, bedre enn alle i sin prisklasse Prisen er latterlig lav i forhold til hva du får
Tommy B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Robust og ergonomisk kamera forseglet mot fukt og støv. Stålramme innvending. Tåler juling, mistet kamera 2 meter fungerer like fint enda, kun knust i en kant som jeg har utbedret med superlim og tettning..

CMOS brikke 14,7 mp!!

Billedstabilisator som virker på alle linser, til og med min Pentax SMC 50mm f1.7 fra syttitallet..

Plenty med instillinger og programvare for entusiasten
Finner lite negativt annet en at hvitbalansen kan være merkelig, men siden jeg behandler alle bilder er jo ikke det noe problem
Helt utrolig mye kamera for pengene!!! 5990 kroner for et vannbeskyttet, støvsikkert, stålramme kamera som tåler juling... LØP og KJØP
Du får ikke mer for pengene en i K20D, ulv i fåreklær til en latterlig pris
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu