Varsle Foto.no
Erfaringer
Rolf B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Brukbare bilder
Byggekvalitet.
Jeg kan ikke finne noe spesielt positivt å si om dette objektivet. Dette er et objektiv du bør styre unna, byggekvaliteten er mildt sagt elendig og alt skrangler og dingler, her er det billig plast på plast. Støv kommer veldig lett inn i objektivet. Bruk pengene på noe annet.
Objektivet koster i skrivende stund kr.1850,-
Ole Christian S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bra zoomområde på dette objektivet, og bra med bildestabilisator. Objektivet kjennes robust ut, og virker solid. Ikke for tungt heller.
Desverre lider dette objektivet av EKSTREM tønne-forvrenging på 17mm. Dette er faktisk så ille at det er ingen andre Canon objektiv som er i nærheten. Hele 4% barrel distortion er mye. Må rettes opp i Photoshop.

Mye vignettering lider også dette objektivet av, og det er veldig soft i kantene, desverre. Masse CA (Chromatic Aborration) på dette objektivet også.
Zoomområdet er meget attraktivt på dette objektivet og alle objektiv med IS er selvfølgelig velkommen.

Desverre er dette objektivet teknisk sett ikke spesielt bra.

Får du kjøpt dette brukt så kanskje er det verdt det, men der er alt for dyrt i forhold til den tekniske ytelsen det klarer.

Se heller på alternativer som EF-S 17-55 f/2.8 som er et aldeles strålende objektiv, men selvsagt langt dyrere. Kvalitet koster!

Ellers har du også alternativer fra Sigma, Tamron og Tokina i 17-50 området. Alle er strålende og bra objektiver som er å foretrekke foran Canons EF-S 17-85.
Guttorm S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Bra "normalzoom" God vidvinkel, relativt lang tele. 5x Zoom er bra til denne prisen, og klassen. Skarpe fine bilder i hele området, også på største blender. IS'en er et nyyyydelig hjelpemiddel innendørs i svakt lys, 3-4 stops effekt. Gir skarpe bilder på 1/15 og 1/30! USM'en er stille, presis og rask.
Lite og ingenting. det eneste må være at zoomscalaen er litt ujevnt gradert og at det ikke er dybdeskarphets skala.
Anbefales på det sterkeste som normal-zoom til 1,6 croop kamera. Byttet dette fra 18-55 is, pga større zoom område, VEL VERD PENGENE!
Stian S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lynrask autofokus. Skarpe bilder. Godt zoomområde.
Ingenting....
Mitt første objektiv med IS og USM. Råeste jeg har hatt i mine hender hittils som passer min lommebok :) Nypris er vel rundt 5000kr, men kan kjøpes brukt for under det halve.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu