Varsle Foto.no
Erfaringer
Martin N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Mitt absoluta favoritobjektiv !! Älskar utsnittet 135mm ger på min 5d III. Kanonfin skärpa. Väldigt bra skärpa fullt öppet. Mycket bra färger och kontrast. Kungen av BOKEH, helt otroligt vacker bakgrundsoskärpa. Snabb AF. Bra närgräns.
Mina andra objektiv - Sigma 35mm 1.4 ART, Canon 50mm 1.4, Sigma 85mm 1,4 och Canon 70-200mm f2.8 L IS II USM får inte sitta så ofta på kameran på grund av detta objektiv.
Vad som än händer kommer detta objektiv aldrig att försvinna ur kameraväskan.
Tommy Grennum C.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fantastisk objektiv - brukt fra nærbilder til portrett. Kjapt fokus - skarpe bilder
mitt favoritt objektiv
fantastisk verdi for penger. skarpe fargerike bilder med kjap autofokus.Hadde valget mellom denne og Canon 100mm F2.8 L Makro; angrer ikke i det hele tatt. høyt anbefalt!
Tom Egil A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et meget bra og lyssterkt teleobjektiv, det er meget skarpt selv fra største blender og har en lynrask AF.
Har ingenting å sette fingeren på her.
Et flott portrettobjektiv bl.a. om en liker litt avstand til sine motiver, og den store blenderåpningen sammen med 135mm gjør at bakgrunnen blir veldig fint bluret/difus. Slik at motivet kommer fint frem, relativt kort nærgrense gjør det også meget bra til "close up" portretter. Jeg bruker dette objektivet i kombinasjon med Canon 5D mkll.
Ernst V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg sammenlikner ofte dette objektivet med 85mm f/1.2L. De er begge fantastiske portrettobjektiver og har mulighet for omtrent like liten dybdeskarphet (selv om 135/2.0 ikke har like stor blender, så har den jo lengre brennvidde). Jeg vet ikke om det bare er synsing, men iallfall føler jeg at 135/2.0 har en ørliten mer «analog» touch på bildene – litt «tørrere» farger som virker enda mer livaktige i mange tilfeller. Hudtoner virker mer ekte enn med noe annet objektiv jeg vet om.

Til tross for lengre brennvidde, har 135/2.0 noen cm kortere nærgrense enn 85/1.2. Dette gjør at det har en ganske brukbar forstørrelsesgrad på 0,19x. Autofokusen er muligens den raskeste av alle Canon-objektiver jeg har prøvd, og jeg har prøvd de fleste!
Som andre også har påpekt, hender det at autofokusen nøler litt ved dårlig kontrast (selv om den er lynrask når den treffer). Jeg synes det skjer oftere med dette enn med mine andre L-objektiver.
Et av Canons beste objektiver uansett pris! Den store blenderen kombinert med den lange brennvidden gjør at man kan viske ut bakgrunner særdeles effektivt. Farger, skarphet og bokeh er i absolutt toppklasse. Flott til f.eks. nære portrettbilder, innendørs sport eller konserter.
Håkon B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarpt. Passer perfekt til min 30 D. Pris. Jeg vet rett og slett ikke hvor jeg skal slutte. Det beste objektivet jeg noensinne har brukt
Har en tendens til å ikke ville fokusere i svak belusning eller med motiver med lite kontrast. Men dette kan like gjerne være kameraets feil
Anbefales etc etc etc etc
Skulle ønske karakteren gikk høyere. Gleder meg som en hund til jeg får EF 200 mm f/2,8 i hus. Dette objektivet skal vist være enda bedre i visse tilfeller. Hvis dette er tilfelle, så skjønner jeg ikke hvordan jeg i det hele tatt får sove uten å heller ville ut å fotografere
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu