Varsle Foto.no
Erfaringer
james c.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Veldig solid L linse.Kjempemessig bildekvalitet.IS funksjon
Tung.Stor.Problemer med strølys.Dyr i Norge.
Kan importeres fra USA for under 10 000 nok.
Kjempemessig linse
Jørn P.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et megagodt objektiv til en bra pris. Skarpe fine bilder, det er en fryd for øyet.
Neida,god trening for overarmene mht vekt.
Anbefaler dette objektivet på det varmeste.
Morten M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Alt, har hatt denne linsa og solgt den.. angrer. L serien leverer så det holder, fragr, kontrast, skarphet.. Til cann er ingen over. INGEN..
Litt tung.. lang. ellers ikke mye
Meget bra. dette er ferarrilinsa innen 70-200mm. uten tvil
Tom Rune K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget bra obkektiv,
meget bra.Skarphet som er helt topp + IS til sitt bruk.
Tungt, 70-200mm L er vel så bra, meget raske og skarpe objektiver.
Begge objektivene er meeeget bra,IS har sine fordeler,men jeg opplevde ar 70-200 uten IS var både kjappere og skarpere i gitte situasjoner.
Meget bra.
David L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Skarpt og godt objektiv. Knivskarpt på 2.8.
De som opplever at dette objektivet er mindre skarpt har fått et "mandagsobjektiv" noe som desverre forekommer i Canons L serie.
Stort og tungt
Et godt verktøy
Det er jo dyrt
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
I de fleste tilfeller meget god skarphet. Er godt egnet til portrettfotografering grunnet sin høye lysstyrke og begrensede skarphetsdybde. Meget god stabilisator (IS) som gjør god nytte for seg. Gir perfekt balanse på et kamera med batterigrep.
Objektivet er ikke 100% skarpt i hjørnene på 200mm og f:2,8, nedblending et trinn anbefales. I motlys må man være oppmerksom på strølys som dette objektivet er meget følsomt for, spesielt på 200mm.
Et meget bra objektiv, bedre enn de fleste, som anbefales på det varmeste. Men det har to svake punkt:
- Nr 1 er kraftig motlys der man får sollys direkte inn på frontlinsa. Fotograferer man en del i direkte motlys bør man heller kjøpe den nye mk.II utgaven som er helt fantastisk god.
- Nr 2: Hvis man skal være litt pirkete er det også noe redusert skarphet i hjørnene på 200mm og f2,8. Har prøvd 5-6 forskjellige eksemplar av dette objektivet og gjengivelsen varierer litt fra eksemplar til eksemplar. På det verste er hele bildet en anelse soft på 200mm og f2,8. På det beste er senter av bildet meget bra mens skarpheten avtar noe mot hjørnene. På f4 er problemet borte. Man bør derfor unngå 200mm og f2,8 hvis man eer sær på kvaliteten og ønsker tar bilder der man ønsker god skarphet helt ut i hjørnene. Til portrett er derimot ikke dette noe problem: objektivet fungerer meget bra selv på full åpning.
I det store og hele er dette likevel et fantastisk objektiv som er bedre enn de aller fleste. Har vært mitt favorittobjektiv i mange år men er nå byttet ut med mk.II versjonen. Det skal også sies at det i de aller fleste tilfeller vil være fotografen som er begrensningen og ikke objektivet.....
Har brukt objektivet både på 1Ds, 5D og 5D mk.II
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu