Varsle Foto.no
Erfaringer
Mike T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg var på jakt etter et rimilig digitalt kamera som makter meget kort lukkertid. Kjøpte kameraet brukt og er meget fornøyd.
Objektivet er i veien for deler av søkerbildet. Jeg kan leve med denne ulempen.
Mer enn nok for pengene (brukt, 3 mnd gammel 3.500,- kr.)
Neste skal bli et digitalt speilrefleks kamera. Men da må prisene enda lenger ned.
André Sahlman H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Enkelt hobbybruk av digitalt kamera, passer veldig bra til å starte med avanserte manuelle innstillinger. Utvridbare skjermen gjør at en kommer til steder hvor speilrefleks ikke streker til. Manuelle innstillinger på blender og lukker, samt iso og hvitbalanse er godt plassert.
Blitz blir stående litt nær objektivet, anbefaler ekstern blitz. Eller ikke noe blitz over hodet.
Zoom og lang lukker, passer ikke godt sammen, jeg skrudde av digital zoom.
Utstyret er ikke til å klage på, heller brukeren :/
Børge N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget god batteritid
Manuelle innstillinger
Bra utvalg i ekstra linser og adaptere
Treg autofokus
Lilla farge blir blå!!

Kameraet er et bra alround kamera! Passer veldig bra i hånden og tar relativt gode bilder. Liker knivskarpe bilder, men dette krever litt konsentrasjon og øvelse med dette kamerat

Preprosesserer nesten alt av bilder.

Største ulempen er rett og slett den feile fargegjengivelsen av lilla!

Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette kameraet føles riktig med det samme man tar det i hånden. Det er noe så sjeldent som et digitalt komapktkamera, som ikker så himmla sammentrykket og knøttende smått at man må ha barnehender for å bruke det. Dette er et KAMERA, og føles som det - hele veien.

Jeg liker også logikken i måten funksjonstyringen er oppbygget på: alt er logisk riktig, og delt inn i kanpper / menyer på en måte som gjør at en gammel Canon-bruker føler seg hjemme på meget kort tid. Rent subjektivt gir kameraet en deja-vu følelse, der man nesten føler sin egen gamle Canon AE i hånden.

Bildene blir rimelig bra, og kameraet store styrke er dagslys i alle varianter over temaet. Under andre forhold må man kjenne kameraet, og vite hvilke kompromisser man må inngå for å få et godt resultat.

Den innebygde blitzen er i beste Canon-tradisjon utrolig kraftig, men dette kameraet nærmest ber om å få en ekstern speedlite i tillegg: denne koster kun 2500 kroner, og det er blitz-sko på kameraet, man slipper altså den ekstra tusenlappen for skinna som ved Nikons Coolpix 9xx -serie. (og CP4500)

Et ekstra stort pluss til objektivet, en lysstyrke på 2.0 er absolutt ikke dagligdags for en 4x zoom på et kamera i denne klassen.

Batterikapasiteten er formidabel, jeg tok over 700 bilder i full oppløsning på en weekend på en batterilading Og displayet på hele tiden.

Løsnmingen med vridbart display føles merkelig, personlig vurderer jeg det som en ''kjekk å ha'' ting, men egentlig ikke like funksjonelt som det vridbare huset hos Nikon. Til gjengjeld er Canons skjerm den beste jeg noen gang har sett.

En middelmådig autofokus, som krever at man kjenner kameraet, og er villig til å gi det litt tid, gjerne fikle litt for å få et skarpt bilde.

Makrofunksjonen er heller ikke helt topp, men igjen - man kan bruke litt mer tid, og få det til.

Lysmåleren er heller ikke helt topp, den blir lettere lurt enn ikons matrix-prinsipp. Men det blir som med Canons 20 år gamle speilrefekser: man må kjenne kameraet, da går alt så meget bedre.
For en bruker i moden alder, som behersker fotografering på den gammeldagse måten, gjerne med ersfaring fra en gammel Speilrefleks uten autofokus, er dette markedets desidert beste deal. Kameraet har heller ingen utpregede dårlige sider, det er i det hele tatt et nydelig allround-kamera.

Tar man prisnivået og tilbehøret i betraktning, får man alt hva hjertet måtte begjøre for en overkommelig pris.

En mer ungdommelig bruker vil også kunne bli glad i dette kameraet, forutsett at man tar et oppgjør med seg selv på forhånd, og aksepterer at et virkelig kamera, det kan bare ikke trøkkes ned i skjortelomma.

Det eneste som virkelig trekker ned for mitt vedkommende, er at kameraet har mer plast enn jeg setter pris på. Dette er imidlertid rent subjektivt, plast har som materiale minst like gode egenskaper som metall, og i enkelte tilfeller bedre: kfr at plast rent faktisk demper støt, mens ting og tang inne i et metallhus har en lei tendens til å riste fra hverandre.

Hva den norske leverandøren angår, er man hyggelige og profesjonelle. Tildels lange reparasjonstider kompenseres av gode og grundige tilbakemeldinger når man venter på deler eller tilsvarende.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu