Varsle Foto.no
Erfaringer
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Meget god stabilisator (IS). Høy lysstyrke gjør objektivet godt egnet til fotografering i dårlig lys og til situasjoner der man ønsker begrenset skarphetsdybde (f.eks portrettfoto).
Ligger meget godt i hånden dersom man har et kamera med batterigrep (evt bruker EOS 1Ds eller 1D).
Objektivet er noe soft på f:2,8 og 200mm. Nedblending et trinn anbefales. Solblenderen er lite effektiv på 200mm. I ekstreme motlyssituasjoner er dette objektivet plaget med mye strølys som setter ned kontrasten.
På grunn av den høye lysstyrken vil kanskje noen synes at dette objektivet er tungt og stort. Jeg vil anbefale å kjøpe et batterigrep til kameraet, da får man utmerket, ja faktisk: perfekt balanse. Anbefales så lenge man unngår objektivets svake punkt: kraftig motlys. Fotograferer man en del i direkte motlys bør man heller kjøpe et eller flere faste objektiv, evt den nye mk.II utgaven. Har prøvd 5-6 forskjellige eksemplar av dette objektivet. Gjengivelsen på 200mm og full blenderåpning er pussig nok noe ujevn fra eksemplar til eksemplar. På det verste er hele bildet noe soft på full åpning, på det beste er senter av bildet bra mens skarpheten avtar noe mot hjørnene. Man bør derfor unngå 200mm og f2,8 hvis man ønsker god skarphet. Til portrett fungerer objektivet greit selv på full åpning.
Har brukt objektivet både på en 1Ds, 5D og 5D mk.II. Trekker en karakter på grunn av motlysegenskaper og gjengivelsen på 200mm og full blenderåpning.
Vemund L.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Objektiv i toppklasse, som gir kontrastrike og sylskarpe bilder, i alle brenvidder. Nyeste generasjon IS(Image Stabilizer), sammen med den gode lys-styrken, gir mulighet for å la stativet bli hjemme, ogå i dårlig lys. IS systemet trenger noen få sekunder får å fungere optimalt, men etter noen få strakser holder systemet bildet stødig nokk til å hånd- holde ned mot 1/20-1/15 på 200 mm. IS systemet har også¨en funksjon får panorering, hvor bildet kun stabiliseres i vertikal retning, noe som er et svært nyttig hjelpemiddel ved panorering.
USM auto-fokusen er(i skrivende stund) verdens raskeste, noe som merkes ved bruk. Den er så rask å presis, også ved følge-fokus, at behovet for manuell fokusering praktisk talt forsvinner, men det kan når som helst overstyres manuelt. Nær grensen er på 1,4 M, og kan (som på de fleste L tele linsene) justeres opp.
Foruten forholdsvis høy vekt, er prisen den eneste bakdelen. Optikk i denne klassen koster så det griner, og denne linsa er intet unntak.
Også noe utsatt for flare, grunne mye glass og stor blender.
Har man råd til det(eller slipper betale av egen lommebok) er denne linsa en soleklar vinner. Tross i høy vekt, er den alltid med i baggen, og er mitt soleklare favoritt objektiv.
Trass i en svært konkeranse utsatt tittel, våger jeg å kalle dette Canons foreløpig beste linse, det er virkelig optikk i særklasse.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu