Varsle Foto.no
Erfaringer
Audun R.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Merkelig utseende blitz som gjør det den skal. Sprer helt ned til 14mm med den innebyggde spredeskiven. Har så og si en innebygget SU-4, dvs. at du kan få blitzen til å fyre av ved hjelp av en annen blitz, trådløst. Dette er svært enkelt i bruk, og og når du først har prøvd det har du lyst til å bruke det hele tiden. Låsemekanismen fungerer godt. Spesielt foten virker solid.
Ingen manuelle muligheter. Kun vipp, ikke vri. Fyrer av i midten av eksponeringene med synkronisering på bakre lukkergardin på Coolpix 995, SB-28 fyrer av til rett tid. Dette har vel først og fremst å gjøre med den dårlige blitzstyringen på Coolpix-serien. Bruker batterier av type CR-123, som det ikke finnes i oppladbare utgaver. Batteriene varer imidlertid lenge.
En god blitz til en grei pris med en del ekstra finesser, blottet for manuelle innstillinger.
Johan G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Lett og liten blitz med god styrke. Gir korrekt eksponering hver gang (...). Har innebygget IR-mottaker. Kan lett utløses med f.eks. innebygget F80 blitz med eksponert, framkalt fargefilm forran. Fint med lydsignaler fra blitzen i denne type bruk. God batteriløsning som ikke spiser så mange av de relativt dyre batteriene (99,-/stk.).
Liten og sitter derfor godt også på mindre hus uten batteripakke, -som F80 som den passer perfekt sammen med.

Perfekt for 18-35 3.5-4.5 ED IF
Noe dårlig låsemekanisme (virker svak).
Mangler manuell instilling.
Ikke så dyr, og med gode resultater jevnt over samt de funksjonene man trenger er dette en god blitz.
Ikke fenomenal, men god.
Vurder også sunpak 5000 om du ikke trenger å dekke 14-24mm området som SB50 dekker.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu