Varsle Foto.no
Erfaringer
Ernst V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg venner meg aldri helt til denne skyvezoomen, men den kan jo ha sine fordeler; hvis man trenger å zoome hurtig fra 100 til 400 mm, så er det jo bare å dra den ut, bokstavelig talt. Objektivet kan brukes til det meste, jeg har til og med brukt det med glimrende resultat som nesten 1:1 makro-objektiv med 500D nærlinse (eneste ulempen er den enorme vekten!). Selv uten nærlinsen er forstørrelsen meget respektable 0,2x, som også gjør det egnet til f.eks. blomster og sommerfugler.
Lufttrykket fra skyvezoomen gjør at det kommer en del støv på kameraets sensor. Ganske tungt og klumpete, men det er jo tross alt en 400mm! Lysstyrken kunne selvsagt vært bedre, men ønsker man det, må man betale for det!
Veldig allsidig objektiv i og med det store zoomområdet. Prisen er det ikke noe å si på. Bildekvaliteten er overraskende bra til å være et 4x zoomobjektiv.
Morten M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
En MEGET go linse, skarphet og kontrast er fortreffelig på alle brennvidder. nedblendet et steg er denne linsa perfekt. har hatt en 70-200 f/2.8IS, men denne linsa leverer så det holder i forhold. kunne ikke tenke meg å bytte denne bort.
L kvaliteten er til de grader tilfreddstillende..

Får man tak i denne brukr er det ikke noe å tenke på. Rett og slett den beste zoomen til Canon!! uten tvil
Lystyrken kunne vært bedre, men herregud med den brennvidden spiller det ingen rolle. Tung er den også, men kvalitet veier. og denne linsa er verdt sin vekt.. for hvært øre!!
Ja, løp å kjøp!! Utrolig bra!!
Terje A.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et mektig objektiv på alle måter. Stort bruksområde, rask og presis autofokus, sylskarpe bilder. Ikke avskrekkende tung, går helt greit å bruke uten stativ mot bevegelige motiver.
Skyvezoomen er kjapp å bruke, men den flytter samtidig en hel del luft. Under vanlige forhold har ikke dette andre konsekvenser enn at man må rengjøre sensoren i kameraet litt oftere, men man skal definitivt ha ordet "blåsebelg" i bakhodet når man er ute i felten :-)
Mitt favorittobjektiv, med en brennvidde fra 100-400 mm fungerer det perfekt sammen med 5D. Anbefales på det varmeste, men det skader definitivt ikke å kjøpe med en støvkost fra Visible Dust samtidig :-)
Adrian Dyrhaug G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et meget godt zoomobjetiv fra canon det er godt å arbeide med. Liker godt skyvemekanismen når det gjelder zooming. Noe som gjør det enkelt å zoome når man ikke finner zoomringen. USM-motoren fungerer godt og stabilisatoren er meget effektiv ved full tele og ved lav belysning. Liker også godt at du kan låse brennvidden med en spesiell fokusring på objektivet. Prisen er ikke av de verste, med tanke på hva man får!
Ved full tele er f/5,6 noen ganger for svakt. Hadde vært bedre om solblenderen var innebygd.
Et lett og kraftig telezoomobjektiv med IS, som ikke skuffer deg!
Øyvind N.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Stort zoomområde
Glimrende opptikk
Bildestabilisator - tilsvarende to blendersteg
Fokus i bakre linseelement - frontlinse vil ikke rotere
Utrolig hurtig og presis autofokus
Uttrekkbar zoom i motsetning til ''skruzoom''
Stativfeste
Stor solblender
Batterivennlig

Stor og tung
Pris
Bildestabilisatoren kan henge seg opp i veldig kaldt vær.
Til tross for pris på ca 20 000 kr, er det absolutt et meget allvennelig og robusst objektiv! Proffklasse
Knut H.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Objektivet er for mitt vedkommende helt utmerket på de fleste områder. 100-400mm er et veldig anvendelig område, og å ha muligheten til å velge utsnittet selv er noe av fordelen sammenlignet med en fast brennvidde. I tillegg er vekten akseptabel hvis du skal bære det med deg på tur.
Den optiske ytelsen er så vidt jeg kan bedømme utmerket både i forhold til fargegjengivelse, skarphet og kontrast. I tillegg har objektivet en nærgrense på bare 1,8 meter, noe som i mange sammenhenger er en stor fordel. Den optiske bildestabilisatoren (IS) gjør en utmerket jobb, men kan selvsagt ikke veie opp for lysstyrken på objektivet. Litt avhengig av hvor stødig du er på hånden er det ikke noe problem med 1/60 sek. på frihåndsopptagelser ved 400mm. Bildestabilisatoren kan også stilles til bare å fungere for å dempe bevegelser oppover/nedover, noe som kan være en fordel ved panorering.
Filterfatningen roterer ikke, en fordel ved bruk av enkelte filtre.
Den viktigste ulempen er lysstyrken slik jeg ser det. En bildestabilisator opphever ikke behovet for mye lys for å få en rask lukkertid, men gjør det lettere å få skarpe bilder på lengre lukkertider ved frihåndsopptagelse og/eller ved bruk av ettbensstativ. Med vanlig stativ fungerer ikke bildestabilisatoren (noe som også er opplyst i bruksanvisningen).
Den andre viktigste ulempen er at zoomfunksjonen er en skyve/dra-funksjon, som fører til at objektivet forandrer lengde når en zoomer. I tillegg er det lett for at det kommer smuss/vann inn i objektivet på grunn av dette. Låsemekansimen for å holde objektivet på en bestemt brennvidde slites fort, og er etter en tids bruk ubrukelig (det er sikkert en eller annen pakning som kan byttes som blir slitt).
Et veldig bra objektiv som absolutt kan anbefales.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu