Varsle Foto.no
Erfaringer
Audun S.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Glimrende optisk allerede på full blender. Fungerer flott med Kenko Pro 300 1.4x, også fra største blender.
Lett og kompakt men likevel solid.
Solblenderen er effektiv
Den løse solblenderen ruver litt.
Objektvet stråler på 5D MarkII (24x26mm-formatet) der bildevinkelen ikke blir for trang. På APS-C format syntes jeg bildevinkelen ble for trang og det uten at den var trang nok til å duge som lang tele.
Absolutt verd pengene.
Svært bra optisk kvalitet i solid og lett inpakning til en lav pris.
Ernst V.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Et av de skarpeste og beste objektivene jeg har. Med sin svarte farge og forholdsvis beskjedne størrelse er det ganske diskret når man ikke ønsker å tiltrekke seg for mye oppmerksomhet. Ellers er det mitt foretrukne portrettobjektiv i store parker, hager etc.
For noen er manglende IS og værtetting en ulempe. Men dette er ikke noe jeg savner personlig.
Bedre og billigere enn de aller fleste telezoomobjektiver det er verdt å sammenlikne med. Skarpheten er helt utrolig, selv på største blender. Alle som tar fotografering seriøst burde kunne ta seg råd til dette!
Finn M G.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Ligger meget godt i hånden, kompakt og lett, høy bildekvalitet selv på full åpning, god solblender. Lav pris.
Den mangler stabilisator. Er ikke fullt på høyden med de nye 70-200/2,8L IS II og 200/2L IS, men de er også mye dyrere og for å se forskjell skal man kikke nøye etter! Noen vil kanskje savne muligheten for zoom.
Min konklusjon er at Canon EF 200/2,8L II er et røverkjøp til prisen. Den har meget god skarphet allerede på full åpning, det er svært få Canon objektiv som er bedre faktisk, men skarpheten øker likevel ennå et hakk ved et trinns nedblending.

EDIT: Selv om dette objektivet er mye bedre enn den nå utgåtte EF 70-200/2,8L IS på full åpning, har det skjedd ting i det siste: de nye (men også mye dyrere og større) EF 200/2L IS og EF 70-200/2,8L IS II har om mulig ennå bedre innvendig demping av strølys noe som gir ennå høyere kontrast. De har også ennå høyere skarphet på full åpning selv om vi her snakker om små forksjeller.
Men i forhold til prisen gir altså fortsatt EF 200/2,8L mer valuta for pengene. Vel og merke så lenge man ikke savner mulighet for zoom og stabilisator (IS).
Per Inge Ø.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Jeg har selv kjøpt et Canon EF 200mm 2.8 II - et av mine beste objektivkjøp noensinne. Dette er et teleobjektiv som har en nærmest usannsynlig høy optisk ytelse. Det erstatter ikke EF 300mm 2.8 IS til ville dyr og fugl, men EF 200mm 2.8 II ligger på samme optiske nivå og like godt til sine bruksområder. Bruksområdene for 200/2.8 II er tamme dyr og fugler, sport, mennesker i aktivitet, portretter på litt avstand, og mye annet.

Helt utrolig skarphet og kontrast allerede på 2.8, og du vinner lite eller ingenting på nedblending. Tåler en 1.4x Extender praktisk talt uten kvalitetstap, og da blir det også egnet til dyr og fugl i skog og mark. Yter godt med mellomringer også, og jeg har brukt det til makroopptak.

Autofokusen er lynkjapp. Fordi objektivet har 2.8 som største blender, går det nesten alltid lett å oppnå en lukkertid som gjør IS overflødig. Jeg har aldri savnet bildestabilisering på EF 200mm 2.8 II.

Objektivet er optisk bedre enn EF 70-200 2.8 IS og litt bedre enn 70-200 2.8 uten IS. Dessuten er det et ørlite hakk mer skarpttegnende enn EF 135mm 2.0, men i det siste tilfellet er forskjellen så liten at den er uten betydning.
Ikke vannsikret.
Anbefales på det varmeste, dersom brennvidden er passende for din fotografering.
Objektivet får ikke toppkarakter på konstruksjon, fordi vannsikring mangler.
Tom Just O.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Fremfor alt; telelinsen som er lett å bruke. Fremragende skarphet og kontrast (grade 4,1 på http://www.photodo.se/nav/prodindex.html). 200 mm/2,8L er den lengste telen med blender 1:2,8 som er så kompakt og lett at håndholdt fotografering går som en lek. 72 mm filter og objektivdeksel. Ytterkåpen er i plast noe som gjør objektivet super-lett. ''Veier ingenting og tar ingen plass'' og kan tas med ''overalt''. Mitt eksemplar er i lytefri kondisjon, plasten - og bruken, til tross. Generøs solblender, omtrent som en plastbøtte, som er reversibel. Rask AF (USM) som kan overstyres manuellt til en hver tid (II). Ideell for ''dyr i natur'' fra bil, som elg og rådyr i skumring. Lyssterk søker med blender 1:2,8. Ideell for smådyr og store insekter med forlenger 25 mm. Knapt mulig å se tap av kontrast ved bruk sammen med Canons teleconverter EF 1,4x (280 mm brennvidde). Selv med 1,4x converter er objektivet lett å bruke håndholdt. Noe kontrast-tap ved bruk av EF 2x (400 mm), men ikke så påtagelig som når 300 mm/2,8L brukes med EF 2x. 200 til 280 mm holder i de fleste tilfeller. Ved bruk av lange teler og stor avstand til motivet forringes bildene ofte av stort tap av kontrast i all luften mellom fotograf og motiv. Kun for dedikerte småfuglsfotografer vil jeg anbefale lengre brennvidde, - og da i kombinasjon med kamuflasje. 200 mm/2,8L gir stort anvendelsesomfang håndholdt selv med 100 ASA film. Fra direkte sollys til relativ skygge (1/200 - f2,8). Alternativet EF 300 mm/4,0 kan bare brukes håndholdt i direkte sollys med 100 ASA film (1/300 - f4,0), - hvis ikke den mye dyrere IS-versjonen brukes. Den store blenderåpningen er avgjørende! 200 mm/2,8L er også et utmerket portrett-objektiv der fotografen vil være på diskret avstand. - Eller til landskapsfotografering i fjellet og fra Hurtigruta.
Den noe urafinerte plastbøtten av en solblender kan være vrien å få av og på noen ganger (bayonett). Noe utsatt for flare ved motlysfotografering (derfor denne enorme solblenderen).
Dette er L-objektivet, egentlig tiltenkt proffer, som også amatører burde ha råd til. Koster like under 10.000 kroner. Neste trinn opp av tele-linser med samme blenderåpning, 300 mm/2,8L, koster og veier mer enn 3 ganger så mye. Jeg har begge, men anbefaler til andre kun å kjøpe 200 mm/2,8 L. Det holder! Skjeldent å se på Bruktmarkedet og da til stive priser: 7000 kroner og oppover. Selv den gamle manuelle FD-modellen; 200 mm/2,8, som nå er over 20 år gammel, går for 2000 kroner, - mer enn hva den kostet ny i sin tid...
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu