Et hus på Jæren
Dette huset ligger ute i allerede to versjoner. Se bilde nr. 78622 og bilde nr. 77362 . Begge disse er tatt av flinke fotografer fra Østlandet. Tenkte at også en Jærbu måtte komme med sitt bidrag.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-08-26 23:08:43
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • AS-S VR Nikkor 70-200mm 1:2.8G
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger733
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_58896} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Avsluttet .

Liker det! Fine farger og bra kontraster. +++

Andris:)

Ps: Begge linkene er til samme bilde av CA...
Reidar N.

Fint motiv fotografert i eit utsøkt lys. Komposisjonsmessig ingen dramatikk, men det var kanskje heller ikkje meininga? Jærbuen ligg ikkje tilbake for nokon, berre så du veit det.

mvh
Reidar
Tom E. F.

Tydelig ''i vinden'' dette, Jostein!
Komp og farger sitter helt her hos meg.
(Ørlite hard på usm´en, kanskje?)
mvh Tom
Stig S.

Joda, jærbuene fikser det, de også;-) Tror som Tom at du kunne dempet usm'en noe, men her er det snakk om små nyanser i innstillingene. Fargekontrastene her, med sjøen som flott bakteppe, er virkelig flotte. Bra jobba, Jostein!

--stig--
Eskil O.

Lekkert motiv, litt hardt.

Eskil.
Arnt Ove J.

Tror kanskje bildet ''tåler'' den mengden USM du har lagt på, men synest derimot at du har altfor høy fargemetning. En plass mellom -20 og -30 på saturation begynner å hjelpe :-) Er ofte vanskelig å si hva som gir effekten i et bilde nå en ikke kjenner til hva som er gjordt i PS. Kanskje det her er USM + saturation som gjør at bildet nesten sprekker.

Ja, jeg skal hjelpe deg med skjemkalibrering neste uke.

Arnt Ove


Tomm H.

Syns sjøen ble veldig stilig og fargene i huset er knallbra. Litt midtstilt komposisjon. USM og metning har jeg ikke problemer med her siden jeg syns det er litt stilig.
Christian E.

Av de tre versjonene som ligger ute, synes jeg nok dette er det beste. Det (nesten) midtstilte kompet fungerer bra. Kan nok være enig i at fargemetningen er litt i meste laget, USM på grensen til for mye, men ikke helt over...

Pent landskapsbilde!

Mvh CE
Avsluttet .

Hei Jostein

Med midtstilt motiv må det sterkt krutt til. Knalle farger er en god kompensasjon. Synes kombinasjonen grønn, rød og blå er fin. En obligatorisk 1/3 oppdeling er fint her. Hadde det vært mulig å komme høyere slik at hustaket kom under linjen som skiller mellom sjø og land så hadde det vært meget bra? Bra bilde dette !!!

VH Svenn
Siv Helene K.

Tydeligvis et yndet fotomotiv...
For en som bor på det indre østland er jo dette eksotisk og spennende.

mvh Siv
Hans Chr. S.

Et fint motiv og lyset en meget meget flot. Der er et fint spil mellem lys og skygge på det grønne område og havet har en flot blå farve.
Kompositionen er knapt så heldig efter min mening. Huset er for midterstillet, det havde jeg gerne set placeret mere til højre.
Men i store hele ellers et fint billede.

Hilsen Hans
Øyvind K.

Er nok enig i at fargemetningen er i høyeste laget her. Bildet har smell, men fargene er unaturlig sterke.

Ellers er jeg i tvil om jeg liker den midtstilte komposisjonen. Jeg er vel kommet til at jeg ville foretrukket at huset var plassert mer til høyre i bildet.

Bildet tåler den USM som er brukt her, men likevel er det nok litt i overkant.

Sender deg en variant på mail.

-Øyvind
Steinulf L.

Det er noe med det grønne på Jæren ja. Flott dette også. Har ikke så mye å legge til.
Nils B.

Nåjada. Pent motiv, pen plass. Bildene i denne ''serien''
bilde nr. 78622
bilde nr. 77362
innehar alle kvaliterter på som jeg liker. Bildet ditt føler jeg er noe i overkant når det gjeler fargemettningen. Dette gjør at bildet virker en smule skittent om du ser hva jeg mener. Midstilt, jada, men det plager meg ikke. Når det gjelder ps arbeidet i bakkant så tror jeg nok at om du hadde tatt deg bedre tid så hadde dette ikke latt seg avsløre så lett. Du må huske at i dette formatet er det opptil flere detaljer som lar seg skjule, men ikke om du forstørrer det. Bildet blir litt for hardt etter min mening, og jeg mener bestemt at bildet innehar masser av innformasjon som du kunne ivaretatt på en bedre måte. Jeg respekterer dine valg, men det er langt fra det beste du har gjort. Stå på Jostein, huset står der enda, og i morgen så blåser det i tillegg.
mvh Nils,
som også kommer til og forsøke seg på dette huset.
Lars L.

Jeg synes det ble for midtstilt i horisontalen, men beskjæringen oppe og nede likte jeg. Ellers fint med bølger som bryter. Fargemetningen blir ikke ''naturlig'', men ikke så sikker på at det gjør noe. Kanskje tvert om. Men det føles litt grøtete/urent (som andre har vært inne på).
Carsten A.

Jeg syns begge versjoner har mye for seg. Dramatisk hvor forkjellig bilder kan bli til tross for omtrent samtidighet i opptak (noen sekunder er det vel).

Versjon2 har bl.a. undertrykket mange detaljer, det tiltaler meg, og jeg syns vel komposijonen ble langt bedre der. Uansett et fint motiv, og takk til deg Jostein som delte motivet med meg!
MVH CA
Arild S.

Artig å se alle tre versjonene og også Øyvind's korrigering. Det viser jo på en utmerket måte at samme motiv kan serveres i utallige varianter som hver har sine fortrinn og ulemper.

Arild
Lars Teppan J.

Populært motiv dette, men forstålig nok! Et yndet sted for et flott bildet, det er det! Kan tildels være enig med for høy fargemetning og USM selv om jeg er veldig glad i å bruke litt farger selv.

Litt selektiv fargejustering fungerer ofte godt for meg. Jeg kjører ofte en smule sterkere farger i front som flater ut innover ved denne typen motiver...

mvh
Lars
Avsluttet .

Dette må være Kystnorges svar på huset på prærien ! Flotte flater i bildet.
Arnt Ove J.

Hva er utgangspunktet for ver.2 ?
Orginal fil eller bildet her på foto.no ?

Arnt Ove
Jostein M.

Fil fra Foto.no:-)
Mvh
Jostein
Bjørn H.

Hei Jostein .. Har nå sett grundig på alle disse tre bildene som er kommet fra dette huset den siste tiden. Først syns jeg dere bør gi kopier til eieren slik at han kan få hengt opp disse flotte tolkningene i stua si .. he he :)

Ellers syns jeg dette bilde også er pent formidlet !!
Ser du har vært ute en tur med stempelputa på fjorden, med kanskje litt hard kontrast i båten ...

Okey, først nå ser jeg det foreligger en variant til ..(Det er jo litt sent da) Den likte jeg nok bedre ja .. Fin beskjæring og havet er blitt pyntet på ... Flott. Lurer fortsatt på om det er vel mye fargestikk på huset ????

Bjørn
Lars Erik N.

Supert dette. Liker nok versjon 2 bedre. Fargene liker jeg også. Hva gjøres i PS for å få slik effekt??

Mvh
Lars
Øyvind K.

Effekten som vist her er svært enkel å oppnå.

1: ''Duplicate layer''
2: ''Gaussian blur'', her brukt ca 8 pixler.
3: Juster opacity (her ca 50%)

I tillegg beskar jeg bildet, samt dro ned fargemetningen litt. Mulig jeg brukte kurveverktøyet også. Husker ikke.

En annen metode som gir en svært fin effekt er denne:

1: ''Duplicate layer''
2: ''Gaussian blur''
3: Sett ''Mode'' til ''Multiply'' (100% opacity)

Da blir bildet mørkt, så et ''Curves adjustment layer'' med en konveks kurve opp mot venstre må benyttes for å korrigere. Da får du et kontrastrikt bilde med en noe softet effekt.

Carsten A.

Her er det bare ens egen fantasi som setter grensen:

En tredje metode med fin effekt er denne:

1: ''Duplicate layer''
2: Sett ''Mode'' til ''Overlay''
3: Sett ''Opacity'' til ''35%''
4: ''Gaussian blur'', med akkurat så mye at du får den effekten du vil ha

Fordelen med å endre ''Mode'' og ''Opacity'' før ''Gaussian blur'' er at en da lettere justerer den siste til det som passer (etter fotografens personlige vurderiong). ''Overlay'' gir en noe anderledes effekt enn ''Multiply''. Andre ''Modes'' er ''Hard Light'' og ''Soft Light'' . Noe passer i én situasjon, noe i en annen. Bare fotografen selv kan avgjøre.

Slike metoder minner sterkt om effekten av gamle mørkeromsmetoder. Papiret ble f.eks. halvparten av tiden eksponert på vanlig måte, og så halvparten av tiden med noe som ga en viss softing. Dermed fikk en effekter som var svært like dem en får med en overliggende layer med 30-50% opacity og en viss softing, altså skarpt + soft! Bare ''soft'' blir noe helt annet.
MVH CA
Siri Elisabeth J.

Hei Jostein!

Vel...vi er jo enige om at dette er et vakkert motiv :-) Det er alltid morsomt å se hvordan flere fotografer ser samme motiv. Hvem vet, kanskje det kommer flere varianter etterhvert?
Enig i at eieren burde få noen kopier ja. Sikker morsomt å ha hengende, ville jeg synes i hvertfall!

Jeg synes du har en rolig og fin komposisjon. Midtstillingen av huset bidrar kanskje til det. Fargene er flotte, spes. det grønne området.

Synes jeg ser en bitteliten stempel pute her og der, mest i det blå havet, men også langs den mørke streken nederst i på bildet. Jeg liker V1 best.

Mvh Siri
Vegard E.

Ikke huset på prærien, men Jæren, jagguh :)
V1; herlige detaljer og fargene fungerer ypperlig sammen. Komp'en blir for passiv til at bildet tar steget opp for min del. Ser ut som en artig plass å leke med komp det her :)
Jostein M.

Takker så masse foro tilbakemeldinger! Synes dette var et litt artig ''eksperiment''. Altså tre tolkninger av samme fastlåste motiv (altså ikke et hus i flukt:-)).
Valgte bevisst midtstilt komp da både CA og Siri sitt komp var annerledes. Også kontrast og fargemetning var et bevist valg. Kunne alikevel nok ha vært mindre rå her. Så var det USM bruken da. For meg begynner nå denne å bli en hel vitenskap. Uansett et utrolig flott motiv synes jeg. Kommer nok til å komme flere bilder av det etter som årstiden endrer seg.
Mvh
Jostein
Vegard E.

Det blir spennende å se, Jostein.
Får håpe de som bor der ikke blir lei all eksponeringen, og flytter sin vei. hehe :)
Tom A. T.

Enig med VE, det skal bli spennende å se hva dette bringer videre. Flott lys dere har til rådighet.
mvh Tom T
Reidun G.

Flott dette Jostein,
ville hatt huset litt mer til siden. Fine farger, men sjøen kunne fått litt mindre USM ?
Reidun
Øyvind A.

Fint motiv. Veldig sterke farger, men jeg synes det fungerer bra i dette tilfellet. Kompen fugerer best i v2, men jeg synes du har bekjært litt for mye.
mvh Øyvind
Hans-Einar O.

v2 ble jo bare helt knall, selv om v1 absolutt har noe for seg. Og ikke minst lærerikt å lese alle kommentarene;-)
I tillegg sto fargene utrolig godt til hverandre.
mvh Hans
Elisabeth W.

To fine versjoner, mest svak for nummer 2. Grønnfargene er nesten vanskelig å slutte å se på. Tanken du har om bilder herfra fra forskjellige årstider er en god idé, jeg leter litt selv etter et sted som egner seg til akkurat det. Så: hold på den tanken, for jeg har lyst til å se resultatet!

-- Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu