Terneflukt
Opptaket er gjort sommeren 1977.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-14 09:56:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Pentax Spotmatic F
  • Takumar 200/4
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeTriX 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger596
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3528} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Torbjörn W.
Bilden är bra,men det börjar att bli lite tråkigt att hela tiden se samma sak.In med lite nytt är du snäll.
Carsten A.
Det hadde vært ønskelig om det det var mulig å ERSTATTE et innlagt bilde med en endret/forbedret versjon - men ettersom det ikke går, har jeg som flere andre valgt denne løsningen.
MVH CA
Ronald J.
Ja greit sakt Carsten det er jo den eneste muligheten å forandre bilde på å legge det ut igjen det har da jeg også gjort og kommer til å fortsette med også..
for det er da bildekritikk vi driver med på denne siden ....Fint bilde Carsten...
Hilsen Ronald...
Åse G.
Et helt utrolig lekkert bilde! Selv om jeg har sett det før blir jeg like imponert.
Bjørn J.
Mye bedre nå. Her har du fått til kontrastomfanget du må ha i et S/H bilde.
Audun S.
Ja dette var utrolig mye bedre!

Ser at du også har endret utsnittet noe (ikke beskåret så hardt), jeg likte dette mye bedre.

mvh Audun
Carsten A.
Takk for positive kommentarer!

BJ og AS: Det kan vel ikke sies ofte nok at presentasjon av sv/hv ikke er enkelt. Det ble mye fram og tilbake før jeg fant fram. Jeg setter stor pris at det teknisk/presentasjonsmessige nå har fått ''godkjennelse''!
MVH CA
Tom Just O.
Igjen et perfekt bilde! Vakkert og formsikkert! - Helt utrolig bra!
Johnny Roger P.
Rett og slett nudelig!!
Avsluttet .
Dette er ditt desidert beste natur bilde her på Foto.no. Jeg tror også du er stolt over å ha fanget dette øyeblikket.
Natur foto er kanskje ikke mitt favoritt tema innen fotografi. Men jeg ser tydelig dedikert fotograf som elsker skjønnheten i naturen.

Tonaliteten og kontrasten er magnifikk. Teknisk fullkomment. Jeg tror du kanskje er vel opphengt i kontrast, utsnitt, skarphet og tonalitet ellers. Uten at det gjør noe. Du er jo innenfor den type foto tradisjon. Noe gammel dags tenkemåte med absolutt ingenting og kimse av. Kanskje noe som er mindre viktig i foto samtidskunsten. Jeg håper ikke du er tilhenger av Per Torgersen syn ovenfor fotosamtidskunsten. Han uttaler at fotogalleriet er i fritt fall i Norsk Fotografisk Tidsskrift. Håper du har evne å følge fotografiets utvikling i vår samtid og trekke noe av dette in i din bildeverden.

Dette er et fantastisk situasjonsbilde. I et brøkdel av et sekund treffer du så presist at det blir nesten unaturlig bra. Jeg får en følelse av at fuglen oppdager sitt eget speilbilde. Og at det oppstår en kommunikasjon mellom speilingen og fuglen. Sannsynligvis leter den stakkaren etter fisk og er sikkert fortsatt sulten etter et mislykket svane stupe i det mørke kalde vannet. Jeg savner kanskje denne siden av naturlivet i dine bilder. Dyr og fugler viser tegn på sykdom, matmangel og harde kår på lik linje med oss mennesker. Sånne bilder trenger ikke nødvendigvis bli miljø aktivist fotografier og skremsel propaganda innen miljøbevegelsen.

Jeg forståer at mennesket har en lengsel etter det skjønne i naturen. Og at det er viktig å fotografere dette. Men hvis du greier å fange fuglenes hverdag. Der du skildrer liv, død, kurtise, sykdom osv. tror jeg du treffer nerve som bringer denne type natur fotografi videre.

Men igjen du skal ha honnør får et fantastisk øyeblikk som gir meg hjertebank og troen på det skjønne og fullkomene i livet. Kanskje det var en gud som skapte verden. Naturen med et fantastisk mangfold av arter.

Men igjen kanskje det stemmer det Darwin påstår. At dyrenes kamp for tilværelsen skapte mangfoldet. Er det kanskje denne siden vi mangler i natur fotografiet i dag. At bak alle vakre natur bilder ligger en hensynsløs kamp om å overleve. Se det som en utfordring og utforske dette området.

Gratulerer med et meget bra bilde.
Carsten A.
Dette var sannelig en kommentar jeg satt pris på - dels, selvfølgelig, etter sitt innhold, men det var også svært positivt at det kom fra deg. En feide for kort siden, med heftig ordbruk, men vi skal vel greie å legge det bak oss.

Du sier at jeg ''kanskje er vel opphengt i kontrast, utsnitt, skarphet og tonalitet ellers.'' En helt korrekt observasjon, som jeg helt klart vedkjenner meg. La meg likevel legge til at jeg ser på disse tingene som billedmessige virkemidler - ikke bare fordi det går sport i å gjøre godt håndverk, for selvsagt er det en faktor, tåpelig å si noe annet. Kan så være at noe av dette bygger på ''noe gammel dags tenkemåte'' og kanskje, eller sannsynligvis, en ''type foto tradisjon'' som henter mer fra fortiden enn nåtiden. Ikke så underlig, jeg hører såvisst ikke til den yngre garde.

Du snakker varmt om dette bildet, og da treffer du meg så til de grader hjemme. Selvsagt er denne type fotografering en interessant teknisk utfordring. Det er likevel følelsesmessig en langt større opplevelse å kunne kjenne og se denne elegante og dristige fuglen. Det var dette jeg ville bringe videre, og skal jeg dømme etter dine kommantarer, er det blitt rimelig vellykket.

Hvorfor skulle Fotogalleriet gå til grunne bare fordi Per Torgersen har en mening i den retning. Det er ikke unikt for Fotogalleriet at det opp gjennom årene har vært endel kiv og spetakkel. Nesten all kunstnerkretser og organisasjoner har det - hvorfor skulle Fotogalleriet være et unntak? Galleriet vil leve om kretsen rundt galleriet makter å skape noe. Å påstå at jeg forstår meg på alt som skapes der vil likevel være å gå for langt. Og forøvrig blir det nesten alltid ganske langt mellom drammene når det gjelder det som er virkelig godt.

Jeg takker så meget for en tankevekkende kommentar! Mye av dette krever mer arbeid med tanker og mål. Du vet sannelig å inspirere!
Med meget vennlig hilsen CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu