The Guards
Bildet inngår i albumet Global oppvarming - Påfunn og lett galskap med global oppvarming som fellestrekk
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-26 00:31:46
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetCs3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_349728} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .
Stilig!
Yngve Sem P.
Ganske kult, synes jeg. Tror jeg ville prøvd å gi fabrikkpipene og veien et mer falmet preg etter litt tid under vann, men i en surrealistisk fremtidsversjon som dette, synes jeg det er tillatt at lys og skygge ikke helt matcher, og at det ikke legges skjul på et dette er "klipp-og-lim". Hensikten er vel ikke å bli trukket inn i bildet her og identifisere seg med omgivelsene. Føler det er idéen som bør premieres. Og den er god !
Tove H.
Håper du ikke er klarsynt, Per Einar! Må le av disse vaktene rundt atomkraftverket - dykkerne har alliert seg med delfinvakter og "snushaier" må flykte. Krabbene holder seg på veien og øver seg i å følge pilene, ser jeg. Skal si både krabber, haier og delfiner tilpasser seg den nye verden. Utrolig morsomt - hører nesten klapringen av krabbeklør langs motorveien! Nok et superbilde i serien din!
Go´lørdagskveld fra Tove
Dag T.
Hmmmmm
Denne typen kjøletårn er vanlige på kullkraftverk, og dermed er bildet et relevant innlegg mot kullkraftverk i forhold til produksjon av CO2. På den annen side er ikke det radioaktive avfallet så veldig stort, selv om det er tilstede, så jeg skjønte ikke helt det med Nuclear Waste. I forhold til klimaendringer kan jo atomkraft betraktes som positivt.

Bildet ser ut som om det er inspirert av ting laget på 70-tallet, men er ganske så forvirrende i innhold.
Per Einar G.
Takker for gode kommentarer, tips og oppklaringer, Ida, Yngve og Tove.

Takk for kommentaren dag, Nuclear Waste? skal det stå på skiltet, jeg satt også noen tønner med radioaktivt avfall som står å lekker borte med atomkraftverkene på høyre side, sånn i tilfelle ;)
Takker så mye for kommentar og oppklaringer.

PS i tilfelle skivebom så har jeg lagt inn en versjon 2 som en avslutning på denne serien og inledning til den nye; "Terrorisme"

Ha en fin Søndag!
Avsluttet .
Ja,dette er skremmende greier.
Godt laga bildet om et alvorlig tema.
Måtte se på dette lenge.
Tone
Dag T.
Hehe, vel, den typen tårn forekommer altså både på kullkraftverk og kjernekraftverk, og jeg så ikke tønnene. Men da gjenstår et annet problem:
Hadde vi brukt mer kjernekraft så hadde drivhuseffekten vært mindre fordi kjernekraft ikke slipper ut drivhusgasser. Økt bruk av kjernekraft er faktisk en måte å unngå global oppvarming på (dog ikke en veldig populær måte), så det blir feil med et druknet kjernekraftverk .-)

...og grunnen til at jeg sier det er at jeg alltid gremmer meg over godt engasjement med dårlige argumenter.


Per Einar G.
He,he ja samme hvordan en snur seg så er rumpa bak. Bedre med et godt engasjement en intet engasjement. :) Uansett så fører alle disse verkene til en enorm oppvarming av omgivelser og atmosfære, det er ikke kalde avgasser som stiger opp fra kjøletårnene.
Den største miljøsynderen er ikke menneskene og deres oppfinnelser, men planeten jorda selv!
Med det mener jeg utslipp av gasser fra vulkaner, kilder over vann og under vann. Dersom mye av gassene som siver ut fra jordas indre spesielt de gassene som ligger hermetisk lukket i verdenshavene pga trykket og temperatur nivå i havet blir frigjorte.......da snakker vi om global oppvarming og påfølgende katastrofe da ;)

Takker for en glimrende kommentar og inspill Dag,kjekt at bilde og serien engasjerer!

Mvh
Per E.

Per Einar G.
Takker for fin kommentar Tone, liker at du fant det engasjerende :)

Mvh

Per E.
Bente K.
Her var det mer påfunn og galskap enn kunnskap om glabal oppvarming som gjør seg gjeldende. I likhet med DT gremmes jeg over dårlig korrelasjon mellom tittel og innhold i bildet. Mitt råd er at du bør sette deg mer inn i temaet eller kalle bildet/serien noe annet.
Bente

Dag T.
Jeg tror George Bush ville likt dette bilde, for det ville blitt brukt som eksempel på hvor lite miljøvernerne kan....

Disse anleggene, gass eller kull, gir IKKE enorm oppvarming av omgivelsene, rett og slett fordi det er varmen og elektrisiteten de selger og da fyrer man ikke for kråka. Flyr man over med infrarødt kamera ser man nok en gjennomsnittlig kontorbygning bedre enn et kraftverk. Av ren oppvarming er det sola som bidrar desidert mest.

Men uansett hadde ikke det spilt noen rolle hvis varmestrålingen hadde kunnet forlate jorda som før. Problemet er at drivhusgassene hindrer utstrålingen og sørger for oppvarmingen, på samme måte som alle vinduene i et vanlig drivhus.

Ellers er vi 6 milliarder mennesker nå, og med vårt forbruk må vi regne med at vi påvirker jordkloden. Vi må bare finne de måtene som gjør minst skade. Det kan hende at naturen bidrar mer, men det ville jo være litt dumt om man tar feil og unlater å gjøre det man kan. Vi har tross alt bare en klode. Vi bruker sikkerhetssele i bilen og hjelm på sykkelen i tilfelle vi kolliderer, men med kloden kjører vi med klampen i bånn og i blinde, uten hjelm og sikkerhetsbelte.
Leif Egil H.
Absolutt severdig.
Pen, fine farger.
Mener du burde ha fjernet gul kant nederst til venstre.
Per Einar G.
Hallo Bente Klevenberg,takker for kommentaren.
Når det gjelder dine utsagn om å sette seg bedre inn i den globale oppvarmingen pga. fremstilling av denne serien...så tar nok du litt for godt i.
Tror det er flere som bør sette seg bedre inn i global oppvarming og hoved årsakene til disse. Tips: Det hjelper å gå noen hundre år tilbake i tid å vel så det og se årsakene til lignende tilstander ved global oppvarming på vår klode og årsakene til at de oppstod. Dette er ikke noe nytt fenomen!!!!
Per Einar G.
Takker igjen Dag!
Ps.
Det går et glimrende program på History Channel i disse dager satt sammen fra flere forskningsteam og deres arbeid rundt temaet Global Oppvarming
. Mye å lære for de som ønsker å sette seg inn i temaet Global Oppvarming.

Mvh
Per E.
Per Einar G.
Takker så mye for kommentaren og ditt forslag til forbedring Leif Erik Hegdal.

Mvh
Per E.
Bente K.
Det var ment som et tips Per Einar. Er det ikke det bildekritikken er til?
Dag har allerede satt fingeren på noe. Jeg kunne ha utdypet min påstand bedre, men jeg synes ikke dette er det rette forum å diskutere global oppvarming.Jeg skal være konkret på noe. Du skriver om varme gasser som varmer opp omgivelsene - men global oppvarming handler om drivhuseffekt pga. økt co2 utslipp. Mulig du synes jeg er pirkete, men for meg blir din fremstilling for mye fantasi.
Bente
Per Einar G.
Takker så mye for tipset og oppklaringen Bente.

Jeg penset bildene i denne serien inn på de naturlige utslippene av Co2/+andre drivhusgasser og hva det kan føre til i en satt på spissen utførelse med økt vannstand i verdenshavene som gjennomgående tema.
Jeg er langt fra noen ekspert på dette temaet, men mye av min informasjon bygger på is prøver foretatt i antarktis etter boring flere hundre meter ned i isen og analysene derfra. Samt uttak av sedimenter etter boring på landjorda. Alle disse prøvene forteller om tidligere epoker av global oppvarming, økning av vannstand, og kuldeperioder.

Du skal vite at jeg setter pris på dine kommentarer og alle andres her inne, det fører til at man blir mere kritisk, en bedre fotograf og mer opplyst.

Mvh
Per E.
Chr. G.
Fotograf?
Avsluttet .
Mange godbiter her Per Einar, liker visjoner og versjoner, skal se å få kjøpt meg undervannshus
for kamera jeg også.
Brah jobba med hilsen fra Eivind 8~))
Dag T.
Så du gikk fra 70-tallsinspirert plakatkunst mot forurensning til å avfeie det hele som at menneskeskapt forurensning ikke er et problem (a la FrP)? Imponerende snuoperasjon!
Per Einar G.
Chr. Glorstad,
Bli bedre til å manipulere da om du vil, fotografere gjør jeg også...men det er til daglig.

Eivind, takker for kommentar, med og uten undervannshus, samma det!


Dag Thrane, Den globale oppvarmingen som er menneskeskapt pr. i dag er sikkert for høy....spør den som vet.....men en ting vet jeg; det som gjorda selv spyr ut er av en helt annen og større målestokk. Men jeg bagatelliserer ikke virkningene av førstnevnte av den grunn.
70 tallsinspirisjonen var det du som brakte på bane og må stå inne for.!

Takker for kommentarene og engasjementet rundt bildet/bildeserie, ytringer om emnet "Global Oppvarming", fotografi, manipulasjon, snuoperasjon og annet fototeknisk/politisk stoff.

Per E.
Avsluttet .
Vet det går uten også, men lurer på hvor du har fått
tak i ditt?
Mvh. Eivind 8~))
Per Einar G.
He, he, he Eivind....den e fiiiin, Ebay eller Adorama, men nå har dollaren økt med 2 kroner, så noe lukrativ foretning blir det ikke.
Sender deg en mail.

Per E.
Avsluttet .
Liker best Odorono, men Adorama duger den.
Old S. på lørrda.
Wind.
Per Einar G.
Da sier vi det...ha en trivelig helg, med nytt undervannshus og dykkerbriller ;)

Per E.
Aina s.
Flotte og severdige bilder begge disse. Har mest sansen for V2. For min del er den vakker, men også trist. Har de ikke gjort et forsøk på å trene opp delfiner med bomber en gang? Synes å ha lest om det. Regner med det er derfra du har ideen? Temperamentet mitt bidrar en smule til global oppvarming når jeg tenker på det. Ellers synes jeg ikke det er så rart at klimaet fortsetter å forandre seg. Kun 10 000 år siden istid ? Men har ikke satt meg inn i problematikken, så kan ikke uttale meg om det.
Mvh Aina
Per Einar G.
Likte kommentaren din Aina. Du har så rett i dette med bomber og delfin forsøk. Jeg ønsket også å trekke fram likhetene mellom oss mennesker og delfinene. Delfiner er sett på som intelligente skapninger som hjelper og beskytter oss mennesker,derfor denne orange GUARD merkingen i versjon 2.....men som blant oss mennesker finnes det også avvikere, selvmordsbombere.....det er da delfinen kommer inn i front i versjon2 midt blant alle "GUARDS" og katastrofen er et faktum ;)

Jeg jobber med skisser til denne terror serien, dukker vel opp noe utover vinteren.

TAKKER og BUKKER, god helg!

Per E.
Inger-Lise S.
Svært gode bilder du har laget her! Meget interessant å lese kommentarene under bildene!
Tankevekkende og lærerikt.
Seriøst og meget bra!

God helg fra Inger-Lise
Per Einar G.
Takker så mye for den hyggelige kommentaren Inger-Lise.

Trivelig helg!

Mvh
Per E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu