markaveg
på Orre, Jærens land
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-07-26 09:28:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-07-26 09:31:02
    Versjon #3
Utstyr
  • Hoplga 120N
  • -
  • Blenderf/11
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger312
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268512} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Tom T.

Har sansen for disse sære landskap bildene. Liker best S/H , blir for normalt i farger, bra forgrunnen og dybde. Komposisjonen er bra etter min smak.

mvh Tom T
Stig Børre E.

Flott i s/hv, grusomt i farger.
Syns bildet er herlig enkelt og befriende luftig.
Fint komponert med veien som leder blikket mot den lille toppen i horisonten.
Bra.

StigB
Rolv B.

Hei Torild. Hadde du sagt Finnmarksvidda ville jeg ikke protestert. Veldig likt lengst nord og sør.
Om det skulle være farge, likte jeg #3 best, men tror nok jeg ville gå for s/h. Sært blir det uansett og minner meg fortsatt om barndommens bilder med Brownie. God nostalgisk følelse i det tekniske! Dog har du et bedre fotografisk blikk.
Det må da koste en liten formue å få fremkalt og kopiert/scannet alle disse 120-filmene du bruker. Men bevares; det finnes hobbyer som koster langt mere enn dette. ;-)
Mvh Rolv B
Torild H.

Mange takk for fine kommentarer!

Veldig fint å få tilbakemelding på at komp. fungerer, så er dette med s/h eller farger, grusomme eller ikke, noe en kan variere med i forskj. versjoner, i ettertid.
Rolv: har et par Browniebilder lagt ut her også ... morsomt kamera, ganske basic!
Om det har kostet en formue med film? Det går bra, har funnet rimelige løsninger, samt det å få ''lure på'' 6x6 negativene før scanning, vil jeg såvisst ikke gå glipp av!

Den lille toppen der bak er en sandyne, rett bak er sandstrand og så Nordsjøen. Et par hundre meter fra denne plassen hadde A.Kielland skrivestue, og det er hans ord; ''Enhver klodrian kan beundre Hardanger, men kom til Jæderen, her har vi natur for viderekomne.'' som har gjort at jeg har tatt så mange bilder her fra Orre. Så er spørsmålet: er dette viderekommeligt nok?

Mvh Torild
Rune S.

Nydelig bilde i flott komposisjon. Fint med veien som går innover i bildet igjenom engene, pluss en flott himmel. Liker #1 og #3 best. Ditt siste spørsmål skal ikke jeg svare på:-) Meget severdig!

Mvh
Rune S
Torild H.

Mnge takk til deg også; Rune, for fin kommentar! ...gildt å høre at du likte bildet.

Mvh Torild
einar e.

Hei Torild
Et originalt s/h-bilde, der kunstneren er lett å kjenne igjen! Og s/h er det klart beste valget - for dette skal være kunst mer enn reportasje. Bildet er midtdelt, noe som det ikke skal være, men funker likevel, fordi himmelen er delt inn slik at den totale inndelingen «blir natur for viderekomne»! Der har Kilelland sagt noe så genialt at han nesten overgår Garborg! Veldig bra at du sa det. Det skal jeg merke meg (og kunne nok tenke meg å bruke det selv - hvis du godkjenner). Og bildet ditt demonstrerer påstanden på en - litt merkelig, mystisk, krevende, annerledes måte. For det er helt klart at du går ikke den populære og lettvinte veien. Du vil være DEG samme hva… Og veien inn i dette viderekomne landskapet med traktordekkmønster og hvite blomster frekt spredd utover får meg til å tenke, gruble, lure (egentlig litt Haugtussa). Jo, dette er her jeg hører hjemme.
mvh Einar
Torild H.

...og så mange takk til deg også, Einar, for fin kommentar!

Gildt å høre at du også har sansen for Kiellands ord. Og det med Garborg: Han hadde også i en periode, før han bygget huset på Knudaheio, skrivestue i dette området, litt lenger sør, bare. Har prøvd å finne ut hvilket hus det var og har spurt noen ''lokale'', men ikke funnet det ut ennå.

Takk ellers for oppmuntrende ord...på veien videre, settes sannelig stor pris på!

Mvh Torild


Thorir V.

nydelig. jeg kunne ikke ikke tenke på traktorland. noen intressante kommentarer og
Torild H.

Takk! ...gildt å høyra.
Roger H.

Hei Torild. Under ditt siste bilde viser du linken til dette glimrende Holgabildet. Rart jeg ikke har sett det før. Her er det vel en traktorslepe fra gamledager som noen utvalgte kan bruke.

Du er en mester i å skape bilder i enkle landskap. Det er ikke alle forunt. Her synes jeg allt stemmer selv om det er litt utenfor de tredelte "reglene". Det er jo det det blir bilder av.

Må vel si at s/h versjonen hever seg langt over de to i farger. Severdig.

Torild H.

Takk skal du ha for gilde ord, set pris på det!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu