Loshavn
Loshavn like ved Farsund, og speiling i gammelt vindu. Veier for biler finnes ikke. Biler må parkeres et stykke ovenfor stedet. Trange, steinbelagte stier mellom alle hus, som t.o.m. går rett gjennom hagene til folk. Ei vakker sørlands perle!
Bildet inngår i albumet Sørlandet - Motiver fra ulike steder på Sørlandet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-29 00:32:10
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger256
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207923} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
aase r.

Digger linjer og speilingen. Kan det være den tynne rammen rundt som forstyrrer meg?

MVH Aase
Anne-Lise S.

Tja? Si det? Bare du kan finne ut av akkurat det. Ditt øye som forstyrres. Disse vinduene som bygningen speiles i er av den gamle, tykke typen som forandrer det som speiler seg i det en smule. Synes selv det ga spennende uttrykk.

Anne-Lise
Nikolai E.

Et av de bedre ''vindusbildene'' jeg har sett. Tar seg meget bra ut i sort-hvit, den hvite vindusrammen kommer til sin rett her. Det ser ut som flere bilder i ett, gir ekstra dimensjoner. Veldig bra posisjonering av huset som speiler seg i de to midterste vindusrutene. Et godt stykke fotografisk arbeid!
Mhp valg av tynn hvit ramme i presentasjonen tror jeg faktisk den er nødvendig for å ramme inn innrammingen :)
Anne-Lise S.

Du traff blink mht den tynne ramma rundt, Nikolai! Den har sin hensikt, og den ser du! Moro at du liker speilinga. Av de jeg tok på denne måten, var dette det beste. Har et til der du også ser ut mot sjøen; tatt mer fra siden og ut. Legger det ut i morgen! Ikke så verst det heller.

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Ganske interessant og severdig bilde.
Opplever når eg skroller nedover at du kan med fordel kutte i øvre del ned til den øverste lista i vinduet.

Ellers flott!

Inger Anne
Anne-Lise S.

Jeg prøvde tipset ditt nå, men fikk ikke det til å stemme helt i forhold til mønsteret og skjevheten i vindusramma. Prøver meg derfor på et enda tettere utsnitt, og synes igrunn det ble ganske spennende slik også!

Takk for tipset. Ser det du ser, men det ble altså noe med vindusbordene og noe greier som ikke helt falt i smak hos meg...

A-L
Kristian Eugen B.

Oi! Så ikke dette bildet med en gang jeg Anne-Lise! Synes du lykkes bedre med vinduspeilingseffekten her. Liker versjon 2 best tror jeg. Hvordan er disse bildene i farger da?

Kristian
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 ble fin, men tenkte ikke at du skulle kutte i nedre del,
på en måte ble det to forskjellige bilder.

Liker #1 bedre nå:-)

Inger Anne
Anne-Lise S.

Inger Anne: Jeg forsto at du ikke mente jeg skulle kutte nede, men pga at jeg sto skjevt ift vinduet og tok bildet (fordi kameraet eller jeg ikke skulle være med i speilinga), er vinduskryssa skjeve. Ergo ville det blitt skjevt på en måte som jeg ikke klarte å få veldig fin dersom jeg hadde croppa på den måten som du foreslo. Jeg gjorde et forsøk; prøvde også å rotere bildet litt, men det ble bare rart. Derfor prøvde jeg meg på noe nytt, og jeg likte v2 også! :-)

Takker Nikolai! Jeg liker også dette bedre enn det andre speilingsbildet mitt!

Anne-Lise
Anne-Lise S.

Sorry, Kristian. Mente jo siste kommentar til deg da.....
Nikolai E.

Hehehe hvordan kunne du vite at jeg også liker #2 bedre? ,-)
Men det er sant, #2 er faktisk bedre. Tøff speiling av det gamle huset. Synd at du måtte stå litt til sides for å unngå speiling av degselv. Rette sprosser hadde vært tingen her!
Anne-Lise S.

He, he! Det ante meg bare... :-) Ja, det hadde gjort seg veldig med rette sprosser, men pga sterkt sollys og kraftig speiling så måtte jeg stå på skrå og nedbøyd med kameraet over hodet og et godt blikk. Mange klikk og så ble det jo et jeg var fornøyd med da...

Anne-Lise
Henrik Eidem K.

Versjon 2 ble veldig bra! Enig i at det er en av de bedre ''vindusbildene''

Dessverre ble de horisontale vindussprossene litt for tynne på venstre side, men man kan vel ikke få både i pose og sekk. Med mindre man ikke anser det som juks å trikse til perspektivet i Photoshop før beskjøring?


|-| e |\| r | K
Anne-Lise S.

Ja, Henrik, vindussprossene til venstre ble noe tynne, men jeg har jo originalen og tror jeg kan få til å gjøre noe med det. Om enn ikke akkurat i dette sekund... Takker for kommentaren din. Liker også det tetteste utsnittet svært godt! PS er akseptert det vet du. De aller fleste bruker et eller annet redigeringsprogram. Det er vel mest de som ikke tar så mange bilder som bruker ord som ''juks'' om slikt etterarbeid, tror jeg.

Anne-Lise
Henrik Eidem K.

Jeg sa ikke noe om at det var juks, men jeg vet det er mange som synes det. Men det er jo selvsagt opp til hver enkelt, og ikke minst hva man gjør i PS.

I dette tilfellet kunne det jo vært interessant å forsøkt å justere perspektivet slik at du får litt mer sprosser å gå på.

|-| e K
Anne-Lise S.

Ja, helt enig i det med perspektivet, og det har jeg mulighet til også, for v1 er litt croppa ser du. Så...

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu