Kra Kra Kra
Jeg er usikker på hvem som lurer hvem.

Dette er et bilde som jeg har hatt problemer med å over i JPG format. Bildet er tatt i RAW. Konverteringen greide jeg til slutt å få til med Rawshoter. Første tabbe var å konvertere til Jpg. Det ble helt grusomt, uskarpt og masse lyse felter. Løsningen var selvsagt å konvertere til 16 bits TIFF. Da ble bildet som forventet. Men jeg greide fortsatt ikke å lagre det som jpg. Jeg prøvde både Photoshop, Microsoft Digital Image Pro, Gimp, Gamp og Hamp - uten å få det til. Men så fant jeg plutselig ut at jeg skulle prøve Infanview, og det greide oppgaven mye bedre enn de andre programmene - til sammen.

At bilde ikke er bedre enn det er, tilegges fotografen.
Bildet inngår i albumet Pica Pica - Skjærebilder
Utstyr
  • Canon 20D
  • Sigma 70-300 mm 1:4-5,6
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetASO 200 RAW
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger480
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_184135} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Ketil K.

Teknisk meget bra det her John! I komposisjonen kommer skjæra til høyre litt i veien for kråka.


Du må ellers konvertere tiff-fila til 8 bits i PS før du får sjansen til å lagre bildet i jpg i PS. Gå inn på image -mode - 8 bits channel. Jeg har for egen del lagt den opp som en hurtigtast, crtl-Å. Det kan gjøres på keybord shortcuts under edit.
Ann F.

Med tanke på ditt hjertesukk her, og mitt spørsmål under bilde nr. 227944, er det faktisk saker og ting som tyder på at det VAR da enklere med dias? Enten traff du - eller ikke. Løpet var kjørt, glass og ramme var eneste etterbehandling. Evt. søplebøtta.
:-D
Jeg synes bildet er helt OK, jeg, kanskje litt vel mørkt i de sorte fjærene, men på den annen side har bevart det lyse nesten helt uten helhvite partier.

Og situasjonen er velkjent og viser kampen for føda med fart og fres.
Dessuten beviser det av hverken skjærer eller kråker kan lese. Siden de slåss om en MEISEbolle.
Kankje en beskjæring av 1/2 part fra høyre inn til meisebollen bedrer balansen?

Mvh Ann
Venche J.

Til tross for dine hjertesukk vedrørende konverteringen, så syntes jeg du kom godt i mål.

Det røde gapet og den fine diagonalen som leder bort til maisebollen gjorde for min del hele bildet. :)

Wenche.
Steinulf L.

Livfullt bilde. Skjæra til venstre er vel litt mørk i fjeset, men det er en fin komposisjon du har fått frem her. Liker disse bildene dine av svært vanlige fugler. Lette å fotografere er de så avgjort ikke.
Geir Arne M.

Flott bilde , men dessverre skygger skjæra for kråka.
Fin situasjon og det røde gapet hever bildet.

mvh
geir
Terje K.

Hehe..her er det vel ingen tvil hvem som lurer hvem? Skjærer i tospann er en uslåelig kombinasjon, jeg har studert disse utspekulerte krapyla, når de herjer rundt med katta vår :-S

Jeg syns du er ualminnelig streng med deg selv...for dette var da vitterlig et knallbra bilde. Enig med GAM med hensyn på fremste skjæra, men totalt sett var dette et blinkskudd i mine øyne, og konverteringa fra RAW syns jeg ikke det er noe å utsette på :-)

Terje
Ketil K.

Takker for godt råd her John. Jeg har jobbet videre med mitt bilde. Mye skyldtes feil bruk av fill light funksjonen i RS. Konvertering til 16 bits TIFF i stedet for jpg ga ikke store forskjellen i mitt tilfelle merkelig nok. Brukte du beste kvalitet på jpg-komprimeringen?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu