-Eleganse i februar-
Endeleg etter gråe, mørke, iskalde og vindfulle dagar, kom sola på ein blå himmel utan skyer 20.februar. Dette bildet tok eg om morgonen. Refleksane kjem ifrå frosten på marka.
Bildet inngår i albumet - Vakre visne vekster - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-20 19:35:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-21 01:11:11
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-02-21 14:43:28
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetISO 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger436
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177980} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Steinulf L.

Synes dette var vakkert. Velplassert grein i billledflaten. Rammen kunne kanskje hatt en litt mørkere tone, den forsvinner i øvre høyre del.
Torbjørn K.

Nydelig lys og fargetoner her. Liker hvordan det hvite bryter opp bakgrunnen og skaper kontraster. Greina blir kanskje noe kjedelig, men den går godt sammen med bakgrunnen. Jeg ville kuttet det nederste frøet (eller hva det er) fem cm fra venstre kant. Tror også jeg ville tatt 5-6-7cm fra høyre og endt opp med et mer kvadratisk utsnitt.

Torbjørn
Hege J.

Dette var dekorativt, Tone!
Bra sett. :-)
Greina står fint til bakgrunnen og ligger flott, diagonalt plassert i bildeflaten.
Lyset var også på din side denne dagen.

Kuttet du har gjort i versjon #2 er til det positive. Ville også vurdert å kutte i høyrekant slik at du får et kvadratisk format. Ikke sikkert det blir bra, men verdt et forsøk?

Mvh Hege
Ingunn S.

Virkelig nydelig og lekkert, Tone, likte best v2. Skarpt fokus i fin kontrast til bakgrunnen. Jeg falt veldig for de herlige og varme bruntonene og det flotte lyset. En veldig fin komp, synes ikke greina blir kjedelig i det hele tatt, der er jo masse nydelige og spennende detaljer som fremheves i morgenlyset:)

Mvh IngunnS)
Helge A.

Flott lys og fine varme fargetoner. Fin komposisjon med flott skarphet i V2.

Helge
Kurt S.

V2 ble best og jeg tror Hege`s forslag om et ytterligere kutt til et kvadratisk format kan ha noe for seg.
Et flott lys. Veldig fin og varm fargetone og refleksene i bakgrunnen, som gjentar formen på bladene, gjorde seg veldig bra.
Kreativt/godt jobba og et vakkert bilde.
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Her havner jeg så absolutt på versjon #2 (med et bittelite forbehold).
Liker elegansen i motivet, og lyset som leker seg med hovedmotivet, og også gjenspeiler seg i bakgrunnen. Som sagt foretrekker jeg utsnittet i versjon #2, men ville gjerne se en ørliten beskjæring på høyresiden for å få bort 2 små lyse felter som 'henger' i bildekanten. Et annet poeng med 2'ern, er at det etter min smak, blir en bedre balanse mellom hovedmotivet og bakgrunnen ut mot høyresiden.

mvh Jan Frode
Geir F.

Hei
Versjon 3 for meg. Buen erobrer bildeflaten og det oppstår dermed en fin dynamikk i bildet.
Synes dette var flott.
-geir f-
Stine J.

Hei Tone,

Lekre farger. Formatet i v3 syns jeg kler motivet veldig godt. Bra!

mvh Stine
Christian H.

Jan Frode skriver omtrent det samme som jeg skulle til å si, og jeg syntes v4 er best. Spesielt det med balansen mellom hovedmotiv og bakgrunn er et vesentlig poeng. Du har dessuten taklet motlyset på en bra måte. Fargerepetisjonene er enda et pluss.

For at v3 skulle fungert, måtte bakgrunnen etter min mening kun bestått av skog. Slik det er nå virker utsnittet tilfeldig og de to diagonalene kommer i konflikt med hverandre på en ikke positiv måte.
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var, ja, vakkert. Varmt lys på en vissen kvist som strekker seg opp.
Fikk nesten litt vårfølelse av dette. Fin bakgrunn med gode reflekser.
Jeg liker #2 best.

ingebjørg
Espen A. I.

Svært, svært dekorativt! Nydelige farger og flotte kontraster, liker også refleksene bak meget godt. Her passer liksom alt inn og spiller hverandre opp på et høyt nivå. V2 er best i mine øyne.

mvh Espen
Audhild E.

Hei Tone!
Fint motiv, med fin livlig bakgrunn!!
Likte godt fargene, men så det i gråskala, det var ganske fint det også!
Liker best utsnitt og format på v4.

Mvh-Audhild
Tone A.

Takk for alle hyggelege tilbakemeldingar og kommentarar. Nå har eg to bilde frå same staden i både morgonlys og kveldslys i februar med mest same motivet.
:) Tone
Fred S.

Har faktisk kikket en del på dette bildet, Tone, men har ikke kommet så langt at jeg har kommentert det før nå. Liker kombinasjonen av høstlig/ vinterlig vissenhet og spenstig reisning, og jeg liker bakgrunnen, det lyse feltet iberegnet. De to nederste ''belgene'' ville jeg ha fjernet, rett og slett fordi de er uskarpe, og jeg regner med at flere mener det samme i og med at du har ett ekstra der så har skjedd. Men kompen er fin.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu