Føyke langs Vikaåi - III
Samme sted som bilde nr. 162055, noe tidligere, med høyere sol og før vinden hadde begynt å spakne.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-28 20:05:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/800s
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger558
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128579} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Vegard L.

Ok bilde. Likte nok nummer 1 i serien best. Artig med virvelvinden i le av kulen.
Mvh Vegard
Odd Tore S.

Jeg ventet lenge i håp om enda en slik stående dobbelthvirvel da jeg tok føykebilde II, men den kom ikke.
Men som strømningsfenomen var den litt uimotståelig.
Odd Tore
Bjørn H.

Pent det her også Odd Tore, men ditt forrige var uten tvil bedre, det p.g.a lyset -

Her syns jeg det blir snøtt i toppen, og ellers mer pent en dramatisk og spennende (hvis jeg kan si det sånn :)

Bare en liten tanke og et forslag :

Hva med å gjøre en dramatisk kapping, til akkurat under den borteste busken til høyre i bilde, og teste ut et panorama utsnitt...

For meg er det mest denne lille knausen og føyka som er bildet !!!

Bjørn ;¤



Avsluttet .

Ser det komposisjonsmessige i Bjørns poeng med kutting, men når jeg prøver å scrolle ned for å sjekke det føler jeg at en med det mister veldig mye lys. Her får du mye lys fra bakgrunnen/horisonten - noe som er med på å skape slike naturbilder synes jeg. Fjellene i bakgrunn gir også en større følelse av at det er tatt på høyfjellet. En kutting under buskene ville skapt et motiv som like så godt kunne vært tatt i lavlandet. Så når du først driver å dokumenterer natur fra dine fjellturer synes jeg fjellene hører med. En får liksom sett motivet i en sammenheng - noe som er et av de forholdene som gjør at jeg tiltrekkes av denne type motiv som jeg selv aldri tar.

Ellers: et enkelt og fint fjellmotiv.
Ann F.

Av de tre bildene dine fra Vikaåi, liker jeg nr I - bilde nr. 161871 - best, det gir mest inntrykk av det lille mennesket i den store naturen, og jeg synes eksponeringen og fargebalansen stemmer best med dr...været der.
Og personen i røde klær betyr mye for størrelsesforholdene og fargene.
Nr. II - bilde nr. 162055 - er også OK, da i V2, men jeg synes beskjæringen var litt vel hard fra bunnen, ville faktisk heller tatt bittelitt fra toppen og mindre enn du gjorde fra bunnen. V1 der er for tung i fargene.
Dette synes jeg er det dårligste av de tre - linjene i bildet mest rotete, og jeg har den særegenhet, at jeg er allergisk mot himler som ikke tilfører noe i kraft av seg selv, og her er den bare en liten plytt mellom fjella. For liten til å ha effekt.
Og så kom jeg frem til målet til slutt - å si noe om det bildet jeg skriver under.
Mvh Ann
Nikolai E.

Et fint fjellbilde, komposisjonsmessig bygget opp omkring snøføyka i midten. Enig med Bjørn, den er det sentrale elementet som komposisjonen må rette seg etter. Her er nok hovedmotivet for midtstilt. Det bør med andre ord jobbes mer med komposisjonen.
Eksponeringen, kontrast og lysforhold er bortimot perfekt etter mitt syn. Fine detaljer i snøen som ligger i skyggen, og fine detajer i høylysene. Litt utbrente solreflekser til høyre i bildet, disse skjemmer syner jeg og her kan du kutte.
Jeg er ikke helt enig med meg selv :) om forgrunnen eller bakgrunnen skal beskjæres. Bakgrunnen skaper dybde, men her er den ikke så spennende og det utbrente partiet i passet forstyrrer litt. Så jeg ender på en beskjæring ned til fjellfurua til høyre, litt i bunn og litt til høyre.
Lars-Anders M.

Meget bra landskapsbilde. Liker virvelen som er prikken over I. Ok.
Stig B.

Er enig med de andre i at jeg likte ditt andre best. Hovedtemaet her må jo være værfenomenet som du har fanget, så jeg er enig med BH i hans forslag til beskjæring.

Mvh Stig
Kurt S.

I og med at det ble litt snaut i toppen tror jeg at jeg ville beskjært slik at himmelen akkurat forsvinner. Ville gjerne hatt med de to buskene oppe i bakken. Eventuelt hatt med mere himmel.
Ellers synes jeg dette ble flott. Kjempefine kontraster mellom høylys og skygge. Fint lys og fine linjer.
Mvh Kurt
Steinulf L.

Hei,
kutter du som BH foreslår blir dette et bilde med mer spenning og vil fremstå som dokumentasjon av et værfenomen, og ikke som en blanding av landskapsbilde og dokumentasjonsbilde.
Roger K.

Interessant å se dette i forhold til ditt andre bilde fra samme sted. Her fikk du mere dybde, mindre forgrunn og mindre fokus på sneføyka føler jeg. Selv om det er mere liv i sneføyka her virker den mindre fremtredende på dette motivet i forhold til mengde. Den nye vinkelen gjør sitt også. Nå ser jeg vel egentlig en fordel i et kutt i toppen så mye som like over bjørka i høyresiden for å dra frem mere spenst i sneføyka. Altså ingen himmel. Det er nå slik jeg føler det, men samtidig har du fått den fint ballansert i skyggepartiet her. Mønster av skyggen fra steinen gjorde seg bra også. Virvelen trer fint frem med de to søylene som dannes. Hm, her ble det mange meninger.

Mvh RK
Odd Tore S.

v2 etter tips fra flere, først fra Bjørn.
Den har mye til felles med mitt første utkast, som hadde med litt mer over steinen (kuttet over høyre busk) og litt mindre under. Jeg tror det ville vært nokså likt forslagene fra Kurt og Roger.
Jeg forkastet det som v1 fordi jeg syntes det ble for lik Føyka II, og fordi jeg rett og slett synes landskapet er pent her og fortjener å være synlig.
Men det er vanskelig å ri to hester samtidig, kjenner bare til at filmversjonen av John Wayne klarte det.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg har veldig sansen for slike vinter-snøføyke-i-sola-bilder ;
flott vinterstemning dette her , bra formidlet.
-iav-
Roger K.

Det er nok vanskelig å ri to hester samtidig. Er det noe jeg er enig i så er det landkapet du beskriver. Jeg er ikke sikker på om jeg tolker helt rett på bildene iblandt, men jeg går noe ut fra tittel og hva jeg ser. Tenker litt hva fotograf ønsker å fremheve i sitt motiv. Korriger meg om jeg tenker feil. Er ikke den som er mest ivrig etter å kutte i motivene, men føler jeg at det er det spessielle som skal fremtrekkes vil jeg nok henvise til slike metoder. I v2 her og ut fra tittel stemmer det bedre og sneføyka kom bedre til sin rett, føler jeg. Ut fra det rent motivmessige hadde jeg klart valgt v1 og fått sneføyka som en ekstra bonus.

Mvh RK
Bjørn H.

Syns nå detta ble fint jeg da, .... :)

Bjørn :¤



Stig B.

Synes v2 ble bra jeg. Mer fokus på det som jeg regner som hovedelement her, nemlig værfenomenet. Likte dette.

Mvh Stig
Hege J.

De to versjonene er fine begge to, på hver sin måte.

I versjon #1 er det fokus på et vakkert landskap. Fin dybde i bildet.
I forhold til å fokusere på snøføyka, fungerer versjon #2 best. Der har du også et utsnitt som gir en fin diagonalføring i form av skyggen fra steinene oppe til høyre og ned mot venstre. Det liker jeg.
Flott lys i bildet. Det gjelder jo begge versjonene. ;-)

Liker slike bilder av vår mektige natur, Odd Tore!

Ha en fin kveld!

Mvh Hege :-)
Inger-Lise S.

Hei! Nok et fint vintermotiv fra deg. Jeg vil holde meg til bildet du har lagt ut, ellers kan det bli håpløst...
Jeg liker begge versjoner her. Snøføyka gir fin vinterstemning til bildet.
Jeg liker best v#2.
Tror likevel at du får nok av motivet med om du beholder både himmel og snøføyke, så kutting i bunnen er et alternativ.
Men som sagt, jeg syns disse holder mål:)

Mvh Inger-Lise:)
Gunnar G.

Jeg har forsøkt beskjæring av bildet, og er kommet til at bildet best beholder sitt fjellpreg ved å kutte nedenfra slik at alle lyse partier der forsvinner, dvs ca 1/4 opp. Nerkanten vil da holde mørk blå farge. Fra høyre beskjæres bildet inn til midten av steinen, altså til venstre for det mørke feltet på steinen. Det man oppnår er å få fram en diagonal mellom den lille snøføyka øverst til venstre gjennom den store snøhvirvelen. Jeg kan visst ikke selv legge dette bildet ut, så jeg prøver å sende denne beskjæringen via e-post til autor.
Gunnar G.
Avsluttet .

Jeg holder fremdeles min knapp på versjon 1. Versjon 2 blir for tam og gir ikke den samme høyfjellsstemningen.
Venche J.

Versjon en ble flott den, Odd Tore. Enig med TN. :)
Wenche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu