Som et Soria Moria slott ....
men dette er Holmenkollen og Holmenkollen Turisthotell.
Soria Moria ligger i åsen det også, men lenger nord, dvs. utenfor bildet til venstre.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-23 21:15:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 75-300 mm IS USM
  • Brennvidde145mm
  • Blenderf/8
  • Lukker2s
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Annetv1 - PS på CRT
    v2 - PS på LCD
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger492
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_116110} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Avsluttet .

På den CRT-skjermen jeg nå sitter på ble dette rett og slett fantastisk. Fargene, lyset, komposisjonen og ikke minst skarpheten/finkornetheten. Den LCD-optimaliserte versjon 2 blir altfor grå og mørk på min CRT-skjerm. Et veldig ok nattbilde dette.
Odd Tore S.

Tommy:
LCDskjermen er mye lysere i mellomtonene, og ubearbeidet råfil får mer sprut der. Forskjellen tilsvarer enn korrigering i Levels på ca. 140. CRTversjonen blir blass på LCD.
Det evige problem.... , i alle fall inntil videre!
Odd Tore
Roger K.

God kveld Odd Tore,
Det er ikke mere å si en at dette ble topp. Alle dine versjoner tidligere lagt ut for crt og lcd har din crt-versjon passet best til min crt-skjerm. Denne gangen ble v2 best faktisk. Litt mørkere en v1 og utrolig skarp og fin. Fikk litt korn i v1 av en eller annen grunn.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Venche J.

Flott ble det. Nesten som et eventyrslott. :)

Versjon en ga for mye støy (i det blå) på min skjerm. Versjon to ble best, men jeg ser at det er rom for å lette på lyset i nedre del av versjon to, noe som gjør det adskillig sprekere. (Quick mask + curves.)

Wenche.
Bjørn H.

Hei Odd -Tore ...

Gratulerer med et meget stemningsfult bilde ...

Komposisjonen balanserer virkelig bra -

Og belysningen er flott gjengitt..

Ser at det er litt støy i bildet, men det skjemmer ikke i det hele tatt .

Usikker på hvilken versjon som funker best, men tror V2 hever stemningen ytterligere ....

Flott bilde :))

Bjørn ;¤
Inger-Lise S.

Hei! Et nydelig bilde dette. Fin stemning,godt lys og fin komposisjon.
Jeg sitter ved LCD-skjerm og ser ingen støy i v#2. Velger den.
Litt støy i v#1,og litt lysere.
Fine farger her.

mvh Inger-Lise
Odd Tore S.

Takk for kommentarene!
Fint dere likte det, dette er et motiv som jeg fanget første gang for ca. ti år siden fra toppen av Skaugumåsen! Denne gang fra Fossumjordene, og fortsatt ser jeg for meg enda en versjon.
Ja, v1 er i grenseland, med såpass lang eksponering som her skal det lite øking i Levels til før støy blir synlig på store ensfargete flater.
Har vært en runde gjennom NI som et forsøk, det ga store mørkere blokker og virket ikke. (NI gratisversjonen med bare .jpg saving).
Jeg har ikke Curves (bare PS Elements 2.0), så det er en del nyttige tricks jeg ikke kan utføre.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 blei nok minst kornete på min skjerm,

et godt stemningsbilde med god skarphet.

mvh Inger Anne
Kay R.

Et pent bilde med god stemning... Versjon 1 har en del støy så æ velger den litt mørkere og mer støyfrie versjon 2. God stemning i begge... Helst ville æ nok valgt versjon 1 uten støy...hmm..he,he. e æ vanskelig nu..!!!
Synes bilde e godt komponert og har et kledelig utsnitt som passer motivet.
En flott måte å se kollen på..
Ha en fin natt..

MVH Kay:-)
monica p.

Hallo Odd Tore
Flott nattbilde, synes versjon 1 ble best, likte best den p.g.a. lyset.
Ikke lett å få til dette uten at lysene blir utbrent, men jeg synes du har greid det veldig bra.
Mvh Monica:o)
Avsluttet .

Snadder motiv og fint eksponert.

Flott at du har lagt ut V2 med LCD-innstillinger. Regner med det er riktig på din LCD-skjerm. Jeg sitter nå forran en Philips 170/B2 LCD-skjerm og nyter V2 til de grader. Interessant å se forskjellen mellom v1 og v2. V1 blir lysere her på LCD'n min, og det blir litt afekt med horisontale striper.

Men somsagt.....v2 blir helt perfekt her på min skjerm !

Svenn
Avsluttet .

Hei igjen

Har forresten nå måttet krype til korset og fått sølvmedlemskap, kun for å kunne få tilbake bokmerkede. Flott å kunne kommentere igjen uten å måtte vente til man får en kommentar på eget bilde.

Bare et apropo......!

Svenn
Inger Lene H.

Dette var kjempestilig! Sitter med CRT-skjerm her på jobben og her er v#1 best...skal ta en titt når jeg kommer hjem også for å sammenligne.. ;)

-il
Odd Tore S.

Hei, og takk for flere kommentarer!
Sitter nå på en annen LCD skjerm med rene fabrikksinnstillinger.
Her blir v2 litt mørkere enn jeg synes er riktig, og v1 forholdsvis mer lysere.
Støy i v1, ja, jeg ser noe, men ikke der jeg hadde ventet det mest. Råbildet ut av kameraet så helt bra ut inntil resizing og .jpg komprimering, men jeg kunne ikke lyse det opp mye mer før spor av fargestøy dukket opp.
Jeg har ikke funnet noen god støyfjerner enda, NI ga som sagt store uregelmessige mørke skjolder, konsekvens .jpg-format?? Noen som har gode forslag?
Odd Tore

Ann F.

LCD-versjonen for meg på min skjerm på jobben (helt vanlig kjedelig kontorskjerm med sRGB som fargerom).
Det formelig gløder av tømmerveggene.
Balansert komposisjon med det gyldne i begge ender.
Skal re-sjekke på bedre skjerm neste gang jeg er hjemme foran den.
Hotellet m.m. er et vakkert skue, ser det ofte på min ferd langs Griniveien.
Takk for tipset om Fossumjordene, skal nok ta en tur dit ganske snart, ser av bildene dine at både det ene og det andre kan finnes der.
Mvh Ann
Avsluttet .

Bildet virker ikke særlig kornete - heller ganske finkornet på min skjerm, men det kan skyldes dårlig kalibrering.
Avsluttet .

Hmmmm....jeg vet ikke om det ahr noen betyding, men jeg har på mitt siste nattbilde de samme striper i himmelen også etter TIFF konverteringen. Det ser ut som det ble enda værre etter JPEG-komprimeringen. Det er ikke sikkert at JPEG-komprimeringen er hele årsaken så vidt jeg kan bedømme.

Jeg har også lagt merke til at ved store utslag på hendlene i levels og spesielt autolevels blir det striper i TIFF-formatet.

Jeg hører også at objeltivet jeg har brukt Canon EF-S 18-55mm ikke er så bra å bruke på nattestid. Det er jeg enig i, men jeg kan ikke forstå at lyssvakheten i et objektiv er årsaken til disse stripene. Dette har jeg ikke noe erfaring med fra tidligere, så korigèr meg hvis jeg tar feil akkurat på dette.

Men jeg har en misstanke om at hovedårsaken kan ligge i inperpolering, konvertering og komprimeringsprosessene.

Noen andre synspunkt ?

Svenn
Stig B.

Nydelig lys på soria moria slottet, likte vel egentlig best v2 både på min gammeldagse crt og min bærbare.

Fin balanse. Var litt uvanlig med den høye himmelen her, men synes den hører godt med i komposisjonen. Bra blanding av lystemperaturer.

Mvh Stig
Odd Tore S.

Takk for flere kommentarer!
Svenn:
Det mønsteret du har i øvre høyre hjørne, får jeg også frem hvis jeg er ''sterk'' med å dra i f.eks. spaken for Saturation. Når slikt oppstår, går jeg tilbake til det ikke blir synlig, evt. velger vekk slike områder med Lasso og bred Feather, og behandler bildet i porsjoner.
Problemet i dårlig lys med EF-S 18-55, som jeg også har, er først og fremst at det ganske lyssvakt for autofokus, at den manuelle innstillingen er grov, at fokus forandrer seg ved zooming, og at søkeren på 300D er mørk. På 20D er den forhåpentligvis så mye lysere at det er mulig å se om fokus er OK eller ikke.
Stig:
Høy himmel er helt bevisst her. Slik jeg ser det, må Soria Moria ha godt med luft over seg.
Aller helst skulle det hatt lysglorie også, og det hadde det i snøværbildene jeg tok, men da klarte ikke 300D og fotograf å fokusere godt nok, og alle bildene gikk i dass. Men så lenge jeg klarer å komme meg på jordet og stativbena rekker ned til fast grunn, er det håp!
Odd Tore
Avsluttet .

Hei igjen

Jeg har fotografert ganske mye med 300D på mørke kvelder før jeg fikk 20D. Jeg synes det er en veldig stor forkjell på evnen til å fokusere i relativt mørke områder av søkerbildet.

Jeg tør ikke uttale med om søkeren har bedre lys på 20D'n, for da må jeg teste det ut på kjente motiver først og så se gjennom søkeren, og se om jeg rett og slett ser det kjente objektet noe bedre i 20D søkeren enn det jeg gjorde i 300D søkeren. Jeg skal ut en tur i kveld, jammen meg tror jeg at jeg skal teste ut søkeren da !!!!

Når det gjelder kvaliteten på fokuseringen, altså hvor korrekt kameraet fokuserer (er deet HELT i fokus) når kameraet sier at det er i fokus, ja det må først og fremst testes ut på de forskjellige fokusmodene kmeraet har.

Det er tre moder for fokus. ''One shot'' hvor kameraet fokuserer en gang hver gang du trykker på utløser. ''AI-servo'' hvor kameraet fokuserer kontinuerlig når du holder utløser ned. ''AI-fokus'' hvor kameraet skifter fra ''One shot'' til ''AI-servo'' når motivet begynner å bevege seg.

Man kan i alle moder velge punktfokus eller flere-punkts fokus (opp til 9 punkter).

Nå bruker jeg kameraet i kun i ''manuel'' i den såkalte kreative sonen. Jeg vet at kameraet har andre eller begrensede muligheter i basis sonen der en noe eller alt kan være automatisk. Den holder jeg meg laaaaaangt unna, hvis jeg ikke har dårlig tid da !

Det jeg kan konkludere med hittil, er at det er en merkbart bedre evne til å fokusere korrekt i punktfokus med Sentervalgt partiell lysmåling (her er det tre moder også for lysmåling) så det er hva jeg kan bekrefte etter litt testing foreløpig.

Svenn

Avsluttet .

Ble ikke noe testing i går kveld. Fikk ikke lånt meg et 300D til bruk som referanse. Men prøver testing av søkeren i kveld igjen.

Svenn
Tone B.

Heisann Odd Tore,

Et virkelig fint og stemningsfullt bilde. Fil balanse i komposisjonen med hotellet til høyre og Holmenkollen som tar opp det samme lyset. Den nevnte støyen plager ikke meg.

Virkelig flott dette!

mvh Tone
Odd Eirik S.

For et nydelig bilde du har fått frem her. Flotte farger og nydelig komposisjon.
Fikk litt ''Soria Moria'' følelse i bildet ditt bare ved å lese navnet.

mvh
OddES
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu