Sommerfugl på balderbrå
Rapssommerfugl (Pieris bryoniae) i Maridalen juli 2004

Bildet er lagt ut for særlig å vise hva dette kameraet er god for på høy ISO, noe jeg får mange spørsmål om.
Utstyr
  • Canon 1D Mk. II
  • Canon EF 180/3.5 Macro
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 800 digitalt RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1699
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_105829} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Arvid B.
Carsten..

Dette er nydeleg..
Den uskarpe blomen i bakgrunnen burde Gud kanskje ikkje skapt. Han kunne knapt vita at du skulle koma for å knipsa skaparverka hans..??

Arvid
Kjetil J.
Som vanlig tilnærmet perfekt fra deg. Den andre blomsten hever det flere hakk over de fleste insekt på blomst bilder. Kanskje en aning tomt til høyre i bildet.
Cristina B.
Dette må være det beste makro av insekt jeg har sett hittil, og jeg har sikkert sett på flere hundre insektsbilder. Man kan bare sitte å beundre dette bildet fra deg.
Alt er perfekt, bakgrunn, farger og måten sommerfuglen blir fremstilt.
Vanvittig flott. Bildet hadde til og med vært suverent uten sommerfuglen.
mvh Cristina
Torbjørn S.
Vakkert! God skarphet og flotte farger. Bra komp.

TS
Rolf J.
Ikke noe å sette fingeren på her. Vakker makro av sommerfuglen, det meste er så godt som det kan bli her. Til og med blomsten i bakgrunnen er med å heve bildet.
Rolf
Bjarne B.
Det er krevande å være på toppen, men du klarer å levere gang etter gang og dette er nok et bevis på det. Bilde har ein fin komposisjon og fargemetning, detaljane som betyr noko er skarpe og fine, så her er det noko å strekke seg etter for den som er innteresert i macrofotografering.

Mvh Bjarne.
Per Harald O.
Dette ble nydelig!
Kay R.
Ufattelig bra... Tommelen opp og terningkast 6 fra mæ...
Har kosa mæ med bilde ditt en god stund nu.. Meget severdig..

MVH Kay:-)
Tore U.
Vakkert og skarpt. Flotte farger og velkomponert. Et bilde som gir en behagelig sinnsro og samtidig bedrøvelse over at sommeren er over.

mvh
Tore
Thor B.
Meget flott levert og ikke mye til ISO støy her nei.Jeg får vel bare sette den på min ønske liste da.Har vudert 20D vet du hvordan støynivået er på denne ?


Mvh TBH
Rune Edvin H.
Pent bilde. Virker.
Rune
Kristian S.
Oi. Helt perfekt. Blomsten i bakgrunnen er viktig.

KES
Avsluttet .
Nydelig macrobilde i toppklasse.

MvhJRH
Ketil K.
Flott sidelys og glimrende repetisjon med den bakre blomsten gir dybde og perspektiv i bildet. Super detaljering i hodepartiet på sommerfuglen. Gjennomlysningen av nærmeste vinge tilfører også liv i bildet.

Større dybdeskarphet på selve sommerfuglen er antagelig ønskelig, men et godt kompromiss er valgt med f/11 - siden bakgrunnen her fortsatt er dus og fin. Alternativt, å få lenger avstand til bakgrunnen i en blomstereng er ikke enkelt...
Jan-Wilford A.
Flott nærbilde, selv de minste detaljene fremstår tydelige. Har du anskaffet deg Mark II i tillegg til 1Ds? Eller er dette bildet fra den perioden du hadde det til prøve?
Tone B.
Dette var bare utrolig flott! Så flotte friske farger og en utrolig skarphet! Nydelig!

mvh Tone
Ketil M.
Denne var lekker, flott lys og bakgrunn!
Torgeir S.
Helt rått, nydelig rett og slett. Artig å se at andre enn meg har funnet ut hvor sinnsykt bra egenskaper dette kameraet har på høyere ISO-verdier, og vet å utnytte de ekstra blendertrinnene på rette måten!

Mvh. Torgeir
Jan Erik C.
Blinkskudd. Helt nydelig.
André M.
Svært vakkert. Blomsten i bakgrunnen kunne vært litt mer ute av fokus. Pirk, riktignok :-). Skarpheten er for øvrig velplassert, og jeg nyter detaljene. Dyktig, dyktig...
Carsten A.
Takk for hyggelige kommentarer.

For ordens skyld, bildet er først og fremst både laget og lagt ut for å vise noen av egenskapene til dette kameraet.

MVH CA
Per Inge Ø.
'Sommerfugl på balderbrå'' er naturligvis utmerket komposisjonsmessig, med en velbalansert presentasjon som også gir god fremstilling av denne artens karakteristiske utseende.

For en som i likhet med undertegnede er mest opptatt at fotografiets tekniske sider, er dette bildet en slående demonstrasjon av hvor kompetent Canons EOS 1D II er. Dynamikken ville vært uklanderlig selv dersom eksponeringen hadde skjedd i 100 ISO, og når vi vet at følsomheten i stedet var 800, må resultatet betegnes som fremragende. Ser en på de hvite områdene i sommerfuglens vinger, ser en detaljering selv i de lyseste partiene. Hvilket gir grunn til å hente frem superlativer; dynamikken reduseres som kjent når følsomheten skrus opp. Fordelene med en stor kvalitetssensor er åpenbare, og noe i likhet med dette resultatet kunne aldri vært oppnådd med et kompaktkamera med åtte megapiksler på en 8.8 x 6.6 mm sensor.

Demonstrasjoner som bildet ''Sommerfugl på balderbrå'' burde få mange av de som teller megapiksler og opphøyer dem til kvalitetskriterium til å tenke seg om. Ikke alle piksler er like.

Det koster litt å kjøpe seg et fotoverktøy i klasse med EOS 1D II, men mange vil med god grunn spørre seg om det ikke er verd å spare et års tid eller mer for å få råd til en slik anskaffelse.

I tillegg til den glimrende dynamikken ved høy ISO fremtrer fargene også som overbevisende og rene. Her må kameraet riktignok dele æren med fotografen for å ha balansert elementene og justert fargen slik at sluttproduktet har blitt harmonisk. Likevel er det ingen tvil om at et kamera av denne typen gir svært rike muligheter for den samvittighetsfulle og metodisk anlagte fotograf som forstår hva som bor i et slikt verktøy.

Per Inge Østmoen
Stig B.
Nydelig, også effektfult for å vise kameraegenskaper. Støtter meg ellers til KK sine kommentarer.

Mvh Stig
Øistein T.
Nydelig sommerfuglbilde der skarphet og komp sitter pang. Meget pent, Carsten.

Øistein
Siri Elisabeth J.
Vakkert dette.
Imponerende at dette er 800 iso.
Den gule bakerste blomsten kunne kanskje hengt mer fritt, ikke inn i bladene til den fremste?
Bare pirk.

Flott bilde.

Hilsen Siri
Lars Erik N.
Denne var veldig flott. Herlig skarphet og flott bakgrunn. Finner ingen ting å trekke på dette. Høy iso er jo nesten ikke merkbar her.


Lars
Marius F.
Fint bilde av sommerfuglen. Skarpe farger og fin skarphet. Syntes kanskje blomsten i bakgrunn forstyrrer litt

-Marius-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu