Bestefar
dette er bilder fra min første film med speil refleks kameraet mitt :)
Utstyr
  • Cannon 50e
  • -
  • Brennvidde75-300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger152
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_84950} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Inger Anne Maritsdotter V.

En blid og koselig bestefar du har , bra formidlet ; og gratulere med nytt kamera:-)
-IAV-
Odd Eirik S.

Ser unektelig koselig ut bestaren din.

Må jo også gratulere deg med nytt kamera. Du har nok allerede oppdaget at det ligger en annen verden og venter der ute. Å gå over fra digitalt til filmbasert hadde ikke gått for meg. Gikk jo konstant blakk den tiden jeg hadde analog.

Men over til bildet. Du har klassifisert det under portrett og da stilles det andre krav synes jeg enn om det lå under feks. mennesker. Rent teknisk så er det jo en god del støy i bakgrunnen. Formoder at dette ikke er lagt på med vilje men et resultat av scanningen. Da kan du benytte Neat Image (gratis) for å fjerne dette.
Etter min mening litt hardt lys som troligvis kommer fra blitzen. Har du blitz med justerbart hode så bør den ikke peke direkte i ansiktet. Du ser det godt på venstre kinn, nesen og under høyre øye. Ellers kan den blendes ned med ved å holde et stykke matpapir forann.
Synes ikke noe særlig om panelet i bakrunnen og vil anbefale et mye tettere utsnitt. Helt ned til hodet i toppen og høyre siden, godt å vel halve øret.
Du får jo prøve deg litt frem. Er jo ingen portrett ekspert, men syntes dette ble bedre da jeg prøvde.

Ellers et varmt og fint portrett med bra øyekontakt.

mvh
Odd Eirik
Karianne H.

Gratulerer med nytt kamera! Koselig bilde av en flott bestefar. Jeg synes som OES at et tettere utsnitt ville gjort seg. Kanskje kutte bildet nærmere hodet..? Samme med bakgrunnen - ta vekk panelet!
Ellers har du fått til et fint bilde av bestefaren din.
Karianne :-)
Karl Anders S.

hei hei

blitsen jeg har er et cannon 540EZ.
en ting: hvis jeg under eksponerer blitsen til - 2/3 og flytter hodet. eller kan jeg bruke den refleksen forand blitsen for å dempe blitsen litt?

sant sant, vanlig film er dyrt men et nytt digital kamera er enda dyrere og desuten synes jeg det er en viss sjarm å bruke det.

jeg skal få laget i et tettere utsnitt, men det kan jeg ikke nå, har bildene lagret på høyskolen.

takker for kommentarene så langt :)

kos karl
Avsluttet .

Gratulerer med kamera!
Har ikke så mye mer jeg skulle ha laagt til etter å ha lest hva OES har skrevet. Uheldig at bestefar din har fått røde øyne.

- Ingrid -
Inger-Lise S.

Hei Karl! Gratulerer med nytt kamera fra meg også!
Et fint portrett av din bestefar.Han ser likandes ut:) Blid kar,og du presenterer ham fint her.Passende kontakt og fin bakgrunn.Men hva angår portretter,bør du nok høre på Odd Eirik her.Jeg liker å ta portretter,men folk vil jo ikke på nett,så jeg får jo ingen feedback og mulighet til å lære,annet via andres portretter......

hilsen Inger-Lise
Nils L.

Et levende og godt bilde med fint uttrykk.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu