Brunnakke
En vakker, men temmelig sjelden and,antagelig under 10000 av denne i Norge. Finnes i Nord- og Mellom-Europa, samt i Nord-Asia til Stillehavet. Norsk fugleart nr. 152 jeg har lagt ut på foto.no.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_361618} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Myriam B.
Det er da voldsomt så populært det er med fugler her inne?

Men dette bildet var bra, også for en uten fugleinteresse. Fint fanget, skarpt bryst og fint med bevegelsesuskarphet på vingene. De to identiske prikkene/strekene litt foran brystet ville jeg ha retusjert vekk, mistenker at det er resultat av lek med kloneverktøyet... ( Og siden jeg først er inne på Photoshopping, så ville jeg kanske vurdert å legge inn et ørlite lysglimt i øyet...)
Pål E.
Sjeldent nærme av den vakre hannen. Bakgrunnen er ikke spennende her, men anda utgjør såpass stor del av billedflaten at det ikke gjør så mye. Brunnakke kan forresten oppleves i forholdsvis store antall på Lista hele året.
Ellers var det hyggelig å endelig få et nytt bilde fra en av de beste fuglefotografene vi har.

Mvh, Pål
Thorbjørn R.
Positur, skarphet på hodet og bevegelsesuskarphet på vingene fungerer meget bra, synes jeg.

Jeg opplever at bildet bærer preg av et blåstikk, men det er mulig det er slik arten framstår.

Mvh Thorbjørn
Kjetil S.
Synes ikke du er helt hedlig med hverken lys eller fargegjengivelse her, men som artsdokumentasjon funker det jo fint av denne vakre fuglen!

mvh

Kjetil
Rune Edvin H.
Fin fugl, men kanskje noe "grums" på hodet? Personlig er jeg uenig med Kjetil Schjølberg i at lyset er døllt. For meg gir det en fin "desemberfølelse. Liker forøvrig flaksinga.
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu