Spurvehauk på matjakt..
Spurvehauken er vår vanligste rovfugl og finnes over hele landet, der den er mest tallrik i Sør-Norge. Den hekker i mai måned, der det leggs opptil fem egg som ruges i ca. 40 dager. Ungene blir flygedyktige etter ca. en måned. I midten av forrige århundre var spurvehaukbestanden på et minimum i europa som følge av bl.a miljøgifter og jakt. I dag anslår man at den norske hekkebestanden består av ca. 5000 par. Mange spurvehauker overvintrer i Norge, men mange trekker også ut av landet til de nordvestlige delene av kontinentet i august-oktober måned. De som overvintrer i Norge oppsøker ofte foringsplasser på jakt etter småfugler som meiser og finker.
Ok bilde, liker lyset og posituren. Ergelig at ikke hele stjerten kom med, da den satt der i noen sekunder denne gangen.
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Sigma 50-500 mm f: 4.5-6.3.
  • Brennvidde345mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger530
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273790} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Jan Inge K.

Skarpt og fint portrett av spurvehauk(hannen?). Som du selv sier: synd at ikke hele stjerten vises...
Aleksander M.

Hei Odd!
Det er bra å få et så skarpt bilde av spurvehauken, og bakgrunnen er flott, men jeg synes likevel ikke dette bildet er så bra. Fuglen er altfor midtstilt i tillegg til at stjerten er kuttet. En del av den ene foten er også kuttet og det gjør at det virker som bildet faller ut i bunnen og i tillegg til midtstillingen er dette ikke så bra, men neste gang får du det bedre til!

Mvh Aleksander
Ivar B.

Ikke ofte å se bilder av denne. Bildet er flott det Odd, midtstillingen fungerer godt i mine øyne, men skjønner ergrelsen på at stjerten ikke kom med. Gode farger og fin bakgrunn. Mvh Ivar.
stein ola h.

Hei Odd.

Synes også dette er et godt bilde av spurvehaukhannen, Skjønner det er ergelig med stjerten,men uansett et flott bilde. :)

Mvh.

Stein Ola
Bjørn-Atle A.

Enig i at det hadde vært bedre med hele stjerten i bildet, men dette er likevel et sjeldent bilde som viser godt hvor fargerik denne fuglen egentlig er. Vanligvis oppleves den som en nokså mørk siluett uten særlig fargeprakt. Godt fanget.
Truls L.

Skarpt og flott bilde av spurvehauken. Kuttingen av stjerten er nevnt...:)

Mvh Truls
Åsmund K.

Fin skarphet, nydelige farga og ein flott bakgrunn. Veldig synd med kuttingen av stjerten. Ellers fungere midtstillingen bra.
mvh åsmund k
Knut H.

Hei Odd.
God opplysende undertekst til dette flotte bilde av
spurvehauken.Et godt lys inn i bilde der de flotte
fargetonene i bakrunnen fremmer hauken på en god
måte.Detaljene og skarpheten er meget god der
en ekstra pluss for hodets positur.Denne arten er
ikke enkel og feste på brikken har jeg selv erfart.
Når du lykkes i sånn lys med et sånn resultat er
stjertens uteblivelse deg tillgitt.Anbefaling av et
flott spurvehaukmotiv er herved overgitt.Dette
måtte ha vært en overaskende og hyggelig opplevelse
Odd.
MvhKnut
Monika Frisvold V.

Hei Odd..
Fint bilde av Spurvehauken...
Flott positur der den sitter..fint med blikket...nydelig skarphet og farger...
Det er ikke vær dag en får denne muligheten å knipse denne... Å klart jeg skjønner at for å få et tipp topp bilde så ønskelig med hele fuglen i rammen, men du verden..et pent bilde...
Ha en flott ny fotouke.. Her plasker det ned i bøtter og spann...la oss håpe at denne uken gir oss et nydelig fotolys....og lekkere objekter :)

monika
Kjell Ivar Ø.

Gratulerer Odd Med bilde av Spurvehauken. Ikkje så ofte og
få sjangse på denne. Stjerten er nevnt. Er det på foringa?
da får du vel besøk igjen med jamne mellomrom så her kan
det bli meir Spurvehauk bilder.
Mvh Kjell Ivar
Håkon S.

HEi
Nydelig bilde av spurvehauken i flott og behagelig bakrunn.
Fuglen har fine farger og skarpheten er skikkelig bra syns jeg.
Likte dette!
Tove H.

Skarpt blikk! Og skarpt bilde! Fungerer med midtstilling, skal ikke mase om stjerten, synes bildet er utrolig flott, jeg! Flotte farger og fin, dus bakgrunn også.
Mvh Tove
Hans-Jørgen H.

Go kvellen oppi Oppdalstuggu!
Jeg vet hvor vanskelig det er å få til et såpass flott bilde av spurvehauken, så sender straks en smultring oppover med kongeørna.....

Meget skarpt og blikket er herlig.
Nydelig lys...
Det med stjerten prøver vi å glemme denne gang....sjansen kommer igjen.
Det viktigste er at du der og da i øyeblikket hadde en fabelaktig opplevelse som fester seg i hjernebrikka....og der er også stjerten med!!!
Lærerik og utfyllende undertekst!

Ei flott uke ønskes deg!
Tyri-Hans
Kjell Sigurd S.

Her oppveier innholdet for en manglende stjert. Fin skarphet og en fin positur der den tydeligvis har blitt oppmerksom på en plagsom naturfotograf. Bakgrunnen er også fin og bringer hovedmotivet frem på en fin måte. Har du mer å gå på på venstre side så hadde det ikke gjort noe med mer luft der. Da hadde ikke fuglen blitt så midtstilt heller. Men, dette er et flott naturfoto som jeg gjerne skulle hatt i samlingen.

Kjell S
Knut Børge S.

Hei Odd!

Oi,oi,oi dette var rett og slett supert, jammen har du ikke klart å få til en super eksponering av nydelig fugl. Sylskarpt og detaljert av spurvehauken, fargene er flotte, bakgrunn og lys likseå. GRatulerer med blinksuddet!

Blir dessverre litt lite kommentering på meg, har nå vært på Øytun en stund, å er på tur hele tiden. Reiser på tur til loppa i morgen, en fugleøy i Altafjorden.

Bestilte meg nettopp en ny telelinse, Canon EF 100-400 mm med USM og bildestabilisator:) den gir meg forhåpentligvis mange gode bilder.

Ha en fin kveld!
mvh KBS
Odd E. k.

Takker så mye for alle de flotte kommentarene til spurvebildet. Hyggelig at dere liket bildet også uten at hele stjerten kom med.
Ikke lett dette, da den bare dukket opp i noen sekunder og jeg ikke var klar for denne type bilde der og da. Takker også for anbefalingene fra Knut, Monika, og Hans-Jørgen.

Ha en fin fotodag!

Mvh

Odd E.
Stig Børre E.

Vakker skapning. Godt fanget.
Syns alt stemmer bortsett fra at ikke stjerten er med - har full forståelse for at det irriterer deg... :-)

StigB
ingeborg w.

En vakker fugl du har fanget. Fjærprakten og de fargerike øynene kommer godt fram. Jeg vet ikke hvor mye du har kuttet, men når stjerten allikevel er borte ville jeg nok kuttet en god del nede og til høyre hvis det overhode er mulig uten å tape for mye kvalitet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu