selvportrett 7
eksperimenterer med lys og utførelse i sh
trenger masse tips fra dere for å bli bedre
hårete
Bildet inngår i albumet portrett - litt eget ego og litt andrers ego
Utstyr
  • Nikon D200
  • nikor 28 - 105mm
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetCapture NX og PS
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_245966} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Helge R.

Det er vårdag i skogen det spretter og gror, kommer til å forskyve tirsdag og fredagsbildene til klokken 10, så følg med det kommer flere,
ha en flott vårdag hilsen
:)Helge
Geir F.

pssst.. her er Helgegutten igjen jo.
Litt mer lavmælt denne gangen men ikke dårligere av den grunn. Bildet virker litt utbrent. Det irriterer ørlitegrann. Vet ikkke om det er meningen... Man kan kanskje kalle det høylys?..
Synes kompen ellers sitter som vanlig. Har ikke noe å pirke på der.

Flott vårvær her også, i dag skulle jeg gjerne vært ute og fotografert flagrende pip piper.

-fløde-


Lars-Anders M.

Dette likte jeg meget godt. Jeg tror du lurer på hvordan bildet som kommer på fredag skall å bli.
Liker det diffuse over det. Tror det gir deg mer rettvise en det harde uttrykk du hatt før.
Mvh
L-A M.
Erland P.

Hej
Flot udført selvportræt
Hilsen
erland
charlotte s.

dette likte jeg godt,her så du som sagt litt mykere ut,og det passet da veldig godt med det lyset synes jeg,lurer på om jeg ville prøvd å kutta så armbåndet ditt ble borte,føler at oppmerksomheten blir trekkt litt nedover,:-)
charlotte
Avsluttet .

Hei Helge:-)
Jeg liker lyset,det er litt dust denne gangen og det syns jeg passer til det tankefullet utrykket du har.
Jeg likte jo veldig godt det sinte utrykket ditt også jeg da,men du passer godt dette også:-)
Kompen syns jeg sitter godt,men er enig i at armbåndet kanskje kan bort,men det fungerer med også.
Bra!
Hilsen Tone!
Wenche J.

Jeg er ei novise i faget saa jeg kan desverrre ikke hjelpe deg med det rent tekniske, men jeg kan si deg at jeg liker portrettet meget godt....... mye bedre enn de andre...med utbrendthet eller ikke. Bildet forteller saa mye mer pga et mykere uttrykk. Liker at du kuttet rett under armbaandet. Det maa vaere med:)
Mvh Wenche
Anne E.S. E.

Som før nevnt, er bildet litt utbrent, og dessuten savnet jeg et glimt i øyet. Ellers synes jeg komposisjonen er bra, og lyset faller fint inn i bildet. Det er mulig bildet ville blitt mer spennende, hvis du kutter bildet oppe og nede. Altså kapper hodet og fjærner armbåndet. Noen liker ikke at man kapper huer, men jeg synes noen ganger det er kult. Og siden du ser ut som en kul type, tror jeg det passer her.

Mvh. Anne
Per Harald O.

Komp. og kontakt god. Desverre utbrent i høylys. Mangler (lys)glimtet i øynene.
Kan kansje mørknes lokalt i høylys?
Avsluttet .

Hei Helge.

Dette selvportrettet og de andre beviser ditt talent. Noen har nevnt utbrenthet, det syns jeg du skal se bort ifra. Nettopp på grunn av, ja jeg kaller det utbrenthet, selv om det ikke er det, gjør det bildet spesiellt. Motivet og posituren er meget bra, ''utbrentheten'' gjør at dette portrettet ikke blir kun et portrett, men et et portrett som man stopper opp ved, titter på og starter en diskusjon.
Er det utbrenthet, eller hva er det fotografen vil fortelle oss, er det bevisst? Igjen et mesterverk fra deg.
Derfor går jeg mot strømmen og anbefaler dette bildet omgående.

Bra jobba Helge.

Hilsen
Arne
Helge R.

Hei alle sammen og stor takk for kommentarer.
Hvorfor ble bildet som det ble, et grunnleggende spørsmål for alle som leker med level, hue og andre merkverdigheter.
Jeg begynte med portretter for ett par måneder siden, var gått tom for ideer til nye manipulasjoner, måtte bare gjøre noe. Hva er nærmere enn det en ser i speilet hver morgen, som tenkt så gjort.
Portrettene førte nødvendigvis med seg sorthvit-tenkning, også det et ukjent område. Utover gamle bilder fra femtiårene og konas mørkeromsarbeid i syttiårene var dette upløyd mark.
Jeg tar alle bilder i RAW og jpg som er til hurtigere gjennomsyn. Av ett par hundre er det kanskje to som jeg er fornøyd med.
Jeg åpner dem i Capture.NX, lys og farger er avgjørende for sh resultatet. Til slutt havner bildet i ps hvor jeg stort sett gjentar og justerer, her er curvs et viktig redskap.
På dette bilde prøver jeg å skape et sterkt lys rundt personen, det viktigste har likevel vært lyset i ansiktet. Prøver å få til en effekt som om det var en tegning. Bildet er litt snaut i underkant, jeg skulle gjerne hatt en millimeter til. Mest fornøyd er jeg med hals og håndkjedet, det blanke i et gråere landskap.
Bildet ble som det ble, jeg vet at hadde jeg gjentatt prosessen fra RAW fila til ferdig bilde kunne jeg endt opp med hva som helst, andre kontraster, lys, beskjæring, et hvert (bra) bilde taler til meg og krever sin egen særbehandling, det er ganske gøy for da kan et bilde presenteres på en drøss forskjellige måter, noen ganger med stikk motsatt uttrykk.
Jeg kommer med ett nytt neste tirsdag kl. 10 så følg med, ha en flott kveld hilsen
:)Helge
Helge R.

Takk Arne, prøver så godt jeg kan, hilsen
:)Helge
Tone A.

Hei
Desse portrettbilda dine har eg eg følgt med på alle i hop. Pga at her har du ikkje vore redd med å bruka deg sjølv med ulike uttrykk, og dei første var med midtstilling, mest panoramaformat og spesielle bakgrunnar. Og du tek deg sjølv så lite høgtideleg at du står fram med alle dine rynker som visar at åra går og set sine spor. Også her går du mot straumen der dei fleste portrett er nokså vakre pga fjerning av ting som visar elde.
Manipulasjonane dine er i særklasse og av høg kvalitet. At du startar med blanke ark på portrett er inspirerande for oss andre som heller ikkje mestrar denne katogorien. Nå skulle eg ha skrive på kvar portrett du har lagt ut, men det har bare vore med tanken til nå.
Også eg er enig med Arne at dette er eit spesielt portrett og eg synes også at det er det beste i serien din. Og du viser framgang og har allereie fått din eigen stil. Dei andre portretta var med ansiktet rett fram. Men her er posituren med kroppen på skrå og hodet litt vridd som gir litt meir dybde i bildet også pga plasseringa av deg i bildet til sida.
Smykket, armbåndet er er røfft og står til den grove jakka og til det barske uttrykket du har og sjegget. Også bakgrunnen har litt grov tekstur som står fint til deg. Det lyse området gir ein flott kontrast til alt dette grove og mildnar portrettet litt. Også slik at blikket fell på handa som du støttar deg på og fingen som du held foran munnen.
Og då kan ein jo undrast med det utrykket du har, at du grublar over noko samstundes som du er ganske sint med samanknipne auge og rynkene i pannen som forsterkar dette.
Ein filosoferande mann som også har sine eigne bestemte meiningar les eg utav dette bildet.
Eit kutt til over der rynkene i pannen startar hadde foresterka uttrykket i ansiktet meir, men det er fint slik det er nå også pga at du ikkje vert så intens.
Dette vart ein lang kommentar frå ei som ikkje kan portrettfotografering sjølv.
:) Tone Aa.
Tone A.

Skrivefeil: skjegget skal det vera.
:) Tone
Ruth S.

Jeg er amatør, og har ikke de riktige ordene som alle andre bruker..
Men bildet gir meg spenning! Det litt mystisk, det liker jeg.

Vårhilsen fra Ruth
Lars-Anders M.

Bra Ruth. Jeg kan heller ikke språket. men det gjør ikke noe. Det er bilder som teller.
L-A M.
Eva Marie P.

Du har en sterk utstråling som gjør portrettene dine gode!
Syns det var stilig med lyset som gjør den ene sida så spennende. Det er slik at man kan lure på hva du tenker på..om det er noe å tolke. Litt mystikk.
Teknisk er jeg ikke så bra, men du får nok høre det fra andre:)
-epl
Stig Børre E.

Tøffe disse selvportrettene dine. Uttrykk, hudtoner og komposisjon er meget bra. Blir i overkant utbrendt på høyre side. Liker stilen uansett godt. Bra!

StigB
bims erik j.

Jeg synes du har klart å fange øyeblikket her :-)
Avsluttet .

Enda et stilig selvportrett, jammen er du en god modell helge :P
Skjønner ikke helt hva du mener at du trenger mye tips for å bli bedre, for dette bilde er ganske enkelt suverent. Fine skygger som får fram detaljene, eneste man kan peke på er at det er veldig utbrent på den ene siden særlig i ansikte å man ville vell kanskje sett litt mer tekstur i håret på den siden. Men samtidig passer dette det bilde veldig godt :)

-keep up the good work-
Helge R.

Stor takk tilalle som kommenterer og som er innom bildene mine.

Mange av disse bildene er ganske kontrastsvake, sterkt spansk solskinn uten for verandaen, det lyser ganske godt opp. Tok noen bilder inne som ble litt mer fargerike, de kommer etter hvert.
Til Janita, portrett er helt nytt, føler at jeg leter meg fram for hvert bilde jeg lager, er glad for alle tips til forbedringer, selvsagt er ros smigrende, den forteller også at jeg har lykkes med bildet.
Utbrent nevner fler av dere, jeg prøvde å få et mer ''profetisk'' lys over bildet, derfor det sterke lyset.
Igjen stor takk, det er inspirerende med så mye besøk og så bra kommentarer.
Husk nytt bilde i morgen kl. 10
hilsen
:)Helge
Lars-Anders M.

Jeg gleder meg til Kl 100 i morgen. Ha en fin natt.
Mvh
L-A M.
Geir F.

Gleder meg jeg også!!
-fløde-
Anne-Lise S.

Synes det er artig med dette skjegget ditt. Jeg kikker på det for hvert nytt portrett du legger ut, og ser hvordan det spirer og gror... :-) En liten detalj, men en viktig detalj i hvordan det endrer ansiktstrekkene dine, og personligheten. Blikket er stort sett det samme, om enn man ikke ser noe lysglimt i dem her. Det skaper spørsmål til hvorfor du har valgt det akkurat slik. Mørke, uutgrunnelige øyne mot dette lyse mot høyre. Søker du å fortelle om et menneske uten sjelelig innhold? Ikke vet jeg, men jeg finner det spennende hvordan du bruker deg selv til å vise oss noen av portrettenes hemmeligheter. Dette er ikke ditt beste, etter min smak, men det er øyet som ser.

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu