Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger422
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204932} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Bjørn H.
Dette kunne vært bedre Torbjørn ...

For dårlig teknisk, for hardt lys, og en komposisjon som er for urolig, sorry :)

Du tar mange fine bilder, men syns du ikke lykkes her.

Bjørn
Steinulf L.
Ikke blandt dine beste,for hardt lys og for snevert skarphetsområde.
Tone A.
Smalt skarphetsplan på sommarfuglen som ikkje eg har sett før. Dei metalliske vingene er ein kontrast mot alle rosa-og grøntonane i bildet. Lyset er for hardt og eit kutt øverst ville gjort bildet rolegare. For bildet har flotte sommarfargar på blomane og sommarfuglen har ei fin plassering i bildet med skarphetsplanet øverst på sommarfuglen og på sida av vingen nederst,og på enkelte av dei småe blomane i forgrunnen. Men større skarphetsplan på sommarfuglen hadde gjort bildet betre, Torbjørn.
:) Tone
Ivar B.
Ja fullt så ille er det vel ikke i mine øyne:-) Riktig nok hardt lys, men det er jo noe sprekt og sommerlig over det hele. I mine øyne så er bildet godt teknisk ut fra de forhold du har jobbet under, og vi lever jo midt på dagen også, og som fotografer er det viktig å formidle naturen også i hardt lys. Jeg mener du har mestret det på en god måte. Bildet er godt komponert og insektet i fin posisjon. Jeg synes du har et fint skarphetsplan med fokus der det skal være. Noe urolig bakgrunn uten at det gjør meg så mye, men større dybdeskarphet hadde gitt en mer urolig bakgrunn og jeg er derfor uenig i at du har for snevert skarphetsområde. Det som jeg ser på som negativt i dette bildet, er glansen i vingene som blir så sterk at den trekker litt oppmerksomhet bort fra det naturlige fokus for øyet, nemlig hodet. Selv har jeg stor glede av en reflektorskjerm for makrofotografering i hardt lys, ikke for å lette skygger, men for å skape skygge i hele motivet og dermed redusere det harde lyset. Jeg tror kanskje bildet hadde vunnet noe på et slikt tiltak. Samtidig så har jeg forståelse for at disse små insektene ikke er så lett å ha med å gjøre og at det i dette tilfellet kanskje ikke hadde vært mulig å bruke. Mvh Ivar.
Inger Anne Maritsdotter V.
Beklager Torbjørn, eg må nok sei meg enig med Bjørn H. her.

Når det er sagt lurer eg på om det er meir å hente i ei ev. RAW fil?

Eg likte godt fargane omkring som var både måleriske og vakre.

Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.
Hei. Torbjørn! Jeg nevner ikke det harde lyset, men vil heller si at jeg liker fargene. Jeg liker godt bakgrunnen der den er uskarp, så mindre dybdeskarphet hadde vært noe. Herlig metallpreg over flygeren. Fint utsnitt.

hilsen ingebjørg
Espen A. I.
Absolutt et sommerlig motiv som man lett blir glad i, men lyset er dessverre for hardt denne gangen.

mvh Espen
Torbjørn K.
Hei, og takk for gode og ærlige kommentarer. Dere trenger ikke å beklage at dere gir negativ tilbakemelding. Jeg setter like stor pris på det også, da det ofte er slik tilbakemelding man lærer av.

Inger Anne: Dette opptaket er allerede gjort i RAW, og jeg tror ikke det er mulig å hente så veldig mye mer ut av bildet.

Torbjørn
Tom A. T.
Fargesprakende og sommerlig bilde. Det harde lyset er påpekt og det er vel først og fremst vingene til modellen din som lider mest av det. Ut over det er det ikke det ''verste'' jeg har sett ;o).. Bakgrunnen har en behagelig uskarphet og skarphetsplanet er stort nok i mine øyne.
mvh Tom T
Kurt S.
Dersom du hadde hatt et litt annet lys kunne du fått til et veldig bra bilde her.
En meget spesiell type. Det metalliske preget på vingen gjorde skapningen på en måte litt ''uvirkelig''.
Litt mykere lys blir igrunnen den vesentligste innvendigen mot bildet.
Sommerlig og friskt ble det iallefall.
Flotte farger.
Mvh Kurt
Ketil K.
Det meste er vel sagt, positivt noteres valgt fokusplan og god skarphet der det skal være.
Eyvind R.
Jeg likte faktisk det harde lyset og den kraftige metallglansen det ga... Bra plassert fokusplan og fine omgivelser..

Mvh Eyvind
Stine J.
Hei Torbjørn,

Hmm... Her har du hatt veldig hardt lys og noe urolig bakgrunn som gjør at sommerfuglen forsvinner litt i alle fargene. På den positive siden, så er fokus velplassert. :)

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu