Høst i Innerdalen
Et forsøk på å få fram høststemning under noe vanskelige lysforhold der kontrastene satte lysmåleren på en utfordrende oppgave!!!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-13 22:30:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon eos 1n
  • 20-35 mm 2,8L
  • Blender-
  • FilmtypeVelvia 50
  • Nei
  • AnnetStativ og polafilter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger843
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155195} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Tormod I.
At lysmåleren sleit sjønner jeg godt. Har tatt mye bilder selv i lignende lysforhold, og bruker konsekvent manuell modus. Fast blender og justerer lukker. Uansett.

Fantastisk flott natur og vær, men føler du har prøvd å få med for mye her. Det blir litt rotete. Her er mange motiv som jeg ville tatt ett av gangen.
Likte ikke at du har kuttet av det som jeg ville sett på som hovedmotivet, tinden til venstre (Innerdaltårnet er ikke det noe sånt?)

Eksponeringa ble bortimot perfekt. Kanskje ørlite over (snøen nesten utbrent), men ikke mye.
Oddvar B.
Virkelig flott natur og fine farger. Forøvrig helt enig med Tormod, ville valgt et annet utsnitt og standpunkt her. Ver2 er forsåvidt grei nok..
ob
Helene E.
Det var dumt med de mørke skyggene, for her er det flott natur og farger. Bildet blir imidlertid dominert av de mørkere flatene, spesielt de i venstre del av bildet. Syns versjon 2 ble ganske spennende.

Helene
Arnstein P. F.
Enig med dere at det er et flott landskap i Innerdalen. I min versjon av dette landskap er det kanskje ikke ivaretatt godt nok den ''biten''. Synes det ligger en utfordring i å prøve seg på litt ''umulige'' motivvalg. Slik ble det denne gangen og takker for konstuktive meldinger.
Mvh ApF
Tormod I.
Bare en kommentar til Helene. De mørke partiene i bilder med denne meget vanskelige lyssettingen, er helt nødt å være slik.
Hadde han eksponert noen trinn mer i et forsøk på å unngå de, ville områdene som er i sol - pluss himmel - bli stertk overeksponert og bildet helt ødelagt.
Så igjen, bortimot perfekt eksponering spør du meg. Kunne vært interessant å vite hvilke verdier du brukte Arnstein.
Jeg ville antaglig brukt 1/125s på blender 13 (med ISO100) i dette tilfellet.
Øyvind A.
Landskapet er suverent, men med slike lysforhold blir det nesten umulig. Etterbehandling av skyggepartiene kunne vel bidratt i positiv retning, men uansett er det mye bedre å oppsøke stedet under mer egnede lysforhold.
Jeg synes blåfargen er i giftigste laget.
Ø.
Ina W.
likte begge versonene! flott speiling i vannet, og flotte farger! synes du har fått til eksponeringen godt, skjønner at det var vanskelig.
Arnstein P. F.
Til Tormod og verdier - Er ikke så flink til å notere hvilke verdier som er benytta på ulike opptak så jeg kan ikke gi noe eksakt svar her. I og med at jeg hadde stativ og 50 iso ville jeg tippe 1/60 og 19. Det er ikke brukt punktmåling så det er i tillegg foretatt en nedblending pga mørke formasjoner
Til Øyvind - Ikke heilt umulige forhold men nesten! For å kunne se tegninger i de nærmeste steinformasjonene er det viktig med en skjerm med brukbare lysverdier på. Enig i at polafilter sammen med velvia gir en syntetisk blåtone.
Mvh Arnstein
Øyvind A.
Joda, jeg ser at det er en del tegning i de mørke partiene også. Min innvending går mer på at bildet er for kontrastrikt.
For øvrig la jeg ikke merke til at det var et velvia-opptak før jeg så din kommentar. Det forklarer jo det meste, scanning av kontrastrike velviabilder er ikke så lett.
Ø.
Marius F.
Vakkert scenario dette. Liker fargene og den rolige stemningen som hersker i bildet. Av versjonene foretrekker jeg absolutt #2 med sin noe utradisjonell tilnærming.

Mvh MF
Odd Tore S.
Her føler jeg meg nesten hensatt til Kodachrometiden med pangfarger og konraster som bare kan håndteres med en lyssterk prosjektør og god skjerm.
En styrke for lysbilder, et problem her. Blåfargen overgår Kodachrome, og da blir det i meste laget.
v1 hadde vunnet på et kutt i toppen slik at det bare ble litt himmel over det hvite fjellet i bakgrunnen. v2 er et helt annet motiv, som er interessant nok, men hvor det nok ville vært fordelaktig om det hadde vært rendyrket med valg av kamerastnadpunkt osv. fra bunnen av.
Innerdalen om høsten kan ta pusten fra noen og enhver, inklusive kameraer!
Odd Tore
Arnstein P. F.
Er enig i de fleste av de merknader som Odd Tore har til bildene og resultatet av den teknikk som her er brukt. Når valget først var tatt med å få med ''nesten'' alt på ei bilderute måtte det foretas en viss prioritering mht eksponering og slik ble resultatet. Grunn til at v2 ikke ble tatt ned på nivå med vatnet var ønske om å fristille de to flytende steinene - ved et lavere kamerastandpunkt ville de sansynligvis gro sammen med bakgrunnen på motsatt side. Innerdalen er og blir et utfordrende fotomotiv.
Mvh Arnstein
Avsluttet .
hei arnstein,
takk for kommentar.
du har mange fine bilder.
likker dette best-dette sommeren skal vi endelig har ferie her.

hilsen ulle
Sverre H. S.
mektig og utradisjonelt
god sammensetning av det høye og det dype...
liker absolutt v 1 best, har sans for den sammensatte komposisjonen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu