Kubbens vei - II
Tømmeret som kubb er på vei på transportbåndet inn i fabrikktåka og kokeriet/sliperiet.
----------------
Fra omtrent samme plass som bilde nr. 156287 (ikke mange valgmuligheter der), men mer vidvinkel, mer i topp og mindre i bunn.
Bildet inngår i albumet Treforedling i annet lys - Norske Skog - Follum er en hjørnestensbedrift på Ringerike. Tidligere var det en klynge av papirfabrikker ved Hofsfoss.
Øverst Hofsfoss, så Hofs Brug og Follum på hver sin side av Begna. Det to første var ganske gammeldagse og inneholdt mengder av industrihistoriske motiver som jeg ikke var moden nok til å forevige før det ble for sent.
I den tiden jeg jobbet der som ferievikar og praktikant, spiste Follum de andre og la mye ned.
--------------
Serien ligger både på Galleriet og Kritikken. Koblingen her virker når den vil.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • EF-S 17-85 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/8
  • Filmtype(ISO100)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger494
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_124503} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Bjørn H.

Hei Odd Tore -

Dette falt umiddelbart godt i smak ...

Et knall lys og en god komposisjon . ..

Ser ingen grunn til å pirke her, for det er i grunn ikke mye å pirke på, jooo forresten ..en liiten ting kjanskje...:)) mulig jeg savner en bedre avslutning på venstre side med røyken ...


Nydelig teknisk arbeid -

Meget flott industribilde -

Bjørn ;¤


Odd Tore S.

Bjørn:
Ja, det savner jeg også. Vinden var ikke helt god, og røykfanen forsvant delvis da bildet ble rettet opp med Perspective. Kloning av røyk synes jeg ikke mye om, og resultatet så unaturlig ut for meg som har sett virkeligheten.
Odd Tore
Cathrine S.

Synes det er funker bra jeg.. Liker det her...
Knut L.

Hei.

''Dramatisk'' og interessant bilde.
Meget fint teknisk; - rent, skarpt og flott ''lyssetning''.

Hva med å beskjære venstre side, f.eks ved trestammen. Er det for drastisk? ''Strevet'' med røyken forsvinner iallefall.

mvh
Knut
Marcus B.

Fantastisk bild! Jag tycker nästan det ser ut som datagrafik, som introbilden för en ny level i nåt spel. Kanon!
/Marcus
Hege J.

Hei Odd Tore!

Det som slår meg her er den fine diagonalen som transportbåndet skaper, og så det flotte lyset selvfølgelig.
Liker godt denne serien din, den er både informativ og severdig.

Hvis du ikke har spesielle grunner til å beholde venstre del av motivet, synes jeg KL er inne på noe når han foreslår et kutt der.

Mvh Hege
Stine J.

Bra denne serien din. Dette bildet også, du får til fantastiske fargetoner og flotte linjer. Enig med KL om kutteforslag.
mvh Stine
Avsluttet .

Jeg klarte ikke unnlate å trykke på ''flip horisontalt'' - utrolig mye bedre linjeføring da, selv om linjeføringen er fin fra før av også...

Lyset og det tekniske er så bra at jeg gidder ikke kommentere det. Det jeg liker ved dette bildet er perspektivet, suget i linjene og den mørke himmelen. Det jeg ikke liker så godt er (som Bjørn) kappingen av dampen på venstre side. Men det er pirk. Et av de beste Follumbildene av de du har lagt ut her på foto.no.
Kate L.

Dette bildet falt virkelig i smak! Utrolig flott lyssetting, veldig behagelig og varmt lys. Ellers liker jeg komposisjonen, vinkelen og dybdeskarpheten. Veldig godt fanget:)
Kay R.

Det hær ble bra Odd Tore... Effekten e både spesiell og øyefallende. Du trekker frem en god stemning i et motiv som sikkert ser litt mer trist ut i dagslys. Fin linjeføring og god komposisjon. Skarpt og klart til nattbilde og være også.. Aboslutt godkjent dette...

MVH Kay:-)
Inger-Lise S.

Meget bra igjen. Lekre fargetoner og fint motiv.

Inger-Lise:)
Odd Tore S.

Hyggelig at dere liker Follum, min første arbeidsplass.
På Kubbens vei - I var skorsteinen kuttet, riktignok fordi det manglet litt vidvinkel den gangen, men av hensyn til motivet er det er forsåvidt i orden å kutte der.
Men jeg liker ikke å kutte skorsteinen med de røde øynene, den var med allerede i 1969. Jeg får satse på litt mer østlig vind en gang.
Odd Tore

Steinulf L.

Høuy teknisk nivå på dette bildet også.
Steinulf L.

Ops. Skal være 'høyt'...
Ikke bare teknisk nivå som er høyt forøvrig.
Bjarne B.

Vanndampen gir bilde en unik dimmensjon og stemning.
Flott bruk av linjer og lys.
Absolutt toppklasse over dette motivet, det er viktig å forevige vår dagsaktuelle industri mens det er aktivitet på industriområdene og ikke bare når industrien er nedlagt, dette er fin dokumentasjon på det som foregår.

Mvh Bjarne
John-Tore G.

Ahh dette var supert. Må bare si meg enig med de andre her. meeeeget fint å se på altså. Det kunne vært spennende å se et kutt, slik at transportbåndet hadde gått ut i hjørnet nede på samme måte som det kommer inn oppe, selv om jeg ikke vet hva komposisjonsreglene sier om det. De er vel til, for å brytes noen ganger uansett, mener jeg:-) Så godt å se at det går ann å ta råe bilder i denne typen lys også da...niiice
mvh John-Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Strålende vakkert og meget stemningsfullt,
god skarphet og et fint bildeutsnitt,
syns vel også som B.H. at venstresiden med røyken der er det noe som muligens burde vært kutta....( kanskje...ikke heeelt sikkert:)

-iav-
Roger K.

Hei igjen Odd Tore!
At fabrikkområder ikke kan være pent å se på får du absolutt motbevist gjennom dine bilder. Det meste er sagt ovenfor og venstresiden din er nevnt oftest. Føler vel også at den ikke avsluttes helt. Å kutte eller tilføre bilde mere vil ikke rette opp på det tror jeg. Hadde vindretningen vært anderledes slik at røyken har vendt innover i bilde har det vel gått utover den fine avslutningen av trandsportbande som avsluttes fint innover i røyken. Ikke enkelt dette og føler du har kommet frem til det beste resultatet her av de gitte forhold.

Ha en fin dag

Mvh RK
Odd Eirik S.

Ser at du har fått med ''styggen'' selv nede til venstre. Utrolig dynamikk i dette. Sitter med en følelse av at jeg ser dette på en mye større skjerm og format enn det bildet faktisk er. Komposisjonen skaper en enorm romfølese i bildet. Blikket dras jo opp i høyre siden og laaaangt inn mot venstre. Dyben forsterkes av røyken som gir inntrykk av at den diagonale konstruksjonen (transportbåndet?) forsvinner inn i evigheten.
Jeg kan ikke unngå å få med meg at det er kommentarer vedrørende venstresiden. Jeg greier ikke å se at det er noe feil med den. Får lese og lære litt etterpå. Super eksponering som fremkaller en drøm av et lys.
Rent teknisk er det jo irriterende bra. Ikke en eneste liten filleting å ta tak i.

Men forresten har noen sett ansiktet i røyken midt i bildet rett over transportbåndkanalen? Når jeg kikker nærmere etter så ser det ut til at figuren har langt hår og to små horn. Nei nå løper fantasien løpsk. Tror jeg må gi meg der. PS! har ikke smakt på noe sterkt i kveld.

Nydelig bilde og rene mesterverket. Du får karakteren særreles bra for dette.

God natt!

Mvh
OddES
Odd Tore S.

Litt delte meninger om venstresiden her ser jeg.
Min mening er fortsatt at skorsteinen skal være med, men at en litt annen vindretning eller mer stille ville vært å foretrekke. Elvesnoa fra nord er ikke enig i det.
Dampen her inntar hele tiden nye og mystiske former, så dette er stedet for de som liker dampspøkelser.
Håper på kaldt, stille og klart vær med fullmåne en eller annen gang, her i området er det flere muligheter. Men mannen i vakta har begynt å strekke hals etter raringen med ryggsekk og metalldings som lusker rundt i mørket.
Odd Tore
Jonny E.

Hei hei Odd Tore

Eg vet jo at du ikke liker ordet ''kutt''....
men eg synes ikke de nederste 15-20 mm e bra for bildet.
I tillegg villa eg sett litt mer luft til venstre, om mulig,
for og fått med mer av røyken og ungått den mørke pipa til høyre.
Ellers synes eg det tekniske stemmer godt.

Det va mi meining, ha en fortsatt god søndag.

. JonnyE
Nina S.

Flott og monumentalt, damp, røyk, industri, likte dette jeg, fin skarphet og lekkert nattelys.
Mvh Nina
Odd Tore S.

Jonny:
Faglig sett er det ikke riktig å kutte mer i bunnen. Raden med lys nær bunnen er fortsettelsen av transportbåndet videre til sliperi og kokeri.
Odd Tore
Lars-Anders M.

Meget stilig bilde.
Lars-Anders M.

Meget stilig bilde.
Villy N.

Nå har vel ikke jeg kommentert dine bilder før, men jeg liker argumentene dine for fotografering.

Live er live...

Bildet:
Ser du ligger på 17 i brennvidde som vil tilsvare ca. 28 mm.
Tror nok du ønsker deg mer vidvinkel, ikke sant? ;_)

Pipa på venstre sia her sin betydning, den skaper oppmerksomhet.
Men om den ikke hadde vært der, ville transportbåndet fått mer oppmerksomhet og den ville ha forsvunnet inn i ''tåken''.
Og om du tar et nytt bilde av samme motiv, prøv også uten bakkeelementet.
Da får liksom broen en helt annen dimmensjon.

Flere motiver av denne du!
Mange delte meninger her, men det er du som er komponisten...

mvh Villy Norås
Odd Tore S.

Villy:
Jo, jeg ønsker meg mer vidvinkel. Også fordi jeg da kunne skutt mer paralelt med bakken, hatt bedre kontroll med fortegning, og unngått så mye korreksjon med Perspective.
Det som oppfattes som bakkeelementet her befinner seg ca. 10 m over bakken på det laveste, se bilde nr. 156287. Jeg er nok litt hemmet av faglige forhold når det gjelder motiver herfra.
Klart jeg skal ta meg turen hit igjen, men det må være kaldt og forholdsvis stille om ikke alt skal bli en dampsky med hvit og gul belysning. Sikter mot blåtimer, her er ikke én nok.
Odd Tore
Asbjørn M.

Serdeles bra industri-foto dette.
Jobber selv innen industrien og lar meg lett fasinere av denne typen bilder.
Bildet holder en høy teknisk standard så man kan fornemme lyder og
lukter fra industrianlegget.
For meg blir de også et arkitektonisk bilde.
Primitiv industri-arkitektur sådan.

Asbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu